Vill ha !!

 



Saknad.

Saknar verkligen min egen säng just nu !
Önskar att jag kunde få ligga i den istället för att sitta/ligga här på jobbet i soffan.
Det är verkligen otroligt obehagligt om jag ska vara helt ärlig !
Saknar även lägenheten. Saknar at bara få gå runt, plocka lite här lite där och bara få vara.
Springa runt i morgonrock, sjunga och dansa löjligt i min ensamhet.
Att bara få vara mig själ och göra exakt det jag vill.
Få ligga under en filt i soffan och titta på värdelösa tv program hela dagen. Sitta ute på altanen och bara njuta av solen i ansiktet eller bara få ta en dusch och krypa ner i sängen igen för några minuter !
Men jag saknar även min kärlek så otoligt myket när jag är på nattpass.
Jag saknar att få hålla om honom i sängen och bara få pussa på hans varma, mjuka hud och de underbara läpparna.
Att få höra honom viska god natt, få sista god natt pussen och första god morgon pussen. Höra hans röst och fina ord när han pratar om mig. Jag saknar hela honom. Jag älskar honom av hela mitt hjärta !!!


Tidig lördagsmorgon.

Det fick bli en riktigt tidig lördagsmorgon för min del.
Klockan var ställd på 8:30 men innan det var jag uppe och nu sitter jag här :)
Jag ska ju jobba ett nattpass med start 12 idag så jag försöker att vara uppe tidigtså man blir trött och kan sova på jobbet sen. Det är ju hemskt at inte kunna sova när jag jobbar natt. Man ligger bara och lyssnar på alla konstiga ljud, väntar på att klockan ska ringa samtidigt som alla hjärnspöken härjar fritt i mina vildaste fantasier och då kan jag ju ändå inte somna. Då går ju huvudet och hjärnan på högvarv och de ena tanken och funderingen efter den andra kommer och går. Usch och fy vad jag hatar det !!!

Men men, nog om mina konstiga nattproblem (:
Idag tror jag det kommer bli en rolig dag, om inte annat ska vi ju iväg och sjunga och dansa med jobbet.
Det är alltid roligt att komma iväg på aktiviteter när man jobbar så långa pass !
Tack och lov har jag nog en av planetens bästa kollega idag och det kommer göra allt så mycket bättre. Så skönt när man bara kan slappna av och prata om det mesta och bara känna att man trivs och blir glad !
Det är verkligen ett stort tort plus att det är så fint väder ute idag här också. Det känns mycket bättre att köra långpass då ?! än om det regnar. Då finns det möjligheter att vara ute !!!

Oj oj, nu blir ju kaffet kallt här eftersom jag har mitt huvud någon helt annanstans. Och kanske att man snart ska börja göra sig iordning för jobbet. Men kan nog njuta lite till här i soffan innan jag går in och härjar runt och väcker kärleken som sover så gott :)

Vad ska ni göra denna fin fina lördag?
Ta hand om er !


Favorit kycklingen.

För lite drygt 1månad sedan la jag upp ett recept; En favorit med en twist !
Och sa att originalet snart skulle komma upp. Självklart ar det ju inte gjort det även fast vi lagat den middagen, men nu så :) Nu har jag myss ätit de och gjort iordning några få bilder och recept åt er :)

Ingredienser:
4st kycklingfiléer
1 Kelda matlagningsgrädde 15%, 50cl
3st vitlöksklyftor
2st citroner
2paket fetaost
Smör att steka i
chiliflakes
salt och peppar

Gör såhär:
1 - Skär kycklingen i så stora bitar som ni vill ha den.
2 - Häll i lite smör i pannan oh bryn kycklingen med salt och peppar.
3 - Under tiden skalar ni vitlöksklyftorna och antingen som jag, river ner dom (med mitt fin fina handrivjärn) eller så hackar ni vitlöksklyftorna fint med en kniv. Kasta i vitlökarna och lite chiliflakes och låt kycklingen bryna klart.
4 - Samtidigt sätter jag på en kastrull med vatten och när det kokar upp häller jag i 3-4portoner spagetti.
5 - Jag delar båda citronerna och pressar ur saften ur dom med hjälp av citronpressen. Plocka bort stjärnorna för vi kommer använda både saften och köttet från citronerna.
6 - Nu börjar kycklingen bli klar och då häller jag över kanske en tredjedel av citronsaften så kycklingen tar åt sig lite av smaken.
7 - Häll sedan på all matlagninggrädde och låt det koka upp.
8 - Medan jag rör i kycklingen rör jag samtidigt i pastan som nu kokar och börjar bli klar.
9 - När kycklingen och grädden kokar smular jag ner ett paket fetaost och låter det smälta. Jag smakar av med lite peppar. Jag behåller kycklingen kokandes på kanske 5ans värme hela tiden.
10 - Pasta är klar, häll av den och tillbaka ner i kastrullen med lock på för att behålla värmen.
11 - Häll ner reste av citronsaften och skrapa även ner citronköttet. Smula ner det andra paketet fetaost och jag häller även lite mera peppar i grädden.
12 - Låter det koka i 1-2 minuter och sedan är det dags att servera och njuta !!!!

Detta recept av våran favorit kyckling smakar mest citron och sedan känner man fetaost smaken. Använda salt och peppar och eventuellt lite mera grädde om du inte vill att detska smaka lika mycket citron som vi :)
Det ser ut som att det blir mycket sås när vi låter den koka hela tiden men såfort ni serverar den så är det inte lika mycket sås och den är inte lika "såsig" utan fetaosten gör den lite "smulig", om ni förstår :P


Lycka till. Hoppas det smakar.


host host !

Läkaren konstaterade igår efter att ha kollat min sänka att jag har en infektion i kroppen.
Mer specifikt
luftrörsinfektion. Lagom roligt att höra och eftersom Mollipec inte hjälpt mig har jag nu fått Cocillana. Och det skulle hjälpa mig att sova och igår fick jag äntligen sova utan någon hostattack eller liknande. Fasiken va skönt det var :) Jag har även fått brustabletter som ska hjälpa mig att bli av med allt slem i lungorna.
Sedan fick jag även order om att sluta röka, så nu ska vi sluta med det också. Även fast jag då kommer hosta under en längre tid eftersom flimmerhåren då växer tillbaka och fångar upp all skit. Men det får jag väl stå ut med :) Har ju en massa medicin nu :p
Så nu hostar jag för fullt här hemma ! :)





Favorit te.

Då jag hade en fantastisk dag med bästa evelina igår kom jag även hem med ett nytt te.
Åh jag vet inte hur många koppar jag nu har druckit av det sedan jag vaknade, eller jo, är på tredje nu :)
Fantastiskt jävla gott är det !
Tack ewe för att du behövde köpa lite te så vi hamnade på coop i kungsängen. Jag köpte det som heter summer passion. ÅH det är så gott... Testa om ni hittar det på lösvikt i någon välsorterad affär !!



Läkartid.

Jaha ja. Då ska jag träffa läkaren igen på inte mindre än några veckor.
Den här jävla hostan vill verkligen inte ge med sig. Den blir bara värre och värre.
Hela bröstkorgen värker, slemet försvinner inte, det är en ordentlig djup och retlig hosta som göra att jag på kvällar måste ligga på rygg för att inte få hostanfall. Och dessa hostanfall gör att jag även får andningsproblem, som leder till hyperventelation/andningspanik som i sin tur leder till mer hosta. Jag kan verkligen inte sva en hel natt längre.
Inatt dock jag en sömntablett, (som i vanliga fall knockar mig) men inatt vaknade jag flera gånger av att jag hostade. Det känns verkligen som att något dels inte står rätt till i mina lungor men även som att något är sönder.
Varje hostning gör även att jag får mer och mer ont i huvuvdet och nu har det gårr så långt att varken ipren, avledon eller mina migrän tabletter biter på denna huvudvärk. Och snart är jag nog redo att göra vad som helst för att bli av med skiten... kosta vad det kosta vill !!!!
Dock har förkylningen äntligen avtagit lite och kanske att jg äntligen blir helt av med den. Efter veckor med rinnande näsa och ögon är det skönt att se slutet.

Så det ska bli skönt att jag om drygt 2timmar ska vara nere på vårdcentralen för att träffa läkaren, få berätta allt, få lungorna lyssna på, hoppas på röntgen remiss och att det blir lite prover tagna. Även att jag får en stark och bra medicin utskriven så jag inom en snar framtid kan bli mig själv igen ! För inget hjälper ju nu.. INGET !



Müslibak igen !

Jag hann även med en omgång müslibak innan jobbade kallade på mig :)
Så nu kan vi mysa på kvällstimmarna med lite yoggi och müsli !! -mums-

Min müsli !


6dl havregryn
6dl rågflingor
180g cashew nötter
100-120g hasselnötter
150-180g jordnötter
1-2dl sirap.
(vill du ha andra eller flera nötter/frön så varsågoda)

Sätt ugnen på 225gr.
Häll ut havregrynen och rågflingorna i ett tunt lager i antingen en ugnsform eller i en plåt. Låt blandningen rostat under lite omröring i ca 8-10min.
Ta sedan ut den och häll över hälften av sirapen och blanda om, häll sedan på resten av sirapen.
Sätt sedan in den i ugnen igen ca 2-3minuter.
Tag ut den och låter det svalna.

 

Hacka nötterna till den storleken du vill ha och låt dom åka in i ugnen i ca 3-4 minuter under omröring.

Blanda sedan allt när nötterna svalnat och häll upp det i en skål med lock

NJUT !



hosta, natt pass och en efterlängtad träff !

Jag hatar verkligen dessa månader som nu ligger framför oss !
Jag vill inte ha kyla, mörker eller snö. . . . . .
Sen att jag alltid går och blir förkyld varannan vecka typ suger verkligen. Och för stunden är jag förkyld igen !
Nä kanske inte direkt förkyld nej, för nu är det inte så mkt med halsen och näsan längre utan nu hostar jag bara som en tok och väldigt slemigt är det men det börjar bli bättre så kanske att jag snart kan få vara frisk någon vecka igen :P Men jag hosta mindre idag n tidigare så det är et starkt plus...

Idag är det natt pass som kalar på mig. Ett lagom långt pass men det kommer säkert att gå bra och vara roligt. Så jag hoppas att jag får en bra kväll :) Troligtvis kommer datorn att få följa med ikväll, dock blir det nog inteatt blogga men jag kanske små skriva lite annat och få tiden att gå innan jag kryper ner i den hemskt obekväma sängen på jobbet.
Det är det värsta, vi går och köper en otroligt skön ny säng och så börjar man jobba natt och får sova i en liten och obehaglig säng. Det är inte kul :) Men jag njuter mer försa natten tillbaka i våran underbara säng och att jag får ligga och kramas med kärleken !!!

Sen imorgon ska jag verkligen försöka att inte vara allt för trött för då drar jag direkt efter jobbet till min fantastiska vän ewe i kungsängen. Länge sedan nu så det ska bli fantastiskt att få umgås igen. Ska även gosa lite extra med magen hennes nu också, hon och hennes fina fredrik väntar ju tillökning i familjen :) Så himla himla roligt !!!!
Men somnar jag får hon väl väcka mig igen :P Eller så kommer jag hälla i mig liter med kaffe på morgonen så jag håller mig vaken :P
Åh jag längtar till imorgon !!!!!

Nu blir det lunch och lite spel och fix här hemma innan jag drar till jobbet om drygt 2½timme.
Hoppas ni alla får en bra tisdag, vad ni nu ska göra.


Havrekakor.

Ifredags som sagt så bakade jag havrekakor och hälften av dom doppade jag i choklad.
Det blev riktigt gott både med och utan chokladen och nu kan jag njuta av dom på jobbet när jag jobbar natt :)

 

Havrekakor

20-30 stycken

200 gram rumsvarmt smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
4,5 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 gram grovt hackad mjölkchoklad
+mjölkchoklad till smältning
Gör så här:

Rör ihop smör och socker.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och rulla till ca 20-30 små bollar.

Lägg bollarna glest på två-tre plåtar täckta med bakplåtspapper och tryck till lite lätt.

Grädda i ca 10-12 minuter i 175 grader.
Låt kallna på plåten.

När kakorna kallnat smälte jag mjölkchoklad över vattenbad och sedan doppade jag undersidan på kakorna i den smälta chokladen. Kakorna fick sedan torka med chokladen uppåt på ett bakplåtspapper.




Inspiration.

Även fast det mest är vår/sommar kläder så finner jag otroligt mycket inspiration i dessa bilder.
Vill altid att det ska vara sommar och sol så man bara kan njuta och ha det underbart ute !!

Bildkälla: weheartit


Mysfredag.

Idag är det en riktigt mysfredag här hemma.
Svaljet, gomen och hela jävla halsen känns mindra bra och jag tror det har med att jag inte haft tillräckligt mycket kläder som skyddar mig mot kylan när vi går ut för sent och för tidigt på dygnen, när jag cyklar hem i den hemska vinden och allt. Har ju inte haft något som skyddar halsen då så nu får jag väl skylla mig själv (:

Men nu ligger jag nerbäddad i soffan, fluffat upp kuddarna bakom ryggen och en filt över mig. En varm kopp te i handen och en sovande liten Freja vid min sida som värmer benen gott. Hon har blivit så stor och fin. Även fast hon biter och får tokfnatt ibland så när hon sover i ens knä så smällter man :)
Hon är ett underbat litet yrväder och jag blir så glad så fort jag är i hennes närhet. Det är otroligt hur en hund eller annat djur kan ha en sådan påverkan på ens liv.


Senare ska jag även över till vännerna och mata och kanske leka lite med katterna. Vi är även kattvakter :)


Badrum...

Hamnade på hemnet tidigare imorse, som alltid :)
Det är så otroligt roligt att hitta igenom bilder på hus och lgh. Det finns väldigt mycket insperation som man kan plocka från andra personers hem. Och jag har nu funnit en sådan bild. I deta badrum finns det verkligen en hel del saker som jag skulle vilja ha i mitt badrum. Speciellt badkaret (:
Och golvet, sedan skulle jag nog plasera ut mer ljus och lite extra piff... kanske andra skåpsluckor också men ja. Detta ä verkligen ett badrum som jag skulle vilja vara i !!




Dagen. . . .

Jaha ja.
Då är man hema efter en låång natt på jobbet. Vart en hel del spring men jag somnade och sov hyffsat bra i några timmar. Det var ju lagom kul att få cykla hem i spöregnet idag och det verkligen rann från mig när jag kom hem. Jag hade nog fått ut rätt mycket om jag hade vridit ur kläderna. Hemskt hemskt emskt var det !!

Så ja, vad ska man göra idag da ? Funderar på att gå igenom garderoben igen och kanske lägga alla sommar kläder i dom understa lådorna eftersom jag nu tror att jag tyvärr inte kommer få använda dom på ett tag :(
Sen borde jag nog verkligen gå inom alla andra små saker som tillhör mig, smycken och smink. Verkligen dags att rensa bland sminket. Tror det kommer bli en del som får åka rät ner i sopparna tyvärr...
Hur ofta rensar ni bland sminket ?
Hitta en rätt bra lista hos Sofia på hur länge saker och ting håller och eftersom jag hade bestämt mig imorse att rensa så tyckte jag den passade in så otroligt bra :)

Hur länge håller min/mitt...

... mascara?
Cirka 3 månader. Släng genast om den börjar lukta annorlunda, klumpar sig, torkar eller blir smulig. Annars finns det stor risk att den irriterar ögonen.

... läppstift?
Cirka 1-2 år beroende på vattenhalten. Släng tidigare om det blir grynigt eller torrt.

... läppglans?
2 månader, beroende på förpackning (läppglans på tub är att föredra!). Om du har läppglans med "inbyggd" applikator - torka av läpparna mellan omgångarna, då kommer färre bakterier in i hylsan.

... ögonskugga?
Torra, pressade ögonskuggor håller upp till 3 år medan cremeögonskuggor håller i cirka 2 år.

... rouge/puder?
Ungefär 2 år om man rengör penslar och andra verktyg regelbundet.

...foundation?
Vattenbaserad foundation håller i upp till 1 år och oljebaserad i upp till 2 år.

... kajal/läppenna?
Cirka 2 år. Vässa pennan ofta för att få bort bakterier och tvätta pennvässaren då och då.

... hudcreme?
Cirka 1-2 år beroende på vattenhalt, förpackning och PAO-märkning. Hudcremer på burk är mindre bra ur bakteriesynpunkt, jag föredrar de som finns på tub.

... parfym?
Parfym innehåller alkohol och behöver därför ingen datummärkning, men däremot kan doften och färgen förändras efter 1-3 år. Om parfymerna förvaras svalt och mörkt kan de hålla längre.

... nagellack?
Ungefär 2 år. När konsistensen börjar bli seg är det dags att kasta den.

Behåll ingen produkt som har ändrat konsistens eller som luktar annorlunda, och se till att rengöra borstar & verktyg en gång i veckan! :)



Trött ?!

Nej absolut inte.
Det har bara varit jätte skönt och roligt att inte fått en sekunds sömn inatt på jobbet !
Av någon anledning så kunde jag inte få någon ro i kroppen, hela huset lät som jag vet inte vad och mitt huvud hade så mycket järnspöken av ljuden att jag bara fick panik och ångest (:

Men nu får jag ta igen mig, eller kanske inte helt eftersom jag redan imorgon kl12 stiger på et nytt pass som vara i hela 22timmar !! Jag hoppas bara att jag verkligen får sova den natten annars kommer jag bli tokig :P
Så jag ska verkligen trötta ut mig själv imorgon på dagen med hjälp av min kära kollega, om hon nu vill hjälpa mig :)

Så pga att nattjobben nu kommer vara en del av min vardag så kommer nog tyvärr detta lilla krypin att bli lidande. Men jag ska se vad jag kan göra åt saken, kanske att man kommer på någora roliga saker som nätterna man inte kan sova som jag kan skriva om ! Spökhistorier/fantasier från jobbet med andra ord :)

Ett riktigt riktigt stort plus denna dag, förutom kollegan som var en ängel mot mig idag, det är sooooolen. Det var eller är riktigt skönt ute och jag njuter i fulla drag av att få värmen på kroppen. Tyvärr kan jag inte säga huden för börjar vi ta av oss kläder igen så kommer jag väl åka på en ny sjukskrivning tack vare något och det vill vi verkligen inte ! Tycker fasiken att det räcker och blir över med sånt för min del just nu. Men att solen är tillbaka är helt underbart. Man blir så mycket gladare och piggar av den och det känns så enkelt igen. Önskar at jag och kärleken på ett sätt kunde bosätta oss i ett land som har sol året om, men det skulle inte funka. Han fullkomligt ÄLSKAR snön och vintern och kylan ?!?!?! Jag förstår honom inte på den punkten men han blir som ett litet barn av snö :)
Så vi får nog helt enkelt bo i sverige där vi kan få båda delarna, med lite extra resor till solen under vinter tiden :P



Kära vänner och läsare.

Jag ber om ursäkt för en riktigt riktigt dålig uppdatering på denna sida.
Men efter helgen på landet var jg så otroligt trött när vi kom hem och hade ätit att jag inte orkade skriva något.
Imåndags jobbade jag från dagen till kvällen och gick raka vägen ner i sängen när jag väl kom hem.
Igår hade jag bara inte tid, jag hade riktigt riktigt fint lunch besök av Alex, Linda och lilla ängelen Leah för att sedan varamed kärleken och var och kolla på en massa saker i affärer och grejer.
Och så till idag.... jag har jobbat 07-14, kom hem, duschade, började laga mat, umgåts med babe nu och om drygt en timme bär det av till jobbet igen (?!).
Det är nämligen så att nya schemat är nu klart och jag börjar jobba natt nu. Jag är redan helt slut i kroppen, huvudet värker och jag är trött som sjutton. Så det ska bli en intressant kväll och natt. Lite nervöst är det och det kommer nog kännas väldigt ovant att inte sova hemma vid hans sida, alla våra ljud i lägenheten och nu istället ligga i en liten liten säng, ensam, alla nya nattljud och jag kommer ju ligga på helspänn, vem vet, det kan ju faktiskt hända något... -peppar peppar-.

Så nu vet ni iaf. Så nu ska jag vara social och sedan får vi höras när ja väl kommit hem och varvat ned lagom mycket imorgonbitti kl08 :)
Hoppas ni får en bra onsdagskväll alla !!!


Packnings dag !

Jaha då ska vi se hur jag ska kunna packa lite för att åka ut till landet och njuta av naturen, sällskapet och kräftskivan imorgon med grannarna där ute. Jag tror det kommer bli en bra helg och det ska bli skönt att få komma ut igen och bara njuta av lugnet.
Hoppas på en mysig lång promenad med hjärtat igen där ute, kanske inte blir att itta i solen på klipporna ute i vattnet och njuta, men kommer solen fram så är det nog där jag kommer sitta ändå :)

När jag tänker på landet så är det först lukten jag tänker på. Det luktar på ett speciellt sätt and i like it !!!
Även att det är så långt ifrån det i har här hemma göra också att det är så mysigt där ute. Ingen dusch (behövs ju inte när det oftast bara är sommar säsongen vi är där), ingen vattentoalett, ett litet litet kök, 4tv kanaler och inget riktigt internet. Det är verkligen mysigt att tända en brasa, ta ett glas vin och bara vara i underbart sällskap.

Åh jag längtar verkligen tills jag få komma ut ikväll.
Men då kanske jag även ska försöka komma till avslut för packningen och hoppas att allt får plats :)




Bakning hela dagen (:

-klicka för större bilder-

Idag har jag bakat två nya sorters kakor/skorpor här hemma. Det tog inte speciellt lågn tid och det blev otroligt gott ! :)
Det var även två typer som jag hade tänkt på som att kombon låter ju gott så därför testade jag det utifrån ett gammalt recept som jag brukar använda mig utav :)

Sats 1 är från någon månad sedan, med thai-saffran, smaken och färgen uteblev nästan helt men ändå gott !


Sats 2 & 3 är från idag, sats 2 är jordnötter/chokad


och sats 3 är apelsinkrokant !

Här är recepten på alla tre satser.