Söndagsmys !

Åh det är så skönt ute att denna kväll är helt perfekt och underbar för lite vin och ostbricka...
Det bästa med allt är att det är med min kärlek som jag delar denna kväll med !!!

Mums . .


Life is what you make of it!

Åh va planer jag hade för min ledig söndag idag.
Sedan kom jag på att under förmiddagen i fredags tackade jag ja till ett 4timmars pass idag. Så efter femtio11 koppar kaffe nu och lite ego peppning, klädbyten så är jag nu redo att trampa iväg på den hemska hemska cykeln till jobbet.

 

Tiden kommer nog gå snabbt när det är ett sådant kort pass men jag hoppas det blir några roliga timmar ! Sedan blir det hem i lagom tid för att äta en god middag och avsluta kvällen, helgen, sambons semester med lite film + ost & kex !! Det längtar jag till :) :)




Festligheter.

Det var en riktigt bra grillfest igår måste jag säga !
Roligt att vi var många och det var ett härligt gäng med vänner så det blev mycket skratt, dans, sång och drinkar.
Vi hade ju verkligen tur med vädret så vi satt ute länge på kvällen för att sedan komma in, få lite ost och kex och bara prata och skratta. Även vattenpipan kom fram så då samlades vi ute :)

Jag är så otroligt glad att kärleken min blev så glad och nöjd med hans födelsedags present och det var kul att se hans minn när han öppnade paketet. Jag tror verkligen det var den perfekta presenten för honom så jag tackar alla inblandade !!! Synd att alla inte kunde komma men det kommer flera fester så då tar vi igen det :)

Det var länge sedan jag hade så roligt och jag ser fram emot nästa kväll med detta gäng, när det nu blir. Det finns mycket man kan gå in på ch skriva om om festen men jag håller mig till att det var en toppen toppen kväll och att alla var riktigt nöjda, glada och fulla när dom gick härifrån :P
Tack och åter tack alla som var med och gjorde denna kväll så bra . . .




Mina påhitt & nya vänskaper.

Jag har funderat nu ett tag på att lägga upp lite mer bilder och recept på alla påhitt som händer i vårat kök. Det är väldigt mycket improviserade såser, marinader och olika rätter. Både från mig och ifrån sambon. Jag tycker ju att det är så otroligt roligt och än så länge har det blivit riktigt riktigt gott. Nu även efter uppmuntran från nyfunna vänner som även är nya läsare här så tror jag att jag kommer börja med "veckans recept". Det kommer bli lite blandade recept och ibland kanske inte rätter vi improviserat ihop utan recept som jag gillar och använder mycket. Det kommer bli såser, marinader, kött, fågel, desserter och även drycker av alla dess slag. Tror det kommer bli roligt :)
Det är roligt att få höra att det man hittar på smakar otroligt bra och att dom vill ha mera och recepten. även fast det ibland betyder att jag måste tänka till och verkligen komma på va f-n hade jag i såsen egentligen. Men jag ska försöka bli bättre på att minnas vad vi gör och nu även skriva ner det åt er och lägga upp det här :) Ibland kanske det blir fler än ett inlägg per vecka i kategorin "veckans recept" men det är väl bara bra !

Så nu vill jag även passa på att hälsa Maria & Bettan välkommna in i mitt krypin och jag hoppas ni kommer trivas och inte tröttnar på mina små alldagliga problem, tankar och konstigheter som finns här (: !

Så vi börjar med den omtalade citron såsen jag gjorde på grillfesten som vi hade igår !
Det är inte världens bästa bild eftersom bilden är tagen idag och inte igår när den gjordes men även bilderna ska jag bli bättre med så ni verkligen ser hur gott det är och att det vattnas i munnen på er :P



Våran mini renovering/upprustning av köket.

...Uppdateringen har inte varit min starka sida dessa 6dagar som nu gått från sista inlägget.
Men det är okej ändå (: Jag har ju ändå en riktigt bra ursäkt ! Jobbet ! Man är helt slut på kvällarna efter jobbet och sedan har jag även varit extremt trött och mått sisådär under veckan som gått och detta gör att bloggen får vänta tills orken är tillbaka. Men nu är jag på bannan igen, även fast jag ätr otroligt trött för stunden.

Men veckan har varit bra ändå. Fick hem en glad men väldigt trött sambo under måndags kvällen efter en helg ensam hemma (himmelriket!). Jobbat, jobbat, jobbat, sovit dåligt och ätit god mat (: Under denna vecka har vi mest fokuserat på kökets mini renovering.. Som är i fullfart och vi kanske gått igenom hälften just nu, och fint är det och finare kommer det bli ! De nya högtalarna sitter nu där dom ska och det är verkligen riktigt bra ljud i dom och jag kommer nog få det bra i köket när jag lagar mat och kan dansa & sjunga nu :P det ser vi fram emot (:
En hylla och 3tavlor har vi även fått upp och sedan blir det nog att göra köksbordet, det ska betsas mörkt och sedan lite annat smått och gott. Det är roligt att fixa lite som vi vill, även fast det inom en snar framtid kommer bli stambyte här men just nu kan vi inte, vill vi inte och orkar vi inte tänka på det utan vi fixar sådant som bara är att ta undan och plocka ner innan dom börjar och sedan bara kasta upp på väggarna och bänkarna igen efter allt !

Jag tror dock att vi har två olika bilder i varsitt huvud så ibland är det lite roligt när vi ska komma fram till vad vi vill och hur vi ska göra det. Men såhär långt så är vi nöjda och det ser verkligen bättre och finare ut som sagt i köket idag ! Lite bilder får ni även och då är det det nya skåpet som köpte och fixade till, burkarna från gotland jag berättade om, högtalarna och även nu hyllan och bilderna. Åter kommer lte med bilder då och då när vi gjort klart något. Tyvärr har vi inga innan bilder men ni får se hur det utvecklas och hur slut resultatet blir :)



Smärta !

Jag vill inte !!!!!
Varför varför varför just nu, och varför ska alltid jag få något som gör att jag bli tvungen att vara hemma från jobbet, aktiviteter eller liknande och bara ligga stil ?
Jag orkar verkligen inte ha såhär ont längre... det är verkligen inte värt det och jag vill bara sjunka genom jorden. Dessutom får jag en ögoninflammation på köpet och det kliar något så otroligt !!

Jag har verkligen ingen bra dag idag och eftersom jag inte sovit ett skit inatt typ så känns det verkligen som att jag vill sjunka genom marken och inte komma upp på ett tag. Inte förens smärtan är borta igen. När det nu är.



Semestern !

Det har varit en riktigt skön semester även då som jag skrev i måndags att vädret var sisådär. Men då fick vi använda fantasin lite (:
Det började med en lagom rolig lördagskväll då vi båda här hemma knappt orkade hålla oss vakna och kände att en lite powernapp skulle sitta riktigt fint. Det slutade med att vi vaknade av en jobbig ringsignal som medelade att vi just denna sekund var 6minuter försenade i våran tidsplanering och även 6minuter sena till att plocka upp våra medresinärer..
Det blev att kasta sig upp ur sängen, försöka samla ihop det sista, lite halv sura minner och toner när vi försökte hitta allt som låg överallt och ingenstans. Men på några minuter hade vi hittat allt, kastat oss i bilen och kommit iväg för att hämta upp de andra två.
Det blev en lagom rolig, halv lång resa till nynäs men den bjöd på många skratt :)
Väl i nynäs blev det en liten väntan och sedan kom vi äntligen på båten. Då blev det frukost, en massa läsning och konstiga samtal och skratt då vi tittade på människan som kan somna på sekunder och sedan vakna till så fort man sa hans namn. Helt otroligt hur man kan somna innan man knappt sagt klart meningen. Men roligt hade vi.

När vi åkte av båten på gotland blev det att försöka fördriva tiden lite och vi började med mat på mc donalds, sedan handling på willys och lite annat. Vi åkte runt och tittade lite på stranden och våra omgivningar. Det är verkligen så otroligt fint på gotland, visby och snäck. När vi gjort oss hemma i stugan blev det att handla igen och bädda och packa upp lite. Då solen värmde våra kroppar så otroligt blev det en hel dag i solen med lite öl, skratt och en del läsning. Det blev en halv tidigt kväll på söndagen eftersom vi alla var riktigt trötta.

Måndagen var molning och då tre av oss kom upp rätt tidigt blev det att vi åkte in till visby för att fika och sedan titta in shoppingen lite :) Vi hittade lite saker och det blev en väska, två böcker och lite kryddor för min del. Det är verkligen otroligt mysigt i visby och deras kullerstenar gör verkligen att det blir en helt annan känsla. Åh vad jag nu verkligen älskar gotland och visby !! Det blev lite lunch för att sedan dra iväg och kolla in outleten och se om det fanns något som vi ville ha :) Det blev ett par träningsskor, tofflor, jacka och lite annat som passade mig och sambon i smaken. Vi åkte även till lite andra butiker och hittade piketröjor, sportbh och lite annat. Middag och en massa öl senare var det dags för att sova då vädret lovade sol och värme på tisdagen.

Tisdagen var det otroligt fint väder på så vi började dagen med att ta oss ner till stranden men då det blåste påtok för mycket och istället blev kallt så åkte vi upp till stugan igen och la oss där. Men efter minuter bara kände vi hur varmt det var, och det var verkligen varmt :) Hela denna fantastiska dag låg vi i solen, läste, löstekorsord, drack några öl och bara njöt. Ägarna var förbi och vi pratade med dom lite. Tisdagen var nog en av dom lataste vi hade och vi gjorde inte mer än vad vi behövde.

Onsadag-Lördag var det lagom roligt väder och under dessa dagar såg vi mycket av gotland. Vi var tillbaka på intersport outleten och shoppade lite. Vi var och tittade på den blå lagunen och vägen dit var inte lätt då vi körde lite lagom fel sådär och fick oss en riktigt fin sightseeing. Vi åt pizza, vi läste böcker, vi drack några öl, vi löste korsord och vi var i några prylbodar som finna över allt :) Vi åkte till en anna outlet som inte alls var något i våran smak. Vi hittade även en lada som hade otroligt mycket fint och jag fick med mig en ny kaffe burk hem och även en "första hjälpen" låda hem därifrån. Sambon hittade även en till ny jacka i ladan som fick följa med hem :) Vi åkte även till en krusmyntagården och hittade mera kryddor som köptes och dom hade verkliegn otroligt mycket som jag skulle vilja ha. Det var verkligen en liten bit utav heaven att gå runt där och lukta på kryddor, oljor och en massa mys för matlagningen. Åh va jag trivdes :) Dessa dagar blev det även en hel del kortspel på kvällarna och det var riktigt trevligt. Det enda som saknades var väl om vi hade varit på en loppis :P Vi åkte även runt och tog en vandring på en strand och tittade lite på raukar. Det var otroligt fint. Vi köpte rökt fick som vi skulle äta lite på till kvällen och det var otroligt gott :) Vi åkte även förbi tofta beach club och hälsade på en vän till killarna och sedan har vi mest ätit gott och tagit lite drinkar hemma medans kvällen både gett oss kyla och regn ibland. Så under dessa dagar har vi åkt kors och tvärs genom en större del av gotland och det var varit jätte trevligt och jätte fint att få se lite mer av gotland och dess små guldkorn och fina natur !!

När vi skulle hem på söndagen och lämnat stugan så var det otroligt fint väder och vi gick hela dagen i visby och tittade, åt och bara njt av sista tiden i visby. Vi hittade delvis ett armband och en plånbok som sista shoppingen. Det blev glass för en del och vi andra tog en kebabtallrik :) Det blev även en långfika innan vi körde fram till båten. Där var vi bland det första och vi satt längst ut på kajen, tittade på båtar och pratade om den stora kryssbåten birka paradise. Vilka priser dom har alltså. Vi tittade lite på det och för bästa rummet på en 3dagar kryss kostade runt 20tusen tror jag sambon sa. Men jag skulle ändå vilja åka den :)
Vi hamnade längst fram i båten och gick sedan upp och satte oss i våra stolar. Korsorden, böckerna och spelen åkte fram fort och sedan fick vi tiden att gå rätt fort. Jag var otroligt trött hela redan men jag kunde inte sova. Hela resan från nynäs kändes som den var hälften så lång som förra söndagen och på ett kick var vi nära hemmet igen. Innanför dörren kastade vi bara av oss alla grejer, satte oss i soffan, pratade lite och edan hoppade jag ner i sängen då jag skulle upp och jobba på måndagen.

Men allt som allt så var det en grymt semester och jag längtar till nästa sommar då det igen bär av till gotland !



första dagen på jobbet...

...efter semestern har varit en helt okej dag.
Det blev en otroligt lång dag då jag sov dåligt eftersom vi kom hem under natten till idag. Men fan semestern var verkligen helt otroligt underbar och det var så skönt att få komma bort lite, se lite nytt och bara vara.
Kan berätta mera om semestern en annan dag.

Nu är jag så otroligt trött att ögonen tittar i kors, jag ska bada och sedan bara njuta i soffan :)
Men under mitt pass idag fick jag även ett jobb erbjudande som jag nu tänker en hel del på. Det är ett bra erbjudande och jag vet inte riktigt hur jag vill göra men jag ska fundera hårt och länge på det så får vi se vad vi kommer fram till (:  Jag är så glad för vad chefen sa om mig när hon la fram erbjudande också. Vi kan återkomma om detta senare också för nu vill jag bara krypa ner i ett varmt bad och sedan mysa med sambon tills jag somnar. Imorgon väntar ännu ett pass för mig medans han får vara hemma och känna på hur det är att vara "hemmafru" :P

Hoppas ni haft en bra vecka alla fina !


grattis grattis !

Grattis älskade vänner !
Äntligen har lilla Leah kommit och hon är otroligt söt !!!!
Önskar jag kunde åka och hälsa på er men det är lite svårt just nu, men jag kommer under veckan när jag kommit hem sen, då ska vi mysa massor :)

Stort grattis igen till eran otroligt underbara dotter. Jag önskar er alla lycka och all kärlek <3

Leah. Född 13.58 den 9 juli. 49 cm lång och väger 3705 g. ♥


SNART !

Då är det snart dags att äntligen komma iväg på den efterlängtade semestern !
Åh vad det ska bli otroligt skönt. Jag ser verkligen fram emot detta och jag ska verkligen njuta av varje sekund :) Man vet ju aldrig när man får en veckas semester igen ju ;)

Idag har vi flänkt en hel del eftersom vi åkte och byta bil, var på bolaget, var på hemköp, till svärmor 2ggr och sedan hem till och från. Men nu är vi hemma efter allt och vi har fikat och ätit en riktigt god tårta som sambon gjorde. Sedan blev det en otroligt god grillad middag och lite bad i poolen :)
Vi var även hemma hos mamma som sagt och lämnade hennes bil och gosade lite med den över vilda lilla freja.

Nu är vi äntligen hemma och jag har blivit sjukt trött men jag vet inte om jag ska sova eller inte innan vi åker. Vi får se om jag somnar/vilar en stund eller inte snart då vi kommer kanske sätta på en film.

Åh jag vill vara på gotland NU NU NU !!

Tårtan som hjärtat gjorde...



bilen strular. . .

Eftersom jag var ledig och det var fint väder igår hamnade jag och min fantastiska mor inne i stan för lite shopping och en riktigt god lunch med utsikt över platan :P Det var riktigt riktigt trevligt som alltid att spendera några timmar med henne och vi hitta nästan allt som vi var på jakt efter och även lite saker som vi inte skulle ha :)

Väl hemma igen i radhuset i vinsta så blev det att mysa lite med den tokiga hunden freja och sedan ivåg för att handla lite till middagen och sedan kom fantastiska sambon också över eftersom vi skulle låna mammas ford då vi ska till gotland.
Det blev en god middag och vi pratade en massa skit och skrattade. Det var otroligt trevligt att träffa föräldrarna igen och efter middagen tog vi bilen och tog en sväng förbi stan för att hämta lite grejer och sedan köra hem igen. På vägen till stan började varningslampan för kylsystemet att tändas och även temp. mätaren låg i toppen och hoppade från lagom till för hög hela resan. Vid järva krog fick vi även sällskap av motorlampan på instrumentpanelen. Vi stannade och hoppades det skulle bli lite bättre som far min sa. Men icke...
Motorlampan var tänd hela vägen till stan och tempen hoppade lite hej vilt.

När vi senare vände för att åka hem var motorlampan fortfarande tänd hela resan och efter ett tag kunde sambon inte gasa och vi tappade lite fart :) Tror att vi nästan var ner på 50 på motorvägen och fick köra till sidan för att stänga av motorn ett tag. Efter mycket kom vi iaf hem och vi kände inte för att köra bilen till gotland så vi fick jaga lite bilar och se hur vi skulle ta oss till nynäs på bästa sätt men oj va jobbigt det var eftersom vi har en så knäpp avgång inatt... Men nu har vi en bil iaf och snart ska sambon ut och köra mammas ford lite för några ärenden och se hur den mår. Säkert så kommer den må som den ska efter att den fick åka så långt igår och så, som min mor o far säger. Det är inte så farligt som det låter med detta då det är luft i systemet och den nyss varit inne på service och det ska bara vara att köra den och den kommer må bra efter någon dag men kul om det händer något!! Men men, nu ska vi strax iväg och handla för att sedan ska sambon baka tårta :)

Tackar mamsen för en fantastisk dag igår, och otroligt fin kväll och tack för lånet av bilen även fast det kanske inte blir den som får åka på semester till gotland (:



snart snart snart...

Åh jag längtar verkligen till helgen just nu.
Det ska bli skönt att få komma iväg lite ett tag :)
Kanske borde säga att vecka 28 är min enda lediga vecka denna sommar och efter dagens och morgondagens pass så är jag ledig i 10dagar. Så under helgen drar vi till gotland !!!! Ser verkligen fram emot att bara få vara där och varva ner. Sola och bada. Äta god mat och bara vara med kärleken och vänner.

 

Så jag vet dock inte hur mycket jag kommer kunna blogga då, beror lite på hur mycket tid jag har för att sitta ned i min ensamhet :) Annars får ni ett långt redogörande inlägg och bildbomb när vi kommer hem igen :P

Det är med dessa tankar på en under vecka som gör att jag dessa två sista jobbpassen står ut med att inte ha något att göra ibland och bara fokucera på semestern :) Så nu ska jag kanske ta mig i kragen och göra mig iordning för att ta mig till jobbet !

 

xoxo



dags att sova.

Jaha då ska vi se hur länge denna nya header får sitta uppe innan jag får för mig att göra en ny igen (:
Tog dock lite längre tid än jag trodde med denna men det kan ju vara för att jag jobbat också dessa dagar, men nu är den iaf uppe och jag kan börja koncentrera mig på annat igen. Nöjd är jag också !
Vad tycks om headern?

Helgens två 12timmars pass var otroligt lugna och lagom lite att göra :P Men det har ändå varit roligt och trevligt. Var dock ledig igår men då blev det att sova, städa och tvätta. Åh det var så otroligt skönt med sovmorgon !!
På kvällen igår blev det även att jag och karln åkte till ikea för att införskaffa oss ett köksskåp då vi ska göra iordning lite ändå innan stambytet eftersom vi nu tex har kaffebryggare i fönstret, på stolen eller på golvet och så :) Men imorgon eller torsdag kommer det bli så fint så fint. Skåpet står redan på plats men vi har inte fixat til själva bänkskivan än men det kommer :) Då även bild ! Kommer bli riktigt snyggt.

Det har även införskaffats ett nytt musiksystem här hemma och självklart är det utav sambon... Det är iaf från Sonos och det ska tydligen vara riktigt riktigt bra. Vi har testat lite och det kommer nog bli otroligt trevligt med en massa musik i köket när jag lagar mat (: Det som var lite av argumentet från sambons sida när han skaffade det igår :P  Så nu kan vi snart ha fest i alla rummen =)

Men nu börjar klockan bli lite för mycket för lilla mig, jag ska ju ändå upp och jobba imorgon igen. Så jag ska nog smyga ner i sängen och ner under täcket till finaste som redan sovit någon timme då han var förbaskat trött ikväll.
Så sov gott på er fina människor.


upp upp och iväg.

Då är det dags för lit jobb även denna helg.
Ingen vila ingen rast här inte då vi kör 12timmar båda dagarna nu. Men det känns som att det kommer bli bra och roligt ändå och jag av någon anledning ser fram emot passen :)

Nu har jag ju även fått förlängt sommarvik från vecka 31 till vecka 35, vilket känns riktigt bra även då jag skräms över tanken på att jag måste fort hitta ett annat jobb kanske. Klart jag kan tänka mig att vara kvar här men det är ju barn och förlossning jag vill jobba med, men allt kanske man inte får på en gång här i livet. Vi får se hur det blir. Jag sitter iaf för stunden och kollar igenom ams hemsida och ser vilka jobb det finns. Paniken har börjat att bubbla lite under huden känner jag, tyvärr. . . .
Just nu ska man väl ändå ta en dag i taget och först jobba klart denna helg innan jag får sätta mig och skriva om mitt cv och mitt brev innan jag kan söka något jobb.

Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna och få det man vill ha, bara sådär ! Jag hade nog inte tagit pengar eller så utan jag hade nog tagit dröm jobbet mitt och en utbildning bara för att jag kan. Det skulle varit något gott folk :)

 

Nej nu är det dags att göra sig klar för jobbet så jag inte kommer försent (:
Hoppas ni alla får en bra lördag oavsett vad ni ska göra !

xoxo



mina ben....

...ååh så dom värker efter dagens benpass :)
Men fasiken va härligt det var och svetten bara rann som aldrig förr. Även bollpasset gick otroligt bra och det känns i magen och ryggen vill jag säga er (: Att jag är så dålig på att ta mig till gymmet när det är så skönt efteråt ! Får börja bli bättre på detta nu när det börjar bli roligt igen..

Nu är jag bara så otroligt hungrig att jag inte vet vad jag ska ta mig till, men maten den står i ugnen och är halvklar så det är bara gilla läget för stunden. Men snart så...
Kött med en stor sallad, mums :)

Under tiden är det lek med telefonen och liet prat med sambon innan han ska iväg för att träna själv ! Träningsfamiljen?! Japp, Wiie ;)



Mot gymmet.

Nu är jag förmodligen påväg från jobbet till gymmet på min gamla skit cykel :)
Det kommer bli ett ben och boll pass idag och jag känner mig redan pepp på detta så jag hoppas jag gör det när jag kommer fram om ett antal timmar också !
Nu kör vi :)



Fredag

God morgon alla fina !
Klockan börjar strax närma sig 7 och jag är redo för att dra mig till jobbet. Som tur är, är det inget jobbigt pass idag utan jag slutar vid 15 och kommer direkt efter det att dra mig mor gymmet för ett härligt pass. Tror dock att jag kommer köra ben idag men det återstår att se. Kommer även använda balansbollen för lite olika saker också, hehe (:

Jag hoppas att ni alla har sovit gott och är utvilade för vad ni nu ska göra idag!
Nej nu måste jag skynda mig lite så blir ett kort inlägg just nu...
Vi hörs efter gymmet :)