Skolan.

Äntligen har jag nu fått tillbaka de 5uppgifterna i etik och livsfrågors kursen !
Det blev otroligt bra och trevliga svar och kommentarer från min lärare och riktigt bra betyg. Jag fick totalt 4mvg och 1vg på mina uppgifter. Jag fick även slutbetyget mvg i kursen. Det känns riktigt riktigt bra nu.

Den här kursen har verkligen inte varit lätt för mig och gjort mig arg och irriterad flera flera gånger. Ja, frågrona kanske är lätta när man tittar på dom lite snabbt men för lilla mig har dom inte varit roliga, ingen uppgift den här terminen har direkt varit rolig, men lite lättare har en del varit.

Men jag måste tack sambon, johanna och min älskade mamma som verkligen har hjälpt mig med flera uppgifter. Dom har varit mina bollplank, varit dom som svarat på mina konstiga frågor när jag inte riktigt förstår vad det är jag ska göra, dom kommer med hjälpande tankar, tips och råd. Dom hjälper mig leta fakta som jag kan använda mig utav och dom har rättat och små putsat på mina uppgifter. Det har verkligen varit otroligt skönt att veta att jag alltid kan vända mig till er och ni hjälper mig med det ni kan. Utan er hade jag nog inte klarat alla dessa uppgifter och kurser med den otroliga glansen som jag har gjort !! Tusen tusen och åter tusen tack till er <3

Så nu har jag inte mycket kvar att göra, jag är inne i slutfasen och jag har 1½ uppgift kvar innan jag kan gå på jullov och det känns otroligt skönt. Jag hoppas verkligen att jag snart snart snart kommer bli klar så jag kan ladda alla mina geniknölar och fingrar inför nästa termin :D

Såhär långt har jag gjort helt okej ifrån mig, se själva :

Termin1:
Vård och omsorgsarbete - MVG
Arbetsmiljö och säkerhet - MVG
Människan socialt och kulturellt - MVG
(Medicinsk grundkurs - VG - från en tidiagre kurs jag tog nov/dec 09)

Termin2:
Omvårdnad - VG
Etik och livsfrågor - MVG
Psykologi A - (½ uppgift kvar att göra)
Social omsorg - (en uppgift kvar att göra)

Sen kommer ju den sista terminen med kurserna: Handledning, Psykiatri, Vårdpedagogik & Rehabilitering och habilitering. Det kommer bli en riktigt rolig termin tror jag, men jag har en känsla av att det kommer bli otroligt mycket för mig att göra. Men ser fram emot det väldigt mycket, då jag snart är framme och klar med denna utbildning :)

Stolt över mig själv för att jag har klarat det så otroligt bra !!!!!
xoxo


awake, why ?!

Fy va trött man kan vara såhär på morgon kvisten.
Men denna första timme har dock gått riktigt fort så jag hoppas att denna dag kommer gå fort också. Men då jag ska träffa bästa johanna någon gång under dagen och inhandla eller försöka inhandla lite julklappar och nog en fika så tror jag allt att dagen kommer gå fort och vi kommer ha lika trevligt och mysigt som alltid.

Det enda jag inte riktigt gillar för stunden är att det fortfarande är mörkt ute, det är kallt... -9,6grader och en jävla massa snö.. Varför gör väder gudarna detta mot mig. Klart att folk ska få sin snö dom tjatar om, men jag vill inte ha den. Kan han inte ge mig då min egna personliga sol och värme som bara jag har ?! Är det för mycket begärt eller ??

Snart har jag nog kommit på hur min "gå i vinterdvala" idé kommer bli. Den kan jag återkomma till när alla detaljer är klara och jag intar den fasen av livet.

Helgen har varit mysig och mer eller mindre spenderats i soffan och sängen. Blivit mycket god mat och vin under lördagen och en del filmer. Länge sedan den var så seg och mysig. Stor handling på lördagen också. Nu ska det lagas mat, god mat, som aldrig förr :)

Funderade starkt på att krypa ner i sängen, in under det halv varma täcket igen och dra det över huvudet men nu börjar man ju bli hungrig också, vilket gör att man aldrig kommer somna om ju. Sen trro jag att jag då kommer sova bort halva dagen så det kanske inte är en bra idé. Kanske dock slut tjatat från min sida nu. Ni alla vet att jag hatar dessa månader i sverige, att jag alltid är trött denna tid på morgonen, att jag sover dåligt och allmänt seg och jobbig för stunden. Så, då har vi alla kommit fram till det.

Ny kaffe och en macka på det kanske ?! Jo men så blir det...
xoxo


ingen rubrik.

Efter dagens träningspass är jag hlet slut.
Det var otroligt skönt att komma dig, vara ensam och bara köra. Kah var dock inte ensam hela tiden men en person som bara va på en maskin var helt okej för min del.

Efter duschen och lite kaffe i kroppen är jag nu åter i topp form och ska börja plugga... fan va skönt det ska bli när allt sånt är slut och jag äntligen kan säga att jag är klar, sedan blir det väl att jobba lite innan man kastar sig in i mera plugg, om det nu blir det. Vi får se.

Men lite frukost nu och sedan dags att läsa igenom vad jag egentligen skrev i tisdags på uppgiften och se om ajg nog inte kan göra klart den idag !!

På återseende :)


sjukdom ?!

Är det så att vi kanske börjar bli sjuka här hemma ?!

Möjligheten finns och det känns så. Det är svin kallt i alla rum tycker vi men ändå visar termostaten att det är 21,8 just nu. Jag sitter med tjocktröja under filten och fryser. Mina axlar, hals, bröstkort och överarmar är dock galet varma och gör att jag inte vill sitta under filten men när den försvinner blir det för kallt igen.
Även huvudet värker och jag är trött och seg i kroppen och tankarna.

Jag orkar inte hålla upp ögonlocken längre, eller känslan är så iaf. Det känns även som att vi både kanske kan ha en början på en feber också. Jag hoppas verkligen inte att vi blir sjuka, för jag vill verkligen inte vara det just nu. Men det skulle ju inte vara så konstigt om vi blir det då det är sådant här hemskt väder ute !!!!

Kanske är en bra idé som jag skrev tidigare igår om att jag borde lägga mig under täcket och ligga där tills vi drar så jag slipper detta väder och kanske möjligheten att hålla mig frisk. Men man kanske inte ska begära allt för mkt egentligen. Bara bita ihop och gilla läget.

Så typiskt bara att man alltid ska bli sjuk när första snön verkligen lagt sig. Säger det igen, hatar verkligen allt som har med snön och vintern att göra !!!



Inspiration

Inspiration flödar och jag har många många ideer på vad jag skulle vilja göra här hemma. Det har bara gått några minuter på äntligen hemma och mina ideer bara öser fram. Det är lite små saker egentligen som jag skulle vilja göra här hemma och fixa till. Vet inte alls om jag får eller om sambon gillar mina ideer (har inte direkt lagt fram dom till honom än).

Men det skulle vara så himla roligt att gå runt och små pilla och fixa och få det lite så som jag skulle vilja ha det. Och lite mer hem känsla och lite mer vi känsla här. Men vi får väl se vad jag kan göra, hehe.
Vi har ju pratat om lite möbler som vi ska fixa efter resan och bara när byrån i sovrummet kommer in på plats så kommer det göra jätte mycket och jag kommer få fixa den ytan exakt som jag vill ha det har han gått med på och jag ser fram emot det för det kommer bli så fruktansvärt fint !!!
Är ni snälla kan ni få se bild senare om några månader när det projektet väl börjar :)

Jag älskar att små pilla lite här och där när jag går runt i lägenheten och ibland fixar jag och gör om medans jag kan. Att pyssla och köpa små saker som är söta och ser bra ut lite här och där är verkligen jag. Vart jag än är hittar jag (enligt mig) små saker som, VI BARA MÅÅÅÅÅSTE HA.. men saker som vi inte alls behöver eller någonsin direkt köper ändå. Men jag ser verkligen framför mig vad jag ska ha det till och ibland när jag köper saker så blir det ändå bara liggandes. Så det är kanske därför jag inte får handla enligt sambon, men snart så :)

Jag vill göra om och det NU ! :D
Så det ska bli extra kul när jag och johanna ska julpyssla snart.
Tack för att du delar mina konstiga ideer och gillar det lika mycket som jag gör.

xoxo


Pysseldag.

Åh jag längtar. Bästa johanna och jag har nu planerat i några timmar att vi ska ha en pyssel och bak dag nu innan jul. Det ska bli otroligt roligt faktiskt. Bara hoppas att hon blir frisk snart. Vill träffa henne, prata skit och dricka allt för mycket kaffe :)
Vi kommer baka lite goda lussebullar och andra godis bitar, riktigt än berättar jag inte vad vi varken kommer baka eller pyssla med, bilder och info kommer vid närmare tillfälle.
Men det kommer bli grymt. Tror verkligen att våra små julklappar kommer uppskattas och att våra andra saker vi gör kommer bli jätte bra.

Om vi inte toalt misslyckas och spränger köket i luften. Men det tror jag verkligen inte att vi kommer göra. Ser verkligen fram emot detta nu och blir bara mer och mer sprallig när vi kommer på nya pyssel saker och jag tror att våran dag nu är inne på en hel helg, det är mycket vi vill göra och jag tror kanske inte en dag räcker, men det gör ju inget om jag får en hel helg med henne !!!

Åh va glad jag är nu :)
Även fast jag nyss fick bädda ner karln i sängen och säga god natt till honom. Han mår inte bra så han fick ligga där inne så får väl kolla till honom snart så han itne gör något annat än att sova :p

xoxo


Te-mys

Sitter inlindad i filten och dricker ett riktigt gott varmt te för stunden.
Var ute på en liten promenad för att köpa bröd för ett tag sedan och det var fan äckligt jävla kallt ute. Det var verkligen inte skönt alls och det blåser hemska vindar och är snor halt. Va fan hände med sommaren, solen, det gröna och det härliga ?!

Jag tycker verkligen verkligen inte alls om det här kalla, hemska, mörka och fan inte all snö. Det är ju nu man inte ska vara i sverige. Det är nu jag vill åka, inte om 68dagar. NU !! Usch va jag ogillar detta som vi alla kallar vinter. Karln älskar det och blev som ett litet barn så fort första snön kom och vill ha alla fönster och dörrar öppna för att välkomna kylan in. Vilket gör allt värre. Det är så fruktansvärt jävla kallt. Tvi tvi tvi.

Så jag har tänkt ut att om jag stannar inne, helst under täcket eller filten i kanske 50-60 dagar så kanske jag slipper denna vinter också och håller mig varm och skön. Så det kommer bli mycket te och mys för mig del framöver om jag ska klara denna vinter. Men det ska jag nog klara av, hoppas jag iaf !!




Ingen träning.

Som sagt så blev det ingen träning för mig imorse vid 6.
Smärtan kom tillbaka under natten så jag orkade inte gå och träna när hjärtat gick upp imorse. Utan jag somnade om på några minuter och nu känns det bättre i kroppen. Jag sitter och funderar på om jag ändå inte ska gå och köpa lite bröd som jag skulle då det är slut på det och vi som tänkte ta en kvälls ficka :)

Och inte kan jag träna imorgon heller då jag ska ivåg på förmiddagen, men jag får väl se om jag inte kan gå på torsdag morgon, måste ju fan börja ta tag i detta nu innan allt går för långt och månaderna är slut innan resan. Vilket är om 68dagar. Fan va skönt det ska bli att komma till värmen igen !!!

Nu blir det nog fan en liten långsam promenad till centrum, kansek se om johanna är hemma och vill dricka lite kaffe med mig :) Ha det !

xoxo


Suck.

Och där klantade jag mig...
Bra helena, duktigt.. Nu spärrade jag mitt visa kort. Bara för att jag hittat ett smycke som jag ville ha ocks skulle betala. Kul. Så typiskt mig. Jaha nu är det bara att ringa dom och se hur jag ska lösa det över telefon då jag inte kommer ihåg den koden heller. Annars får jag väl bara gå till nordea imorgon da, inte för att jag orkar eller vill ta mig till jakan men vad har jag för val ?! :(

Jag borde fan byta bank så jag också kan ha ett enda kort till kortläsaren och ett kort som jag betalar ute med, som smabon har. Alla dessa koder ställer verkligen till det för mig och jag som skulle handla lite på vägen hem från gymmet imorgon...

Nu kan jag inget annat än att skratta och det ska bli intressant att se vad som händer nu :)
Hoppas jag inte behöver vänta för länge på det nya kortet sen !!


Annars har jag haft en jätte bra kväll med lite mys och god mat med älsklingen. Jag har inte haft speciellt ont idag eller ikväll också så det känns riktigt bra. Funderar på att ta ett varmt bad idag också eller om jag ska få karln att vi ska se en film eller något annat trevligt innan vi ska sova. Dock trro jag att vi kommer fortsätta sitta framför varsin dator i varsin del av soffan. Just nu verkar det bli det sista då han satte sig till rätta med datorn i knät nu :)

Så jag går väl och gör lite te istället :p

xoxo


Helgen.

Jag hade en helt fantastisk dag med min mor i fredags. Vi träffades på morgonen i V-by för att små handla lite och kolla runt lite i olika butiker. Sedan blev det en fika på pallas som min älskade sponsrade oss med. Sedan åkte jag och mamma hem, försökte lösa några problem som hon har stött på hemma (löste iaf ett av dom, hehe) sedan satt vi bara i soffan och latade oss. Fan va skönt det är att vara där ibland, det är tyst och lugnt (enormt stort och tomt efter ronja dock).

Mamma hade lagat kalops dagen innan så när hon serverade det så åt jag flera flera portioner. Jag åt tills jag trodde jag skule gå sönder. Men det var så otroligt gott. Mamma gör verkligen den bästa maten. Älskar hennes matlagning!!! Efter det så började vi göra oss iordning för att ta bilen in till annexet och så på Killer Queen.
Den killen som gjorde dessa låtar var helt magisk. Det var verkligen en helt grym föreställning och vi både fick rysningar i kroppen till flera låtar !

När vi väl kom hem blev det lite vin och mer musik och prat. Det blev en ganska lång kväll och jag hade jätte trevligt. Jag började dock under showen känna av att jag började få ont i magen och neråt igen som jag hade för några månader sedan.
Det blev några timmars sömn under natten och när frukosten och lite små prat var avklarat satte vi oss i soffan och gick igenom lite skolarbeten jag har gjort. Min mamma är verkligen världens bästa mamma. Det är så skönt och snällt att hon ställer upp som hon gör för mig nu när jag pluggar igen. Hon vet hur svårt och jobbigt jag har det ibland när jag sitter och skriver och hjälper gärna till. Hon låter mig använda henne som bollplank närj ag fastnat i en uppgift, hon rättar och stavar om min väldigt ofta grötiga och röriga svenska.
Jag är expert på att upprepa mig och jag ser inte mina egna stavfel och ibland kan dom vara otroligt många. Detta är ju pågrund av min dyslexi, men ändå. Så ett stort tack till min mamma som är min egna lilla lärare och rättar alla mina konstiga påhitt.

När jag väl kom hem den dagen stod karln och städade och det tog inte många minuter innan jag hamnde i det lägget också. Sedan blev det att kasta sig i soffan och baraj njuta lite innan det var dags att laga mat. Vi pratade lite om hur dagarna och kvällen varit för oss båda och sedan gjorde vi upp ett varmt bad. Smärtan kändes genast mycket bättre.
Jag tror jag somnade fort den kvällen, men inte helt säkert.

Igår hade jag så otroligt jävla ont hela dagen och kände mig verkligen handlingsförlamad. Jocke skrattade en hel del åt mig när jag försökte ta mig mellan dom olika rummet i roliga gångstilar och annat. Men fan jag var nära gråten flera flera gånger. Vi kollade på några filmer och sedan gjorde han iordning ett bad till oss och jag njöt verkligen otroligt i det badet.

När jag vaknade idag hade jag lagom ont och nu under dagen har det försvunnit lite och det känns mycket skönare nu. Sitter och skriver nu på dom 2 sista uppgifterna för denna termin och det känns som att allt går framåt, väldigt sakta men framåt iaf. Så vi får se hur det går för mig. Skickade iaf in 5uppgifter idag och jag hoppas att jag får bra betyg på dessa också. Annars kommer nog orken och lusten att sjunka och de två sista uppgifterna att gå ännu segare, men en sak i taget :)

Nu är det dags för kaffe igen och nu ska jag göra en hel kanna som jg bara kan sitta med här och råplugga för hela slanten tills hjärtat kommer hem, inte långt kvar nu... bara drygt två timmar, hehe :P
Borde kanske plocka undan lite också innan han kommer, men får se om jag orkar och smärtan inte kommer tillbaka igen !

Hoppas ni alla haft en bra helg !

xoxo


Ha-begär.

Nu har jag kommit in i mitt årliga ha-begär igen.
Det är så mycket som jag skulle vilja ha just nu från olika butiker och liknande. Men som vanligt är det lite mer som lockar som råkar vara från H&M. Det är bara så himla tråkigt att man inte bara kan gå in, köpa några av varorna och sedan vara nöjd. Nej nu måste man tänka så otroligt mycket på vad allt kostar och allt. Jag avskyr verkligen att csn ändrade mitt beslut och tog tillbaka pengar.
Kläder, skor, smycken, hår produkter och en massa annat roligt som alla vi tjejer alltid vill ha och köper på oss i mängder. Skulle så gärna vilja köpa allt nu !!!
Jag förstår inte riktigt hur jag får månaderna att gå runt men på ett vänter gör dom ju det, mycket av det är tack vare min underbara sambo.
Plötsligt händer det...kanske ska börja skrapa lotter eller liknande och bli miljonär. Det kanske vore det bästa just nu, och det roligaste. Då skulle jag dämpa mitt begär och njuta av alla nya saker :) Då skulle jag verkligen bli glad och njuta.

Så länge får jag väl drömma och hoppas på andra saker !

xoxo


fortfarande smärta.

Jag har fortfarande otroligt ont i magen och nedre delen av magen. Det känns inte alls lika våldsamt som när jag behövde gå till gyn sist men det gör ont. Jag vet inte om det kan vara cystan igen eller om detta nu är lite blandat av mycket som händer runt omkring mig eller om det faktiskt är båda delarna. Men jobbigt är det iaf och jag vet inte riktigt vad jag ska göra just nu. Har iaf en alvedon i kroppen och sen får vi väl se hur jag mår efter den har lämnat kroppen.

Det är ju faktiskt träning ikväll men jag vet inte hur jag ska göra med den än, tar en sak i taget tror jag. Blir oftast bättre då har jag lärt mig...den hårda vägen också =) Skulle vara skönt att bara totalt tok köra på gymmet och yogan för att sedan bara komma hem och sova, men gör det såhär ont kommer jag knappt att kunna ta mig till gymmet så vi får se...

Kanske blir lite mer plugg gjord idag då jag har längre tid på mig men vi får allt se, karln kommer ju hem tidigt idag så kanske blir att jag slarva, men han brukar vara så duktig på att få mig att göra det jag ska göra :) Men jag skulle verkligen behöva hjälp med en sjukt tråkig och jobb uppgift just nu, någon som känner sig manad ?!

xoxo


...

Nu har jag blivit sådär trött igen och jag har ingen ork eller lust i kroppen alls längre. Antar att det har med allt som hänt idag att göra. Det tar på krafterna kan jag ju berätta.
Önskar bara att jocke kan komma hem snart så jag kan få krypa upp i hans famn och bara stanna där hela kvällen framför lite film och bara en lugn kväll. Vilket han gjorde under tiden jag skrev...

Träningen igår känns inte i kroppen tack o lov utan nu är jag bara så otroligt trött att jag skulle vilja lägga mig ner och sova några dygn. Men det blir ju en fast fylld torsdag också så kommer nog aldrig få sova riktgit ordentligt och gott igen...

Hur svårt ska det egentligen vara att få tag på läkare ?! Va fan ska man göra förutom att rigna som en galning, lämna medelanden och bara vänta, vänta, vänta och vänta... Varför kan dom aldrig svara eller ringa upp snabbt nog när man verkligen bethöver prata med dom? Jag stör mig så otroligt mycket på det just nu för hela min eftermiddag har gått åt för att få lite svar men icke... Får väl hoppas att dom iaf ringer upp mig imorgon om dom nu inte tänker göra det idag, mer kan man väl inte göra.

Nu är maskinen på plats och nu test kör vi den så den fungerar som den ska och så våran disk kan bli ren nån gång. Ska bli riktigt skönt att slippa handdisken igen. Men jag ska inte klaga då jag vet personer som måste och gjort det varje dag fler månader nu. Men skönt är det iaf.

Så nu ska jag åter igen luta mig tillbaka och bara vara i soffan och hoppas på att jag mår bättra snart. Det är som att jag fått ett slag i bröstet och jag orkar knappt andas längre. Och det smärtar på något konstigt sätt i bröstet och huvudet känns tungt. Så vila innan jag ens kan börja tänka tanken att jag måste ställa mig och laga mat för kvällen. Men nu ska det bli kramkalas hos oss så vi hörs.

xoxo


Varför ?!

Varför ska allt tråkigt och jobbigt hända just mina familj ?!
Räcker det inte snart... Jag börjar bli trött på att må dåligt, bli nere och ledsen nu. Det känns verkligen inte alls bra att det händer oss, varken just nu eller överhuvudtaget.  Det känns som att någon gång borde det ju ta slut med alla tråkiga saker och alla vistelser på sjukhus och allt. Men icke.
Jag vill bara ge upp men det kan jag inte. Jag vill bara att mina nära och kära ska bli bra, att allt bara tar ett slut. Jag känner att snart rinner allt över och vad gör jag då ?!

Jag hoppas aldrig att någon jag älskar eller som såtr mig nära ska behöva gå igenom allt detta med sina familjer. Nu ska det fan i mig få ett slut. Om det så är det sista jag ska kämpa för !!!!



kökskaos.

Åh jag hatar verkligen att gå in i köket idag.. Det är kaos där, ett rent bombnedslag och jag har verkligen inte lust att ta hand om det idag. Men tyvärr så måste jag ju det eftersom sambon kommer hem med en "ny" diskmaskin idag från jobbet eftersom våran totalt dog. Bara dog helt enkelt. Använde den på förmiddagen och då märkte vi att den kanske inte mår så jätte bra, men det har den inte gjort på ett tag men inget mera sen fick sambon den att inte funka mera.
Sedan borde jag även städa i köket då vi bara lagt saker överallt hela tiden och nu börjar all yta ta slut. Men får göra allt sånt när jag vet vart vi ska ha diskmaskinen och allt sådant när han kommer hem med den. Jag känner inte ens för att gå till något annat rum i lägenheten heller bara för att då måste man gå förbi köket. Jag har verkligen inte lust eller ork att ta tag i allt detta nu..

Sen ska jag få ett par nya kaffe koppar också när han kommer hem :) vilket gör att jag ser allt detta på ett lite bättre sätt, hehe. Hoppas dom är fina bara. Så ikväll bor det nog tok städning av köket och jag hoppas det håller sig längre än 2dagar som vanligt här hemma.


käftsmäll och fläskläpp.

Jag är nyfiken på att få reda hur fan jag och min sambo sover egentligen. Det är inte första gången jag vaknar av att jag får en smäll, en armbåge eller ett knä lite här och där av honom. Men det är fan första och sista gången hoppas jag att jag vaknar med en fläskläpp efter en smäll :)
Ändå är det lite komiskt då folk i alla mina år säger att jag inte är den som brukar ligga still när jag sover, men jag har tydligen möt min överman !
Men jag älskar honom lika mycket oavsett smällarna, dom är ju inte så kraftiga egentligen, men besvärliga och jobba för stunden då jag alltid vaknar till av dom. Han har ju ändå fått några av mig med, men betydligt förre än dom jag fått. Sen funderar jag på om det snart inte är dags att köpa en större säng så han kan leva ut sina nu vilda drömmar utan att störa mig så mycket. Men det får det nog bli efter att vi kommer hem från resan och när stambytet är klart...
Men det är inte skönt att gå runt med en pulserande läpp som gör ont, tur att det jag bara ska sitta hemma och plugga idag inte umgås ute bland folk :) Ja vilken härlig morgon detta blev, njae, jag tar nog tillbaka det och hoppas att jag iaf kan dricka mitt kaffe ordentligt idag, eller snarare nu !!


extra inlägg:
Jag måste bara tillägga att det är bara irriterande och onödigt att ni ens försöker vara roliga och skoja till det med att skriva saker som att anmäla honom för misshandel och grejer. Seriöst. Det han gjort några gånger i sömnen har inget med vad han tycker om mig eller hur han behandlar mig annars. Tänker inte ens förklara hur bra och fantastisk våran relation faktiskt är !
Och hustrumisshandel är verkligen inget att skämta om. Det är skrämmande att folk ens kan behandla andra personer på det sättet. Det händer överallt hela tiden och dessa offer mår otroligt dåligt av detta och vi ska inte skoja om sånt utan vi ska försöka hjälpa dessa kvinnor och även män att våga vara starka att lämna dessa omgivningar och må bra igen. Våld i hemmet överlag är bland det värsta jag vet och vi borde hjälpa dessa personer på alla tänkbara sätt vi kan och inte skämta om dessa saker !
Det är ingen ide att skriva något nedlåtande överhuvudtaget för dessa kommentarer kommer inte gå igenom !!


träningen.

Jag är helt slut i överkroppen efter ett pass på gymmet. Det är helt otroligt hur jävla trött man kan bli efter 2fjytiga timmar. Men det kanske är bra det också, för idag blev det lite tyngre och lite jobbigare. Dels la vi till lite vikter och sedan la vi även till en ny maskin. Den va grymt jobbig men skön (:

Forma i kallhäll är verkligen toppen toppen bra. Trivs och det är riktigt bra personal som jobbar där och vid minsta lilla fråga så slutar det ofta med prat i minuter om allt som har med träning och kost att göra. Så man får otroligt mycket information om man bara visar lite intresse.

Det blev även lite uppskrivning på olika kurser och pass idag. Så på torsdag kommer vi börja med power yoga för att sedan börja med core, mer styrketräning, thai boxning och lite annat från och med nästa vecka ! Det tror jag verkligen kommer bli grymt, och jag hoppas att resultaten kommer att visa sig. Även fast det börjar kännas bra i kroppen igen och jag måste nog säga att jag sover lite bättre nu för tiden igen så det känns ernorm mycket värt det med 2timmar i gymmet. Sen att få en mera tajt och slimad kropp skadar ju inte direkt (:

Som alltid tackar jag Johanna som följer med och ger dom där små sparkarna i rumpan när man inte riktigt orkar och får en att stå ut lite till. Någon som jag också har grymt kul tillsammans med och det blir en hel del prat och skratt när vi väl tränar (utanför också på fritiden såklart) men det är ett riktigt stort plus att hon är med !!!!

Nu väntar vi bara på att lasagnen ska bli klar så man kan få i sig lite mat också..Sedan väntar en film hoppas jag, om nu karln har fixat klart allt snart med nya leksaken. Han har ju gått och köpt en A.C Ryan box. En HD media spelare typ med enkelt språk för oss som inte riktigt förstår oss på alla dessa prylar :) Jag har fått honom att gå med på att vi ska se P.S I love you... Ska bli grymt !!! :)

Nej, dags för mat !
Tips på morgondagens middag någon? :p

xoxo


Plugg, kaffe och träning.

Det är väl mer eller mindre dom 3sakerna som stod på mitt schema idag. Fick ett "schema" av sambon igår som han satt och klurade på, dock inte renskrivit det än, men jag tror ändå inte att jag kommer kunna följa det. Jag kommer inte orka gå upp kl6varje dag bara för att fika och plugga någon liten timme innan jag tydligen ska träna varje dag.
Jag vet inte riktigt hur han tänkte när han gjorde det schemat men vi får väl hoppas att det bara stannar där vid en god tanke från hans sida =)

Men idag iaf är det träning vid 17tiden som gäller. Det ska bli riktigt skönt att både få träna och träffa johanna igen efter att hon varit i skåne sedan i onsdags. Så nu kommer vi köra gärnet igen och senare funderar jag på att boka upp lite klasser också, men vi får se vad som finns och vad jag orkar göra :p Ska iaf skriva upp mig på en helgs thaiboxning. Så sjukt kul !

Jag är redan trött igen på plugget efter nytäningen jag fick när jag fick mitt MVG. Det är så otroligt tråkigt och jag stör mig på att jag bara sitter ensam hemma också och gör allt. Men det kan jag inte riktigt göra något åt, så det får väl vara så den sista månaden innan jag är klar. Men jag hatar verkligen kursen, etik och livsfrågor. Den är så otroligt tråkig och jobbig. Men det är bara bita ihop.

Nej lunchen vart inte alls god eller något speciellt och jag börjar redan känna mig lite hungrig igen så nu blir det mera kaffe, någon macka och sedan lite mera plugg innan jag ska iväg. Juste, måste laga mat innan jag drar också så karln kan stoppa in lasagnen i ugnen när jag är påväg hem igen. Usch va jobbigt det blev bara för det nu :) Men men bara hoppas han hinner kommer hem innan jag går så jag kan få några kramar och pussar.
Nu är kaffet klart så nu slutar vi med allt prat utan någon mening!!

xoxo


tävling.

Jag ramlade över denna tjejs blogg Laila . Såg att hon hade en tävling så jag chansade och nu är jag med i den tävling. Alla vet ju att jag inte är den som vinner eller brukar göra detta, men nu ville jag inte vara så tråkig (:
Man får välja en sak man vill ha och sedan får man ett paket med lite mera olika produkter om man vinner.
Så självklart valde jag denna produkt då jag verkligen behöver sådant nu när det blir kallt och min hy rung ögonen inte alls mår speciellt bra just nu om jag ska vara ärlig !! Jag är ju verkligen så otroligt dålig på att smörja kroppen men speciellt ansiktet när det är kallt ute (dock när solen ligger på också på sommaren) och efter bad o så, och nu inser jag att det kanske är dags att börja med sånt innan det är för sent, men vill ju inte se ut hur som helst på gamla dagar :p Alla priser kommer ifrån Lyxtjej.se

 

Men vi får vä lse hur det går för lilla mig när jag för en gångsskull ställer upp i sånthär :)
Nej nu ska jag göra lunch så vi hörs senare !!!

 

xoxo



Skumbad.

Tittade ut genom fönstret för en timme sedan och såg att det verkligen spöregnade. Kände då att det var dags att krypa ner i ett varmt skönt skumbad. Och jag måste säga att det var otroligt skönt. Det är bland det bästa som finns när det är mörkt och otäckt ute, att bara krypa ner i ett varmt bad och bara ligga där. Det är en bra start på dagen, så nu hoppas jag att dagen kommer bli riktigt riktigt bra :)

 

xoxo



Farsdag !

Grattis Grattis på farsdag papsen !
Jag hoppas allt går bra och att du kommer hem snart igen.
Jag hoppas också dom tar bra hand om dig, men det gör dom nog. Hoppas du får en bra dag och kväll. Jag får ta igen denna dag en annan dag eftersom jag missar den.

Tusen tusen grattis till dig iaf !!!!
Många kramar och pussar.


nya bilder uppe.

Nu ligger det flera bilder från klättringen den 30e upp på sidan. Som förra gången måste ni klicka på sambons intressen länken till vänster eller på bilden nedan (: Titta och njut :p



pepp ?! men även tack !

Någon som känner sig lite sugen på att ge mig några ton med lite pepp inför veckan som kommer ?!
Känns verkligen som att jag kommer behöva det då jag nu kanske borde lägga på ett litet kol på skolarbetet så det inte bara ligger och samlar damm. Snart blir det väl ett måste och ett krav att jag klarar det också... Men den dagen kan vi ta då =) Väldigt glad att jag fick tillbaka slutbetyget i en kurs nu från förra terminen iaf. Jag fick ju lägga min praktik under denna termin istället så betyget lades på is under tiden men nu kom det tillbaka i form av MVG, vilket gjorde mig otroligt glad, för jag har verkligen kämpat under just den kursen och praktiken för det betyget. Så det satt fint att jag fick ett sådant fint betyg !!

Skulle ifs behöva lite pepp för träningen också, för inte fan kom lilla jag iväg imorse när klockan ringde. Jag orkade knappt slå upp ögonen för att stänga av mobillarmet. Känner att jag verkligen borde komma igång med träningen på riktigt igen. Det kändes ju så skönt att lägga sig på tisdagskvällen och med tanke på hur jag egentligen sover, eller snarare sagt hur jag inte sover kanske det är bra för mig att träna, röra på mig och allt sånt. Tror också att jag gör min smabo glad, han tycker det är lite tråkigt att jag bara sitter framför en dator i soffan hela dagarna. Visst det måste jag för att plugga, men någon timme här eller där kan jag alltid ta mig till gymmet och träna. Så ska fan ladda mp3n med en massa ny musik med en massa fart och bara försvinna in i musikens värld och träna några timmar/gånger i veckan som kommer. -peppar peppar-

Jo, filmen igår.. Saw 3d... Den var bra, men inte alls så läskig som folk ville få en att tro. Jag tror vi alla fyra var lite besvikna av den men ändå tror jag vi alla tyckte den var bra. Det var en del folk på bion och det var väl en stämning som det alltid är på bio och alltid folk som inte lärt sig att man inte bara har godis och påsar som låter så in åt helvete mycket. Va e det för fel på folk som köper ton med prassel godis?!
Själva grejen med att denna film var i 3d var ju inte speciellt alls. Det var bara lite i början som var lite häftigt när det kom blod och blodstänk men sedan under filmen tycker vi att det bara var texten som stod ut liksom inget mera. Så det var ju lite tråkigt... Det var ju inte alls samma upplevelse som när jag såg Avatar, men den filmen kanske man inte kan jämföra andra filmer med kom jag på :)

DAGENS ROS(OR)
Jag vill tacka mamma för en helt otroligt bra dag på mat mässan igår !!!! Det var verkligen otroligt kul och vi prövade en massa olika viner, öl, ost, fisk, godis och annat smått och gott. Lite synd att det blev tråkiga nyheter under våran dag men jag hade riktigt riktigt trevligt och jag vill tacka dig TUSEN ggr mamma för denna dag.

Jag vill även tacka min sambo som ställer upp som han gör när jag och min familj verkligen behöver något. Han är en räddande ängel i nöden som kommer på sin vita häst :P nä men han ska ha ett otroligt stort tack som finns där när jag behöver honom och för att han är så omtänksam och hjälpsam mot min familj. Jag älskar dig så otroligt mycket Jocke <3

Jag vill skicka några tankar, rosor och tack till pappa också. Jag hoppas allt går bra och jag hoppas verkligen att du får komma hem snart igen !!


tröttheten har tagit över.

Nu har jag verkligen gått in i någon osynlig vägg..
Jag har varit så otroligt trött hela veckan, men jag kan ändå inte somna på nätterna utan ligger vaken och tittar upp i taket och andas i takt med sambon och hans snarkningar. Det är så jävla jobbigt att inte kunna sova bra om nätterna.
Därför blev det en sömntablett igår och jag önskade att jag skulle få sova, men nej.. tittade på klockan och den visade strax efter 04 och då gav jag upp och började tänka lite på olika saker. Sen nån gång där efter måste jag ha somnat och verkligen sovit. För första gången på månader vaknade jag inte av att sambon skulle upp och snozade som han alltid gör på morronen.

När jag väl vaknade så vaknade jag med ett rryck, jag vet inte alls vad det var som väckte mig men jag satte mig upp i sängen och började fundera på vad jag måste göra under dagen. Sen kom chocken, klockan va ju fan 14:30 och hela dagen är borta och förstörd. Efter ett toabesök hamnade jag i köket, satte igång en diskmaskin och skulle just göra en kopp kaffe när jag hör hur nyckeln sätts i låset och vrids om. Där stod min älskade i dörröppningen sen.
Sedan dess har jag bara legat i soffan och inte velat göra ett skit eftersom jag inte orkar och är otroligt trött fortfarande. Middagen kom från thai´en och det var grymt gott... Innan det blev det de sista från gårdagens äppelpaj !

Nu funderar jag bara på hur jag ska få tiden att gå så jag och älskade kan få gå och sova igen (:
Sedan blir det fredag och allt händer, eller nästan iaf.. Jag och min älskade mamma ska på matmässa i älvsjö och gå runt om mysa som vi gjort de senaste åren varje gång den är. Efter det blir det middag med sambon och tim för att sen gå på bio vi tre och sedan micke också. Vi ska se saw 3d.. tror det kommer bli grymt man jag vet inte riktigt om jag kommer kunna sova den kvällen sen men vi får väl allt se =) Sambon har ju börjat gilla att skrämma upp mig på nätterna så jag hoppas han inte gör det imorgon, men det tror jag nog han kommer göra (:

Nej nu orkar jag inte med detta längre utan vi får ses och höras en annan dag när jag sovit och inte är trött längre och verkligen har lust och orken att skriva igen !!

xoxo


Helgen som varit.

Ja då ska vi se vad lilla jag har gjort i helgen da !

I fredags blev det så att vi hade en liten myskväll och bara låg i soffan och myste. Vilket var helt otroligt skönt och härligt. Vi käkade en god middag som bestod i pizza och kebabrulle. Blev lite film och en halv tidigt kväll då lördagen skulle bli en tidig och händelserik dag.

Vaknade väl inte direkt utvilad om jag ska vara ärlig efter en kväll då vi båda mådde illa och inte riktigt kunde somna. Men upp kom vi efter mycket om och men. Jag kastade mig in i en dusch för att vakna till medans sambon drog sig lite till. Sedan blev det kaffe och frukost för att sedan packa ihop oss och körde iväg till solna.
Det var dags för mig att klättra lite på klättercentret. Jag kom dit och var väl lite nervös av någon anledning men efter halva dagen försvann iaf det, hehe.
Men det var ju fan inte lätt att bouldra som jocke hade fått mig att tro genom att titta på honom. Men det var över förväntan riktigt riktigt roligt. Jag var lite försiktig i början och det släppte väl också lite men sen tog nerverna över och jag blev riktigt feg och vågade inte riktigt ta det sista greppet för att klara en vägg. Men det var ju lite längre upp än jag klarade av med det lilla lilla stödet jag hade under foten som jag inte alls litade på. Så mer eller mindre kan jag ju berätta att jag inte klarade av en enda led på någon vägg. Men jag försökte och vi både var nog lite stolta över att jag tyckte om det, försökte och inte direkt gav upp någon gång (:  Sen skulle vi se hur kul det skulle bli på söndagen då jag nog måste meddela att jag har ju inte direkt rört mig eller tränat något speciellt eftersom skolan tag allt för mycket tid och jag sitter mest här i soffan och pluggar hela dagarna.

Senare blev det att åka över till min mor o far för att hämta lite öl, cider och en jävla massan äpplen. Det kommer nog få bli lite äppel paj i veckan av dessa goda röda äpplena. På kvällen blev det lite öl, saw 1 och prat med tim här hemma och vi tre hade en bra och trevlig kväll. Den blev inte jätte lång och vi kom i säng rätt tidigt.
Jag vaknade tidigt då vi även hade ställt klockan och ska upp ur sängen när jag inser att jag har fan träningsvärk i hela jävla över kroppen. Jag vill verkligen inte röra mig men min älskade sambo börjar bråka med mig i sängen och hela kroppen värker som otroligt mycket. Detta signalerar bara för mig att jag är och/eller kommer bli stor, lat, äcklig, fet, otränad jävla kossa om jag inte gör något åt detta.
Efter en frukost i soffan så åker vi hem till svärmor och lämnar en massa äpplen där för att sedan dra oss till viksjö och träffa familjen Ell-Kärrholm. Vi åkte till bromma blocks för att gå lite i affärer, leka lite med tåg, äta lite mat och bara ha det bra. Det var en riktigt riktigt bra dag och det var otroligt kul att träffa dom igen.

På kvällen ville jag inte mer än ligga i soffan och dö men det blev ett ritkigt mysigt bad som mjukade upp hela mig, även mitt huvud tror jag. Men det var riktigt skönt, sedan blev det en sen middag, lite mys framför tvn med becka film och popcorn. Sedan gick vi och la oss och här sitter jag nu (:
Det sämsta med hela denna helgen var att under söndagen hade vi inget internet, eller det funkade kanske någon minut åt gången så vi kunde knappt använda det. Men det gick ändå och vi överlevde även den dagen :p

Idag har jag pluggat, dammsugit soffan som vi pratat om ett tag, och fyyyyy fan va skitig den var under alla kuddarna. När hjärtat väl kom hem hamnade vi både i köket och städade det lite mer grundligt eftersom vi inte orkade under helgen. Så nu sitter jag här ensam igen då han drog iväg för att byta filter i bilen och väntar på att få börja med maten. Börjar bli riktigt riktigt hungrig nu !!!

Ser fram emot imorgon också då jag och bästaste johanna ska ner till gymmet och träna kl11, jag hoppas bara att träningsvärken som nästan är borta har förvunnit helt till imorgon. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att börja röra på sig och bara ta hand om sig själv lite mera nu !
Sedan på lördag blir det att klättra igen och nu jävlar ska jag klara någon led, annars blir jag arg. Men det ska bli kul att göra det igen och jag tror nog att jag och älsklingen nu har en hobby som vi både kan utföra och ha kul tillsammans. Nu ser allt väldigt ljust ut igen och jag älskar livet....
Juste, gyn undersökningen i torsdags gick väldigt bra och min cysta är borta och allt ser bra ut. Så så länge jag inte får ont igen så är det inget jag behöver oroa mig för. Det tackar vi för och hoppas jag aldrig mer får så ont som jag hade för 2månader sedan när vi hittade cystan.

Såå, det var nog min helg, hur var eran ?! =)

xoxo


yrsel, illamående och svettningar.

Dom tre orden kan mer eller mindre beskriva hela min dag!
Den här dagen har verkligen varit helt jävla hemsk.. Det går verkligen inte att beskriva hur jobbigt det är att vad man än gör, liten som stor rörelse tro att nu ramlar jag, nu faller jag. Jag har verkligen mådd riktigt dåligt i kroppen såklart men ännu mer psykiskt idag pga detta.

Det är nog mer jobbigt att inte veta vad det beror på eller varför det händer och kan jag egentligen göra något åt det eller inte ?! Jag ringde min mor med paniken lite i halsen (som alltid när något händer mig) men vi vart inte direkt klokare av att vi inte vet vad det kan bero på. Men jag har försökt att äta och dricka som vanligt fast det inte alls vill utan kommit upp en gång imorse. Men resten av dagen har maten varit kvar i kroppen.
Jag har vilat och sovit under dagen men det har inte gjort det bättre heller. Mitt på dagen var det dock lättare att vara uppe längre stunder och röra på sig. Måste nog erkänna att det värsta av allt var nog att lägga sig ned igen eller sätta sig i soffan efter att man varit uppe och rört sig, då smäller det verkligen till och allt snurrar och illamåendet tar nästan över allt. Vad är det som händer egentligen ?!

Dock har det varit lite positiva saker som hänt idag då jag äntligen skickade in en kurs till skolan och efter inte ens 2timmar fick jag tillbaka alla 7uppgifter och läste med glädje och ett leende på läpparna att jag fick 6VG och 1MVG och slutbetyg VG i kursen... Jag måste verkligen tacka min mamma så otroligt mycket som verkligen har varit mitt bollplank, min rättare och min kontroll person innan allt har lämnats in. Hon har även kommit med tips, råd och egna funderingar som gjort allt bättre. Jag är dig evigt tacksam mamsen för allt du gör för mig!! <3
Nu är det bara att bita ihop och göra klart dom andra 3kurserna och hoppas det går lika bra där och att resultaten av allt mitt slit verkligen lönar sig och jag stolt kan bli klar snart (:
Dock är jag klar i juni men ändå, bättre sent än aldrig, sedan får vi se vad livet har i väntan för min del, hehe.

Imorgon ska jag iväg till min gyn på återbesök för att se till att den hatiska cystan har minskat (vilket den verkligen borde då jag inte haft ont) vilket vi verkligen hoppas på för annars får vi se vad nästa steg blir. Men så långt tänker jag inte tänka på nu för då blir jag bara knäpp. Men vi återkommer imorgon eller på torsdag när jag orkar skriva igen.

Träningen på torsdag eller fredag blir inte heller av utan den kommer bli av nästa vecka då vi inte kunde få en intro denna vecka.. Men för mig gör det inget eftersom jag kanske ska med och bouldra på lördag och då kan jag ju inte ha träningsvärk (: Men jag ser verkligen fram emot båda passen och hoppas att jag gillar klättring så jag och älskade sambon kan åka och träna tillsammans ibland =)

Nej nu är det på tok för jobbigt att koncentrera sig och hålla fokus på texten jag skriver så nu blir det nog att fika lite så jag får i mig lite mer vätska och mat innan nattens sömn som kommer göra mig bättre än vad jag varit på länge (hoppas vi på iaf) Så hoppas eran tisdag varit bättre och ha en fortsat trevlig kväll !

xoxo


Träning och en nystart.

Nu är jag en stolt ägare av ett gym kort och nu ska det bli liv i luckan. Jag har lovat sambon (lite dumt kanske) att det blir drygt 2-3 träningar i veckan. Ja vi får väl se hur det går med detta sen :P Kortet är dock på 3månader bara men eftersom jag ändå är i thailand under feb så gör det inget att kortet inte gäller då, sen är det bara att ordna med en längre tid. Vi får se hur länge det blir den gången !
Men det ska bli otroligt skönt om jag ska vara ärlig. Det är så himla tråkigt att bara sitta här hemma under dagarna så detta blir nog bra både för min kropp och hälsan. Hoppas även på att mina sömnproblem kanske blir lite bättre av detta också !!!!
Pluset med detta är att jag kommer ha bästa johanna vid min sida under träningarna (kanske inte alla men dom flesta iaf) och det kommer nog verkligen pusha mig lite mera och göra allt lite roligare (:

Och så va dom pengarna slut kan jag ju berätta också. Men det får väl gå för denna månad, nu får jag ju iaf röra på mig mera och kanske bli lite finare och bättre :p
Även fast min sambo säger så mycket fint så kan man ju alltid bli lite finare för honom och självklart mest för min egen skull då jag klaga lite på sista tiden så nu ska vi se på underverk mina vänner. Hoppas jag iaf, hehe.

Nej nu måste jag verkligen ta hand om maten och inte sitta här så jag återkommer när var hur jag varit på första träningspasset som jag ska göra med grunadren och ägaren av stället då vi får tips och lägger upp mitt egna lilla tränings schema...det ska bli grymt !!!!!!

xoxo