oj oj oj oj !

Vilken kväll det var igår (: Det vart en härlig första advent ute hos Linda i norrtälja med familjen engberg, god mat och glögg. Även en massa rök involverades. Men det får jag nästan åter komma om senare idag eller imorgon ! :)

Inatt har jag inte sovit jätte bra och såg fram emot en riktigt sovmorgon men icke. Idag ska jag ut til huddinge på en föreläsning. Och jag ser verkligen fram emot den och hoppas den kommer vara så bra som jag önskar. Men det var lagom kul när minnet av att sambon påminnde mig på vägen hem att det skulle bli en tidig morgon för mig idag. Men det är så det är ibland ! Bara att gilla läget....
Så direkt efter föreläsningen är det bara att bege sig till jobbet och jobba kväll&natt.

Även lite tråkiga saker har hänt denna helg och då tänker jg speciellt på att någon/några idioter någonstans på något jävla sett har kommit över min kortinformation på mitt visa kort och sedan shoppat upp en liten summa av lönen som kom i fredags... Jävligt roligt atfå det samtalet från banken och sedan känna paniken som faktiskt kom. Det här händer ju bara inte. Inte MIG ! Det är ju bara något man läser om eller ser på nyheterna. Det händer ju inte en själv eller någon man känner. Men nu jävlar har det hänt mig och en arg helena har jag varit hela helgen över detta. Mn det börjar ordna upp sig och nu ska jag bara skicka in reklamationen så jag får tillbaka mina pengar och sedan se när polisanmälan kommer hem i brevlådan...
Så detta förstörde verkligen min fredag, och tror mig. Jag var på toppen humör efter att spenderat dagen på IKEA med Johanna !!! Men men. Hoppas inte sambon tyckte det var allt för jobbigt med en grinig flicka hemma (:

Nej nu är det dags att ta tag i sig själv och denna fina men kalla morgonen och få sig lite frukost och sedan allt jag måste göra innan bussen går om drygt 1½timme. Jag hoppas ni alla fina har haft en bra helg vad ni nu gjort och att första advent va mysig.
Ta hand om er !


Julpyssel !

Då jag inte får göra något större julpojekt för sambon har jag nu under eftermiddagen ändå gjort lite juligt här hemma och jag är nöjd med mitt lilla julkule projekt ! Det ser iaf lite trevligare ut såhär inför jul och första advent imorgon. Men vem vet, kanske att fram till jul jag verkligen har gjort hela lägenheten fin och med en massa julpynt och pyssel :) :) :)
Nu ska vi väl även se om vi hittar och kan sätta upp ljusstaken i köksfönstret också ! :)

Förberedelserna                    Köksfönstret                          Vardagsrumsfönstret *2


Riktigt dåliga bilder den här gången men jag hoppas även ni ser hur bra och fint det blev ! (:



första timmen.

Jaha, då har det gått lite mer än en timme sedan jag klev upp ur den otroligt varma och sköna sängen för idag... Önskar att jag kunde krypa ner igen, dra täcket över huvudet och bara gömma mig !!! Men icke. Jobb i 9timmar står på schemat och jag hoppas verkligen att illamåendet fortsätter att försvinna som den så snällt gjort under denna första timme. Men kanske att den kommer och går lite eftersom jag nu satt på kaffe och då kan den ju göra lite uppror men jag kan ju inte ha en mysig morgon här hemma i några timmar till utan att få i mig kaffe (:
Så nu ska jag krypa upp i soffan med varmt kaffe och bara vara någon timme till :) :)

Jag undrar lite vad dagen- och kvällen har att erbjuda på jobbet. Vet att det är lite kalas på schemat iaf !
Och imorgon är det julbord med jobbet :) Det brukar ju alltid vara trevligt... !




Eftersom jag inte vill skriva i kommentarsfältet till dom utan blogg så får det bli såhär nu och framöver :)

Maria; Do it !!!! Jag har en massa svart färg kvar så hojta till om det behövs :) Vi kanske kan hitta på något riktigt roligt projekt tillsammans ?! (:


Projektet...

Som mitt första lilla projekt så blev det till att göra en anslagstavla. Eller egentligen göra en anslagstavla lite mer personlig och roligare att se och använda än vad dom egentligen är i dagsläget :)


Det blev lite sista minuten ändringar. Men det är ju så som det ska vara :) Först tänkte jag att jag skulle klä in hela tavlan med ram och allt i tyg men när vi höll på så slog sambon till med en ide som verkade bättre och så blev det. Det blev till att sambon fick sätta sig med rakblad och skära tygen så nära ramen som möjligt (jag vägrade röra rakbladet, hehe) sedan så blev det en tur att köpa färg dagen efter för att måla ramen istället. Och tro mig, det blev otroligt mycket snyggare med denna idee än den jag hade i huvudet !!! Även ett litet gummi/elastiskt band fick vara med och göra sitt...
Vad tycks ?!
Undra vad nästa projekt blir ?! :)


Mums !

Åh min nya frukost var verkligen toppen toppen god imorse :)
Det blir sent inlägg om det eftersom jag håller på och finputsar mitt lilla projekt som ag höll på med hela dagen igår och som nu börjar bli klar :) Så snart får ni se vad och hur det blev !

Så jag kanske borde fortsätta med det medans jag orkar. Som ett brev på posten så jag sedan kl11 nu feber och känner mig allt mer seg och hängig men jag ska försöka att inte låta det slå ut mig helt utan nu ska jag bita ihop och göra klart att jag påbörjat här hemma (:


{Klick Klick }
Bilderna är tagna med Nikon D40




socker socker socker

"Grunden i det hela baseras på den nyligen uppmärksammade undersökningen som visat att vi i Sverige konsumerar mest godis i världen, över 17 kg per person varje år. Att en stor del av detta dessutom konsumeras av barn tror författarna är starkt bidragande till att barnfetma och livsstillsjukdomar redan i tidig ålder ökat så under senare år."

17kg per person varje år är otrloligt mycket. Sedan ska vi ju lägga till resten av det dåliga sockret om vi får i oss under ett år också - överiga snacks, öl, läsk, saft, bakverk mm mm. Det är inte så konstigt kanske att vi idag är bredare runt midjan än för flera flera år sedan.

Det svåraste med socker, enligt mig, är det sockret som man inte tänker på, den gömmda. Och alla vet ju hur föäldrarna när mn var liten ville att man inte skulle äta så mycket godis - "ta en frukt istället", ät bättre och mera mat istället. Men ibland kan man ju inte stå emot det där godis, chips, läsk suget som smyger sig på och sedan vägrar att försvinna.
Ibland kan jag inte stå emot det utan behöver min lilla socker dos och ja, ibland kanske jag tar mig ett glas läsk eller en näve godis för mycket. Men det är ju bara mänskligt. Speciellt om man redan har ett sockerberoende. Då är det inte så att man kan sluta äta när skålen med godis står framför dig...full.. Det är inte heller så att man över en natt kanske bestämmer sig för att sluta och kastar ut allt dåligt socker som finns hemma.
Även fast den tanken slagit mig flera flera gånger !! (Tyvärr finns det kvar fortfarande).
Socker är ju otroligt gott i sina olika former och det är det som gör att man oftast inte tänker på hur mycket socker det egentligen innehåller. Men jag vet flera som är otroligt starka och som har progressivt trappat ner på allt detta dåliga socker och tränar då och då mår bättre utav detta.

Sånt gillar vi skarpt ! Kämpa på...

Men jag kanske inte är den som egentligen ska prata om detta. Det är ju inte direkt så att jag har ett litet och fint midjemått själv. Icke.  Men jag hamnade på en sida av länkar och tillslut råkade jag hitta min väg till den informationen som jag började inlägget med.
Jag har hört siffrorna många gånger innan men det känns ändå som första gången varje gång jag hör den. 17kg är verkligen mycket.
Och min fantastiska sambo liv har även det satt sina spår lite här ch var. Nej nej nej jag klagar verkligen inte !!!! Men självklart är det ju inte samma sak som att vara ensam och bara laga mat till sig själv. För dom som känner mig vet at jag nog inte skulla laga någon speciell mat till mig själv då.
Men kanske att även lilla runda jag ska se om en progressiv minskning av saker gör att man kanske kan få dessa 17kg att minska och sedan ligga på en bra nivå ! Även kasta in lite träning någon gång då och då igen kanske också gör att det blir och känns bättre.
Och detta var ju inte direkt vad jag tänkte skriva om från början, men jag bjuder på detta för denna gång (:

Nu har jag en känsla av att min älskade sambo kommer dra på smilebanden och skakar lite försiktigt på huvudet när han läser detta... Det är ju inte direkt första gången han hör mig säga eller skriva detta för att sedan se......inget..... Men den här gången säger jag bara träning. Och träning behöver inte betyda gymmet (för det är jag så otroligt dålig på att ta mig till) ! Men allt återstår att se om/när/hur detta påbörjas, fungerar och slutar med. Nu är det dags för lite mera kaffe innan jag tar min 25minuters promenad till jobbet ! Se, träning ;)



Vilka dagar !

Åh vilka dagar dessa 3 senaste dygn har varit !
Onsdagen var verkligen en otroligt fantastisk dag. Jag fick äntligen spendera några fina timmar tillsammans med ewe och lilla "elvis" !! Vi tog en sväng om i stan för att se om jag kunde hitta några fina skor, men icke. Eller fina skor ittade jag - 3par. Men det blev inga. Sedan när jag kom hem blev det till att ta hand om min sjuka karl som jag har haft här hemma under dessa dagar.

Torsdagen spenderade vi med att inviga våran nya tvättstuga som nu äntligen är klar. Fan va mycket bättre maskinerna och torktumlaren är. Torkskåpet är mindre och inte alls lika varmt men allt blir ju torrt så klaga tänker jag inte göra. Blev några maskiner då vi inte kunat tvätta på drygt en månad :) Sedan blev det till att städa... vi kom väl igenom halva lägenheten innan vi både gav upp ! Sedan frostade vi även ur frysen och gjorde rent den och alla lådor... Det blev sedan en kväll med en massa criminal minds avsnitt för min del nerbäddad i soffan (:

Idag har vi varit ute på en massa trevliga äventyr.
Ikea, jula, media mark, rusta, mc donalds och även willys... Allt detta under loppet av 4-4½timme !
Trevligt var det och vi hittade en del saker i varje butik som fick följa med oss hem.
På willys köpte jag även 5st förpackningar av fryst frukt&bär som jag gjorde mina portionspåsar av som jag skrev om tidigare (blev 2paket jordgubbar, 1paket mango, 1paket exotisk frukt & 1paket trädgårdsbär). Så nu kommer jag verkligen få en god och stadig frukost här hemma (när jag nu hinner äta frukost)... Jag har även påbörjat ett av mina små projekt som jag skrev om tidigare (julpyssel inlägget) men det är inte riktigt klart än så tyvärr får ni inte se bild på det.. Men håll er, snart är jag nog klar med den. Riktigt nöjd änsålänge iaf även fast vi gjorde några sista minuten ändringar på den !

Våra nya "kontors" stolar :)                   Min fina kruka !                Ny mysig julbelysning                   8st frukostpåsar !

Bilder tagna med galaxy sII.


Finaste Ewe och lille Elvis :) <3


Mamma vet bäst !

Jag funderar starkt på att göra som min älskade mamma sagt åt mig under en längre tid nu...
Att iaf testa under några veckor att enbart använda mig utav laktosfria produkter i allt jag tillagar och äter/dricker. Dock vet jag inte om detta komer hjälpa eftersom vi egentligen inte vet vad själv problemet för mig och min mage är men läkarna säger att jag iaf är "lindrigt överkänslig" mot laktos. Innan jag fick reda på det så visste jag inte at det fanns olika grader av laktosintolerans men jo tydligen.

Och jag brukar inte direkt reagera på laktosen jag använder mig utav, förutom när jag dricker ren mjölk (vilket jag nu inte gjort på flera år)
eller dricker en, två, tre kannor kaffe på en dag med mjölk i :) Men testa kan man alltid göra och se om den kanske bli lite snällare. Och så mycket dyrare är det ju inte så jag kan ju inte skylla på att det är för dyrt för mig. Sedan lär det ju inte vara någon större skillnad för sambon heller och säger man inget kommer han nog ändå inte tänka på det eller smaka skillnaden :P För lite skillnad tycker jag det är. För laktosfri mjölk tycker jag inte är gott, om man dricker det rakt upp och ner !

Ett stort stort plus är att det nu finns så otroligt mycket bra och goda produkter och stort utbud ! (:



Frukt & bär


Funderar verkligen på att frysa in en massa massa frukt och bär i portionspåsar.
Det är ju så otroligt gott att ta fram det och göra en riktigt god frukost
eller kvällsfika på.
Och all frukt och bär måste ju klarar av några dagar/veckor i frysen
så vad kan egentligen gå fel :)
Det är väl bara det att jag ska ta mig till en affär, plocka på mig så mycket
jag kan och sedan komma billigt undan..
Och det sista tror jag inte att jag kommer klara. Men jag får helt enkelt
göra ett försök imorgon. Kanske att jag hittar något billigt och bra imorgon
när jag ändå ska in till stan med underbara Evelina vid min sida ! <3

Håll med om att det är gott och trevligt att äta frukt & bär och minnas
sommaren, solen & värmen såhär under vintertider (:



Höstpromenad

Sitter ch funderar på att ta en riktig höstpromenad. Eller vinterpromenad kanske det heter i november även fast snön inte har kommit. Vilket jag tackar gudarna för :) Gillar inte alls snön och inte vintertide för den delen heller! Det enda possitiva med snön är att det gör dagarna och kvällarna ljusare och det kan verkligen behövas. För det är så hemskt mörkt och mörkare kommer det ju tyvärr att bli ju närmare december och jul/nyår vi kommer. . .

Men det kommer nog bli en riktig promenad runt halva kallhäll eller liknande för att ta mig till jobbet så jag får röra lite på den värkande ryggen och så kanske jag sover gott på jobbet inatt :) Får se om jag kan ta lika fina bilder som dessa men det tror jag inte. Här finns det inte lika mycket och se och verkligen så att man kan få till snygga promenad bilder :)


















13november

En fin dag att spendera med dom som betyder mycket för oss !
Ett stort stort grattis alla fina, snälla, goa, underbara och fantastiska pappor där ute <3

Det är eran dag idag och jag hoppas ni alla får en toppen dag.
Kärlek till alla pappor i min omgivning.
Speciellt min egen och till min kära vän alex som firar sin första fars dag :)

 



Latmask middag !

Idag har jag varit så otroligt trött och jg kände verkligen inte för att laga middag...
Sambon kom hem och ville ha pizza men det kände jag inte riktigt för och eftersom köttet hade åkt fram från frysen fick det bli det. Så han duschade och sedan så sov han i 2timmar och under den sista började jag i en otroligt seg tak att laga mat. Har nog aldrig tagit mig så lång tid som idag :)
Men gott som sjutton blev det, som alltid :P

Krämig ytterfilé med bacon & pasta !!!

990gram ytterfilé
1paket bacon
3-4portioner pasta
2dl creme fraich
100gram creme bonjour vitlök
½-1dl matlagningsgrädde
Kryddor

Jag började med att blanda creme fraichen med lite kryddor och in i kylskåpet.
Som alltid så höftar jag när det kommer till kryddning av såser.
Och matlagning i allmänhet faktiskt :)

Sedan ansade jag köttet en del och sedan strimlade jag det i kanske 1cd tjocka och 10cm långa skivor.
Jag la allting i en djup tallrik, krydda lite och lät det sedan stå.

Jag skar och stekte bacon. Jag stekte det riktigt knapperstekt, men det gör ni som ni själva vill.
Häll av baconet i ett durkslag och låt det verkligen rinna av. Skölj ur stekpannan och ställ det på spisen igen.
Sänk värmen från 6an till 4an.

I med lite smör och när det slutat bubbla...häll i köttet med kryddorna neråt !!
Krydda sedan köttet lite extra i pannan. Bryn köttet och sänk seda värmen till 2an typ.

Medans köttet får steka på svag värme så kokade jag pastan med lite salt och olja i vattnet.
Efter tio minuter hällde jag pastan i durkslaget och skakade om, sedan tillbaka ner i den varma kastrullen och på med locket.
Satte värmen till köttet på 6an och hällde i den lilla matlagningsgrädden som fanns kvar och sedan hade jag i min creme bonjour och baconet.
Detta fick smälta under omrörning och sedan koka upp så allt blev varmt igen.

Samtidigt hade jag ner creme fraich blandningen (som stod i kylskåpet) i pastan och rörde om.
När köttet var klart hade jag även i denna blandning i pastan och rörde kraftigt runt allt
så allting blandades och smälte ihop.

Sedan är det bara att servera :)

{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en galaxy sII



Chokladfondant.

I måndags skrev jag om att jag skulle göra en överraskning till sambon och det glömde jag ju bort under kvällen att skriva om och sedan som sagt har jag befunnit mig på skadic hotel i sollentuna !

Men det blev en succé iaf och han tyckte det var jätte gott !!
Jag gjorde chokladfondant med passionsfrukts yoghurtsås och vaniljglass. Mums...

(4port)
Passionsfruktssåsen:
5passionsfrukter
1-1½dl turkiskt yoghurt


Chokladfondant:
100gram choklad
50gram smör
3msk vetemjöl
½tsk bakpulver
1krm salt
2ägg
-ev 1msk rom

{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en galaxy sII



Börja med att dela och kröpa ur frukterna. Blanda med yoghurten och ställ i kylen.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och lägg i chokladen så den också smälter under omrörning.
Blanda vetemjöl, bakpulver & salt i en skål och häll sedan under omrörning ner detta i
smör&choklad blandningen. Tillsätt sedan ett ägg i taget under kraftig omrörning.
Smaksätt eventuellt med romen. (Jag hade knappt i halva matskeden...lagom smak för oss)
Fördela sedan blandningen i 4st portionsformar eller större muffinsformar som är smorda
och mjölde. Täck över dom och ställ sedan in dom i frysen minst 2timmar !

 

Ta fam dom igen ca 1timme innan servering.
Sätt ugnen på 225grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 9-10minuter.
Stjälp genast upp dom och servera med yoghurten el glass eller varför inte både och !


 

- Mina är stora eftersom jag bara använde mig utav 2st formar och halva satsen i varje. -



Hotellbesök.

Det var två riktigt bra och sköna dagar som vi spenderade på hotell. Jobbet alltså.
Vi har haft bra möten, fått god mat och haft riktigt bra rum och jag kunde faktiskt sova riktigt bra :)
Dock var det ju 90sängar och det var en känlsa att åter igen ligga i en sådan efter att man vant sig att ligga i en 180 :) Tror inte jag var ensam om att känna såhär :P

Det känns verkligen som att vi åt för veckor. Det var mat och godsaker överallt hela tiden. Men en del saker var så otroligt goda att mn plockade nog på sig både en två och en tredje bit ! Men det är ju på ett sätt vad vi är där för och har betalat för, eller chefen iaf (:
Men jag är nöjd och gör gärna om detta !!!


{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en galaxy sII



Söndagslunch/middag !

Kokade ihop en riktigt fantastisk lunch/middag på jobbet igår om jag får säga det själv.
Det här med krämig pasta har verkligen blivit helt min grej :) :)

1½portions pasta
1näve räkor
2dl creme fraich
vitlökspulver
svartpeppar
citronpeppar
grillkrydda

Koka pastan som anvisningarna säger. När det r drygt 2minuter kvar så kastade jag ner mina frysta räkor i vattnet så dom skulle tina och bli "tillagade".

Medans pastan kokade så rörde jag ihop kryddorna med creme fraichen. När det kommer till kryddor och mig så höftar jag alltid och smakar av väldigt ofta så här får ni testa er själva fram till vad ni tycker är gott!

När pastan och räkorna är färdiga så häller jag av vattnet och sedan häller jag tillbaka pastan i den varma kastrullen. Sedan blandar du helt enkelt pastan, räkorna och creme fraich blandningen i kastrullen så den smälter och blir krämig. Sedan är det bara att servera och njuta !!!!
Enkelt men så otroligt gott . . . .



Lever !

Efter en lång och jobbig natt och jobbhelg är jag nu åter i livet efter någon timmes halvsömn ! Så otroligt skönt det var att få komma hem idag. Sen är det trevligt at veta att jag inte jobbar förens på måndag igen. Men som sagt har vi två planeringsdagar nu imorgon och på onsdag. Då kommer jag befinna mig på hotel och njutaav en god middag, frukostbuffe och en natt på hotelet. Nice :)

Sedan var det även trevligt att få komma hem och se hur bra och fint karln gjorde det med det nya skrivbordet i vardagsrummet. Och jag är verkligen nöjd med resultatet och valet utav bord ! Ska bli skönt att ha en plats för datorerna och även kanske nu får lite mer mys i soffan än med datorer i knät :P Sedan kommer och kan jag säkert använda bordet till annat också om tillfälle ges (: Så det är här jag från och med nu kommer att sitta ! Vi ska bara åka och kolla på ett apar stolar åt oss också under veckan sedan kommer det bli och vara tipp topp här :)
Sitter även och smaskar på lite godis för stunden efter kaffet och funderar på vad jag ska göra till middag ikväll och sedan en överraskning till sambon som jag snart nog måste börja med. . . .
Återkommer om det !

 



Dags att jobba !

BARA 23,5Timmar kvar innan jag får krypa ner i våran stora, sköna säng och sova en timme efter ett 22timmars pass... URK !
Det är fasiken inte roligt att jobba så länge, men egentligen ska jag inte klaga. Har ju sovande natt och bara det gör att man orkar mera och klarar av dessa timmar. Inte för att jag sover så bra men iaf !
Men nu ska jag enbart vara positiv i så många dagar som jag kan. Det är söndag, en lagom fin söndag och det kommer gå toppen hela dagen och kvällen på jobbet !
Sedan är det ny vecka och inte ett endaarbetspass !!!!!!!!!!! Men det är planeringsdagar, med en natt på hotel och det ska bli otroligt roligt och skönt (:

Nu har vi fått ideer här hemma igen och nu ska vi på ett enkelt och billigt sätt smacka upp ett skrivbord lite diskret i vardagsrummet. Tror nog att det kommer bli riktigt bra, om v nu bara kommer fram till vad och hur vi ska göra :P Men det ska också bli skönt att bli av med datorerna från soffan & soffbordet. Att inte behöva sitta i soffan, inte för att man i dagens läge MÅSTE det men det bli lätt så. Sedan kommer vi även kunna använda det bordet till lite annat om vi skulle vilja så det kommer nog bli toppen toppen !!!
Det ska iaf karln sysselsätta sig med under dagen och kvällen medans jag jobbar :)
Sedan får jag se imorgon hur det blivit och kanske även sitta där en stund efter att jag vilat ut :P

Nej nu ska jag göra mig klar och sedan dra mig mot jobbet.
Hoppas ni alla får en riktigt bra avslutning på en förhoppningsvis bra helg !
Tjao


Ombyggnaden är klar !

Nu tänker jag nog inte leka så mycket mera med sidan utan känner att den blev enkel och fin. Det får helt enkelt bli detta utseende framöver och förhoppningsvis så kommer jag inte pilla allt för mycket framöver på den heller. Kanske bara ändra tecken stil ellerliknande men inga större ombyggnader !! :)

Så, va tycks ?? f5....

Egentligen är det ju ingen större skillnad från förra designen. Lite nya bilder, ljusare färger och en ny header bara.. men ibland gör bara det stor skillnad, hehe. Men iaf. Som vanligt utgår jag ifrå en design gjord av rebecca. Därför finns hennes bild och länk kvar längst ner på sidorna ! Om ni nu skulle undra :)

Då är den nyheten slut och im out !


Bygger om sidan !

Ja gott folk...
Då är det dags igen tyvärr :)

Jag kommer att under dom följande dagarna göra om sidan och jag vet tyvärr inte när jag kommer bli klar med den eftersom jag jobbar hela helgen också... Såg nu på jobb datorn att det jag gjorde hemma idag inte riktigt blivit som jag ville i jobbets upplösning & webbprogram. Så nu kommer jag att få göra lite mera dubbeljobb helt enkelt och inte bara utgp ifrån min egen dator och webbläsare/upplösning.

Men det ska väl gå det också. Jag hoppas detta inte kommer ta allt för lång tid för mig att pilla med men det återstår att se ! Synd att man inte är grym på sånt här egentligen, fan va enkelt och snabbt allt skulle gå och jade nog fått det så som jag velat ha det från första början istället för att ändra lite här, ändra lite där osv osv tusen ggr om.. men men !! Meddelar er när det blivit klart om ni inte upptäcker det själva :)
Nu ska jag återgå till jobbet efter min lilla kaffe & cigg paus.

Hörs säkert snart igen !!


Phalaenopsis


Min nya medlem i blomsterfamiljen :)
Hoppas på att den får leva lite längre än tidigare blommor här hemma ! :)




Julpyssel.

Sitter med johanna vid min sida i soffan och bara pratar och fikar !
Vi har kommit på så mkt julpyssel som skulle vara roligt att göra nu när det snart är vinter.

Jag undrar hur man ska få tid med allt bara och hur man ska gå tillväga.
Både seom jag kan göra en anslagstavla, julkransar med torkad frukt, vill belysa uteplatsen och göra lite juligt inne. Sedan skulle jag även vilja ordna en griffeltavla (som jag och sambon pratat om länge) och en hel del annat mysigt. Ideen om anslagstavla fick jag av johannas syster (tackar) !

Att det finns så mycket som man skulle vilja göra här hemma men allt kan man ju tyvärr inte göra, hinna med just nu. Sen är bara frågan om när var hur stambytet blir av & klart också !
Jag får helt enkelt se vad som blir av i jul och när :)
Återkommer med det en annan dag !