"Städhjälp"

Inte rätt ord alls och inte negativtladdat eller något sådant.
Men det är skönt at kunna sitta här i soffan, äta lunch och kolla på tv eller pilla på datorn medans man hör att folk dammsuger, plockar och fixar efter byggarna och får bort en hel del skit som dom dragit in och ställt till med (:

Men det känns lite som att jag ändå vill hjälpa till, vara där och pilla. Men det ärnog kontrollbehovet i mig som skriker så jag får det som jag vill men eftersom vi ändå måste städa, skölja av och möblera runt när allt verkligen är KLART så får jag nog sitta här och inte vara i vägen för dom :) Och rent och fint gör dom det här hemma, det må jag säga er alla !!!



Nu är jag arg...

Fasiken va seg min blogg blivit.
Jag förstår inte varför den blivit så seg eller är det bara min dator ?!?!
Det tar otroligt lång tid att bläddra bland inläggen, månaderna och åren....
Sedan upptäckte jag också att om man vill gå in på Maj 2011 så kommer det upp en inloggningsruta... VARFÖR det, den ska inte alls vara där och nu får jag fasiken inte bort den. men struntar man i den så kommer man tillslut in på månaden Maj iaf men bara grejen att denkommer upp gör mig mera arg just nu....

Funderar på om det kanske är dags att göra om hela designen igen men jag har fan ingen ork lust eller fantasi, är ju verkligen otroligt nöjd med hur den ser ut nu !!!!
ja ja får väl leva med detta . . .



Lovely !

ÅH vilken känsla att slippa springa upp till bodarna för att gå på toa när jag vaknade till strax innan 6 :)
Det är underbart att äntligen ha ett så pass fungerande badrum att vi kan vara där inne nu.. Och idag kommer dom och ska städa här hemma och jag hoppas att dom gör det ordentligt men det återstr att se !!
Hoppas även att vattnet i köket kommer snart så vi även kan få börja använda köket igen. Men ska man tro dom så är detta sista veckan dom ska vara här men det återstår att se !

Jag har även varit duktig och gjort rent kaffe maskinen så nu sitter jag och njuter av en god kopp kaffe (:
Sedan kanske det blir lite full fart här hemma med städning, renovering och fotografering på allt vi missat under detta. Det ska bli så otroligt skönt att komma "tillbaka" till livet hemma.

Dagens fundering är ändå vad jag gör uppe när jag kunde sovit 1½-2timmar längre innan en dag hemma för att sedan jobba kväll&natt . . .


Inredningsdetaljer.

Jag har verkligen hittat och kommit på, kommit fram till otroligt fina små inredningsdetaljer som jag ska fixa till köket och badrummet så fort vi kan börja ordna allt igen !
Jag tror verkligen att det kommer bli så otroligt snyggt och göra det lite mer personligt i köket speciellt. Men återkommer med detta senare eftersom jag ändå inte kan fixa det förens om kanske 2-3veckor ! :)

Jag har börjat gilla detta mer och mer nu och på ett sätt ser jag så otroligt mycket fram till en dagen jag har ett helt hus att inreda och fixa just dom där små detaljerna som gör det där lilla extra :) Men nu "får" jag nöja mig med lägenheten och det är verkligen int fy skam och kul är det som sagt ! Får se till att ta extra bra bilder åt er sen också (:

Nu blir det lite rosé mys med sambon så ha en trevligt lördag alla fina !


Muurikka !!

Jag vet vad jag önskar mig i present/julklapp eller bara en vardaglig liten gåva från någon snäll själ..
En muurikka ;)
Det skulle ju vara underbart att kunna laga en god middag på detta sätt ! Åh ge mig...nu... :)

Bilder från google.



myggbet/bet


Usch för dessa hemska små djur...om man nu ens kan kalla dom för djur ! :)
Jag talar såklart om myggen som finns just nu...
Jag har ju redan fått några myggbet då vi suttit ute sent på kvällarna
nu men jag tror även att jag fått 2-3st bet från något annat.
Alla har dykt upp nu idag under dagen och det gör mig galen !
Ett bet är mitt i pannan och det ser ju lite kul ut faktiskt :)

Jag hatar att få bet av djur, eller utslag över kroppen under vår och sommar tiden. Det ser ju så fult ut men ja, vad ska man göra liksom.
Dom kommer ju åt mig oavsett så dom får väl fortsätta bita mig !

Och varför kliar bet något så in i helvete mycke ?! Usch fy och blä säger jag bara :)



Ikea med gudsonen ♥

Äntligen är jag klar med disken och tvätten.
Jag har även hunnit göra mig redo för att träffa älskade gudsonen och underbara johanna om ett tag för att ta en sväng till jakan, sedan en promenad till ikea och mysa lite där. Får väl se om och vad som får följa med mig hem därifrån :) :)
Jag har verkligen saknat dessa två personer så otroligt mycket sedan jag träffade dom och jag har saknat att få prata med dig johanna och bara få vara liksom ! Blir att prata massor idag och ta igen det vi missat ;)

En del personer verkar inte förstå hur man kan tycka så mycket om Ikea men det är ju så kul att bara gå runt, se allt, planera sin rum, få insperation och bara vara. Men jag är iaf inte en utav dom som åker dit enbart för att det är billig mat för den kan jag vara utan. Jag vill mest bara vara nere i köks avdelningen och strosa runt i min egna lilla värld :) :)

Nu ska jag iaf sätta lite fart och få på mig andra kläder och sedan bär det av :) jippi


Redan panik

Jag har redan blivit tokig på att inte ha min smartphone vid min sida :)
Jag hoppas verkligen att lagningen är över på någon dag och att jag får tillbaka telefonen snart. Vill ju ha tillgång till internet och alla mina appar hela tiden :D Men det ä väl bara att bita ihop !

Åh snart kommer vi nog iaf få vatten här hemma i köket igen så då kan vi iaf få diska, och det ska verkligen bli så otroligt skönt ! :) Även toan är nu på plats och dom limade den igår och även där sa dom att vattnet nog kommer om någon dag ! Jippi... Men dom har satt ett jävla element ovanför toan och det ser verkligen fult ut !!! Dom fick tydligen inte plats med det på den väggen som dom ville först då tvåornas badrum är så små men det ser ju hemskt fult ut. Och det medför att badrumms skåpet inte kommer vara helt centrerat över handfatet och det gör mig arg :) Men när vi byggt in elementet och allt är som det ska om några veckor där inne så kanske att det blir bra och snyggt ändå :) Blir ju inte riktigt som vi tänkt oss men jag tr att när vi inrett det så kommer det bli fint ! :)

Ja nu är det fredag och en ledig helg stundar. Det kommerbli middag i vinsta imorgon, det kommer bli bad och lunch på söndagen också. Men vad ska man göra en dag som denna ? Någon som har något tips ?! :)
Just nu ska jag iaf hämta tvätten och den sista disken och även små plocka lite sen får vi se om jag kommit på vad man kan göra idag :)




Underbara vädret !

Fasiken vilket jävla underbart väder vi har just nu :) !!
Det är så otroligt skönt att kunna sitta ute hela dagarna/kvällarna och bara njuta och speciellt av den nya uteplatsen ;)
Den är ju nästan klar. Det är bara skräp som ska bort, nya fina blommor till rabatten och lite annat men den börjar verkligen ta form nu och den kommer bli så otroligt snygg efter helgens insatts (:

Imåndags hände inte så mycket. Jag tog en liten snabb tuplur ute på altanen i soffan och sedan grillade vi middag och bara hade det bra :)
Igår vad jag med finaste Linda och Lah hela dagen och bara pratade skit, skrattade och hade det riktigt riktigt mysigt. Längtar redan tills jag får träffa tjejerna igen, även få träffa Alex mera också :)
Idag är det job som står på schemat och innan jag börjar (12) ska jag ner till postkontoret och lämna in min mobil :( usch kommer bli galen av att inte riktigt kunna göra allt man gör med smart telefonerna men det är bara att gilla läget och hoppas att dom kan laga den och att det bara tar någon vecka eller så :) :)

Även lägenheten börjar äntligen ta form och snart kanske vi blir färdiga med detta och att vi äntligen får en fungerande toa... jag hatar dessa bodar och jag ser verkligen fram emot att kunna gå på toa hemma liksom. Igår var vi även på ikea och tittade lite på en högskåp till badrummet och vi har kommit fram till vilket vi vill ha och det kommer bli så otroligt jävla snyggt !!!!! :) Vi köpte även lite nya handdukar och badrums grejer. Ser verkligen fram emot ett klart rum så jag bara kan få gå loss och fixa och pilla och göra det fint :) :)
Såhär långt är det riktigt nice (:
Nu ska jag nog sätta mig i solen med en kopp kaffe och bara
vara lite innan det är att dags att ta tag i dagen och allt som skall
göras innan jag drar till jobbet ! Hoppas ni alla får en riktigt fin onsdag!


Starka känslor !

Mina tankar har inte varit sig lika de senaste veckorna. och speciellt inte denna dag...
Jag har så otroligt svårt att fokusera på saker jag gör eller som händer i min omgivning just nu.
Det finns så mycket som jag önskar att jag kunde göra eller bara få ner på papper men det går inte.
Jag kan inte fånga en enda tanke, det går för fort och okontrollerat där uppe.

Jag sysselsätter mig så mycket jag bara kan än att sitta ensam hemma men inte ens det har hjälpt.
Det är svårt att förstå allt just nu och jag vet inte vad jag ska säga, tycka eller känna.
Jag har svårt att tänka framåt även fast man borde och jag känner bara en sådan ledsamhet,
samtidigt som en sådan stor glädje, tacksamhet och kärlek fyller mitt bröst !!

Jag skulle göra allt för dig om jag bara kunde !



Vilken dag.

På något vänster känns det som att jag fått en del saker gjort idag fast att jag inte rört mig från soffan sedan jag vaknade typ :) Vilket var för drygt 2timmar sedan ! :)

Men jag har tagit tag med dagens prio1 iaf och ringt ner till v.c för att boka tid. Så om drygt 3veckor hoppas jag på att han kanske kan komma med nya ideer, tankar och tips !
Sedan har jag gjort e massa små saker och fixat lite, så jag känner mig nöjd nu !
Dagens prio2 blir att åka till k-rauta för att fixa lite färg till jobbet :)
Kommer bli en rolig helg på jobbet med både målning och lite symaskins jobb för min del :D
Dagens prio3 är att smitta in på hemköp då och köpa lite frukost varor och sallads ingredienser så att jag nu under min lång helg på jobbet får i mig bra och "mycket" mat. Brukar ju vara lite halv dålig på frukost fronten.
Dagens prio4 är nog att jag ska till jobbet och jobba kväll/natt !!!

Känns som att det kommer bli en bra dag trots allt :)
Även bygget här hemma börjar ta frm och man kan se lite mer och roligare resultat nu... Idag började dom att sätta upp kakel på väggarna i badrummet och det kommer verkligen bli otroligt bra... Längtar tills dom börjar med golvet så man får se kontrasterna och "resultatet" :) Även när golvet i sovrummet kommer så blir det intressant, hah.



Underbart !

Åh detta är ju verkligen helt underbart !!!
Har suttit framför denna sida huuur länge som helst nu och bara drömt mig bort :)
Det är verkligen en otroligt bra insperationskälla för alla rum och trädgårdar...
Nu vill man ju verkligen göra mycket här hemma när allt är klart (:

Klicka er in och dröm er bort för en stund, som jag :D
-Hemnet Inspiration-

Alla bilder kommer från hemnets hemsida !

 



Helgen & "nya" uteplatsen...

Helgen har varit händelserik och det är exakt vad jag behövde just nu !
Fredagskvällens aw med fantastiska människor slutade väldigt sent och lördagen var otroligt seg pågrund av det hemska vädret,
innan det var dags för en familjemiddag hos svärföräldrarna ! Det var riktigt riktigt gott :)
Efter middagen var vi väldigt duktiga här hemma.. vi diskade säkert 1veckas disk, vi dammsög köket och hallen ochgjorde rent köksbordet och lite annat. Faan va skönt det var att få bort allt deta hemska hemska damm... Åh vad jag verkligen hatar det !!!!

Igår söndag var vi uppe tidigt. Vi åkte till plantagen och köpte en 3e ampel&blomma, vi drog vidare till willys och diskuterade ett erbjudande om utemöbler som vi såg på plantagen.. Sedan droppade sambon mig hemma, jag plockade in varorna och började sedan att städa och fixa på uteplatsen. När han kom tillbaka så tog det honom inte mer än 5minuter att bära ut och helt förstöra hammocken. Den var verkligen inte i så bra skick som jag trodde så det är otroligt att den inte ramlat ihop tidigare :)
Sedan hämtade han ett släpp och vi kastade allt och drog till plantagen igen ! Där köpte vi loungemöbler, sådana som jag varit sugen på väldigt länge nu (:
Sedan var det bara att packa upp allt och sedan satt vi där under nästan hela kvällen, pratade, tog en öl, två öl och en drink och bara hade det mysigt ! Det känns som att vi fått en störe uteplats och att det får plats mer ersoner nu även fast det är lika många platser som i hammocken.... Bara hitta tiden att städa den andra halvan av uteplatsen också nu sedan kan sommaren komma.. Men vi är otroligt nöjda och vi kommer nog ha många fina stunder tillsammans och med vänner och familj här ute i sommar nu :) !!!

Tidigare på morgonen idag så hade vi två styckna små söta igelkottar som härjade runt i våran rabatt.. vet inte riktigt vad dom höll på med men runt 8-8:30 var dom borta igen. Men jag vet att vi har en kotte som bor mellan våran uteplats och grannens :) Dom är ju så fina !!

Dammet i köket

 

"Hammocken"

 

Nya uteplatsens lounchavdelning :)

 

Morgonsällskapet (:




Just nu...

Är det en riktig tvättmorgon :)
Maskin 3&4 är igång just nu och medans dom snurrar på så små plockar och "städar" jag i vardagsrummet/sovrummet. Städar kan man ju inte direkt säga eftersom det är som det är här hemma men nu är det iaf inte nytvättade kläder i halva soffan (bara i 4e dels) och det är inte shoppingpåsar överallt :) Det är inte heller små disk här o där, lite dammråttor är borta, lite annat skräp är också borta och pant och glasflaskor är där var de ska vara (:

Det känns faktiskt otroligt bra att göra det lilla som man ändå kan göra när man är uppe tidigt en dag som denna !
Börjar inte förens vid 15tiden idag och kör nattpass... Så när tvättmaskinerna nu snart är klara så vet jag inte alls vad jag ska göra för att tiden ska gå snabbare innan jobbet. Finns ju inte så mycket mer att göra här hemma nu :P Men något kommer jag allt på och nu fortsätter små plocket !
Så hoppas ni alla fina får en fin måndag !

 


{ Jag vet att jag inte skriver varje dag längre och ibland kan det gå flera dagar mellan inläggen och det är pga av personliga saker som händer i mitt liv och min omgivning just nu. Men många av er har också insett att inte ALLA inlägg läggs upp via facebook längre !!! Nån vecka kanske bara 1 av 5inlägg hamnar på f.b så då får ni själva vara duktiga på att gå in och kolla om ni vill läsa mina konstiga inlägg och kommentera här ibland är ni gulliga :) Ber även redan nu förlåt om att det inte kommer några matlagnings inlägg men just nu försöker vi att laga så lite mat som möjligt tills stambytet är klart. Men sen, sen kommer det igen det lovar jag :) }




köksdrömmar !

Någon som ser den röda tråden för mitt drömkök ?! :)
En vacker dag kommer jag ha ett stort, luftigt, modernt-lantligt kök med köksö som kommer vara hjärtat i huset, i familjen under middagsbjudningar/familje event. Gärna dirent anslutet till det stora vardagsrummet och med en liten bardel också (: Åh som jag längtar !! Hehe



Dammhelvetet

Usch usch usch vad jag hatar detta byggdamm !!!
Det är verkligen överallt och hur mycket som helst... Man vill inte vara i köket och man vill absolut inte laga mat i all damm. Allt är verkligen täckt med det. Men det ska bli skönt att underhelgen nu iaf städa bort det värsta av det så man iaf vill o kan laga mat i köket !!

Snart hoppas jag även att pumpen kommer till köket så vi får vatten att skölja av saker i innan hela stambytet är klart. Bara det kommer vara guld värt just nu :) Så har ni inte något för er i helgen så kan ni alltid komma och städa med oss :P


{Klick Klick }
Bilderna är tagna med Galaxy SII


Det ser kanske inte ut som mycket men om ni ser det själva så förstår ni. Det har letat sig in överallt och det luktar verkligen byggdamm... Usch, fy och blä på detta nu !!!!


Torsdagen...

Är så glad att jag träfade min lilla prins igår som verkligen förgyllde dagen och alla mina tankar.
Även hans underbara mamma gjorde verkligen dagen så bra för mig igår !
Ni är fantastiska och jag älskar att bara kunna vara tyst, ledsen, glad & pratglad i erat fina sällskap !

Det gjorde mycket att bara få hålla min prins medans han somnade och sedan bara få vara nära...
Ni är så otroligt bäst !!!

Tack världens bästa sambo också för att du finns vid min sida



It's a good thing tears never show in the pouring rain

Funderar på att kanske gå en lång lång promenad för att rensa huvudet lite snart.
Det bara snurrar på för mycket och för fullt där uppe och jag börjar bli riktigt galen och rastlös nu !
Skulle vara skönt att plugga in hörlurarna och bara gå... Ska nog göra det !

En timmes promenad eller mera kanske gör denna dag lite lättre om jag kan slappna av tillräckligt !
Nej nu går vi !!!



Mot förorten . . . .

Snart ska jag börja bege mig mot föräldrarna i förorten :)
Så det kommer bli lunch, mys i solen, mys med freja {ska ju vara hundvakt en timme typ} sedan kommer jag även att låsa in mig i deras badrum och ta ett bad, tvätta håret och bara ha det lite skönt en stund (:
Hoppas även att dom både mår bra och att det blir en massa skratt och kaffe :)
Kameran ska även med så får se om freja kanske hamnar framför linsen !!!

Men nu börjar jag bli lite hungrig så kanske dags att börja dra sig nu ;)
Hoppas ni alla får en toppen toppen dag, för det kommer jag ha !!!


Blomnoja !!!

På sista tiden har jag verkligen fått blomnoja (:
Och jag längtar verkligen tills jag får ordna rabatten och göra fint inför sommaren !!!
Men jag måste iof ta mig till plantagen, s-blommor och liteandra ställen först och inhandla allt...
Hoppas det är snart bara för det kliar i fingrarna på mig nu :)
Får se om jag kanske kan få mamma att åka med mig imorgon då vi ska ses eller om jag och sambon åker i helgen.

Söndagen för 2veckor sedan så var på en snabbis på plantagen och då fick vi med oss ett litet mini-växhus hem och lite kryddor. Nu står det i köksfönstret innan det ska ut på uteplatsen. Måste bara fixa den lite och införskaffa en sak till sedan kommer ni få se projektet uteplatsen :)
Jag fick även idag 2st aloe vera plantor av min snälla chef och jag hoppas att dom kommer ta sig lika fint som dom vi har på jobbet !
Även våra chiliplantor tar sig, även om det är sakta men dom tar sig iaf, hehe.


I vårat lilla växthus kommer det snart bli basilika, gräslök och dill (om jag inte minns helt fel) och snart kommer nog chili plantorna vara starka nog att få flytta till den stora krukan som blir deras permanenta hem denna säsong. Sedan satte jag även lite plock sallad och jag hoppas den vill ta sigmen det återsår att se senare i sommar :) Åh det är så kul med kryddor och blommor :) !!!


Lediga dagar.

Dessa senaste dagarna har varit otroligt lugna och spenderats med sambon.
Helgen var en riktig mysig en och vi var ute och käkade på restaurang i fredags eftersom vi firade två år :) Det var en god middag och det var så otroligt skönt attf komma borta, slippa laga mat och bara få mysa med hjärtat mitt.
Lördagen var en riktigt slappar dag och vi fick kanske inte mycket gjort men vad spelar det för roll, plus att jag mådde piss hela lördagen :P
Söndagen spenderades med att vi åkte och handlade i stinsen halva dagen för att sedan äta en otroligt god grillad middag som babe gjorde åt mig medans jag sat och snörvlade som en tok :) Måde ju bättre på morgonen men sedan när vi var i stinsen började jag känna mig sämre igen och sedan på kvällen efter middagen blev jag "okej" igen..

Måndagen kom och vi både jobbade men hade morgonpasset såkom hem igen vid 15:30 och var ute i solen tills vi åkte oc kollade in lite butiker och åt middag på max :) Sedan vart det tisdag och jag hade kvälls&natt passet så vi spenderade dagen i soffan tillsammans innan det var dags att dra sig till jobbet !

Så det har inte hänt jätte mycket dessa dagar men det har varit skönt att bara varit också eftersom jag varit dålig men nu mår jag bra igen (:

Grillmiddag från himlen

Pepparbiff, pommes, klyftpotatis, grillade grönsaker och en chili/vitlöks sås :)