Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé

Kvällens mys-middag vart en riktigt höjdare. Detta måste testat ! :)


För 4pers:
4 st kycklingfilé(er)
1 msk smör, eller rapsolja till stekning
Salt och peppar
8 skiva(or) salami, tunt skivad
125 gram fetaost
8 st soltorkade tomater
Färsk basilika
Ruccola mix
Paprika
Cocktailtomater
Rödlök
Crème fraiche
Klyftpotatis
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150-175°C. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.
2. Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20minuter eller tills köttet är klart.
3. Skiva kycklingen på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk ruccola mix, cocktailtomater, rödlök, paprika, fetaost som värms snabbt i en panna. Här kan du göra och ta vad du tycker om till din sallad. [jag glömde dock skära upp kycklingen innan servering]
4. Jag serverade detta med en enkel sås på crème fraiche, chili, basilika och lite citron som blandas och ställs kallt till servering. Jag gjorde även lite klyftpotatis till oss.




Jag är trött...

Just nu känns det som att jag skulle kunna somna på någon minut bara. Får jag det ?!

Det har verkligen varit en hemsk natt...som ni kan läsa längre ned.. Vid 00:15 gav jag upp mina försök till att få sova och bäddade ner mig i soffan och stängde in mig och issa i vardagsrummet. Jag kan säga att jag verkligen räknade minuterna tills sambons klocka skulle ringa runt 04:45. Natten spenderades med att "bråka" med katten, sitta på golvet och leka och bara få henne att bli trött. Gick lagom bra kan jag ju säga er. Men som vanligt efter att J gått upp så gick hon och la sig och var tyst tills jag runt kl08 åkte hemifrån en stund.

Nu på eftermiddagen tog jag en väldigt skön och trevlig promenad i det fina vädret med en vän. En timme bara flög förbi och det var faktiskt lite skönt att bara komma ut och vandra, men om värmen kunde komma och allt jävla grus försvann så skulle det verkligen vara toppen! :)

Nyss var vi ute på en promis med Issa i koppel och det tog inte många sekunder innan hanen hittade hit igen och jag avskyr honom för stunden eftersom han gör henne så knäpp och jag lovar att kommer han inatt igen, då tar jag inte blomsprutan på honom utan en 10liters hink. Han ska bort från min lilla prinsessa :)

Nä, göra lite nytta nu kanske. . . på återseende !
 
 


Löpande katt = helvetes nätter.

Jaha då ligger man här i soffan framför tv´n sömnlös, återigen.
Jag blir galen på den här katten !!!!!
 
Hon skriker oavbrutet och har gjort det några nätter nu. Hon klättrar på fönsterna. På väggarna. På möblerna. Hon åmar sig, rullar runt och vägrar vara stilla för en sekund. Klöser på det mesta. Hon fräser. Flåsar. Rivs & är galen.

På ett sätt hade det varit okej vilken annan dag/natt som helst, men just inatt, efter idag, så är detta fan inte roligt längre. Dels eftersom hon nu kan försvinna några timmar när man släpper ut henne så det vill jag ju inte göra såhär på nätterna som vi gjort tidigare [mellan löpen och under kontrollerade former såklart, vi kollar uteplatsen typ var 20minut efter henne om hon vill in och även haft koppel på henne]. Men speciellt nu, då jag tror iaf, en okastrerad hane har hittat henne här och har legat & lurpassar på henne hela dagen.
Det är även han som inatt har triggat henne med sitt "skrik" efter henne. Vad man än gör så blir hon inte tyst eller lugn.
 
Men peppar peppar, nu i skrivande stund la hon sig ner mitt på vardagsrums bordet och ligger där nu tyst med stängda ögon !!!  Jag hoppas hon kan ligga där någon/några timmar nu. Även fast vi brukar säga åt henne när hon är på bordet så är det himmelskt kan jag ju meddela er med tystnad, så där får hon vara inatt :)
 
 
Det var ju så typiskt att hon i lördags började löpa igen {efter 4dagars uppehåll} då jag idag -tisdag- skulle åka till väsby för att kastrera henne. Men jaa, nu är det ju bara att vänta till förhoppningsvis nästa vecka innan vi kanske kan få en ny tid och verkligen lyckas denna gång. Vi behöver verkligen få tillbaka våran sömn ;)



Hemgjorda köttbullar i tomat, vitlök, chili och basilikasås

Har gjort denna rätt tidigare men gjorde lite annorlunda idag, därför kör vi ett nytt recept-inlägg. Det gamla hittar du (med två såser) ---> Här
Du behöver:
1000g nötfärs
2-3dl matlagningsgrädde
390g krossade tomater
1 köttbuljongstärning
Salt & Peppar
Vitlök, chili & basilika
Pasta
Grovhacka 2st gula lökar och blanda med nötfärsen, 1-2 tsk salt, 2-4 krm svartpeppar.
Sedan värmde jag på svag värme upp 1 dl matlagningsgrädde med ½ buljongtärning. När det svalnade hällde jag ner det i färsen. Blanda väl och forma till stora, lagom eller små köttbullar.
Bryn köttbullarna försiktigt i lite smör i 6-12minuter.
Hacka 1st king solo vitlök (ca3-4 klyftor) och 2st torkade chilifrukter, alt: 1-2 färska.
Strö över det i pannan och låt det ta smak någon minut. Ha sedan över de krossade tomaterna, resten av matlagningsgrädden och andra halvan av buljongtärningen.
Låt detta små koka ca 5minuter och sätt på pasta vattnet.
Medans du väntar på detta så hackade jag ca10-15 basilikablad (färska) och hade ner i köttbullarna.
I med pastan i det kokande vattnet. Låt köttbullarna små koka fortfarande tills pastan är klar.
Lägg upp på tallriken, garnera med basilikablad och njut :) !


Nya kuddar !

Igår hade jag en riktigt trevlig dag ute i villastaden hos svärisarna!
Fika, prat, skratt, solning och systuga :) Det var verkligen toppen.
I torsdags var jag och johanna på ikea en sväng för att sysselsätta hos lite och då köpte jag lite tyg som jag tänkte göra kuddar av till uteplatsen. Tänkte bara göra några få men efter att jag och Kajsa kom med smarta idéer så blev det hela 8kuddar och jag har en del tyg kvar :) Så jag fick hjälp med klippning och nålning och sedan sydde jag allt och stoppade alla under kvällen.
 
Nu under dagen idag fick sambon nog, han hackade bort isen på uteplatsen och tog fram soffgruppen och ställde i ordning den, så då blev det att jag började sätta mig och sy ihop det sista på kuddarna, dock har jag ju bara gjort 4kuddar idag, tänkte göra resten imorgon.
 
Och jag hoppas verkligen att väderfolket har riktigt riktigt fel om kommande vecka, för inte f*n ska vi ha mera snö nu....
Det kan dom skicka till något annat land, för nu vill jag verkligen ha vår, sol och värme !!!!
 
 
Undrar vad söndagens projekt kommer bli mer än att sy ?! :)
 


Ofrivilligt ledig...

Jaha då är men ledig fram till måndag iaf. Läkaren på vårdcentralen gav mig order om att inte jobba iaf till måndag så vi får se hur medicinerna mot infektionen i kroppen/lungorna biter på mig. Lagom kul men vad gör man inte, man ska ju lyssna på doktorn. Me det är fasiken inte roligt kan jag ju berätta. Varit hemma 2dagarna nu och jag är redan rastlös :)
 
Så idag efter besöket blev det till att pyssla lite och plantera örter !
I full mundering [3st tjocktröjor, halsduk och en kopp te vid min sida] så var jag redo att stå en stund ute på uteplatsen i solen för att plantera och leka lite. Såhär blev det, och jag är riktigt riktigt nöjd ! :)
 
Bestick "korgen" eller vad man ska kalla den för, för alla middagar ute i sommar!
Vattenhålen för örterna och resultatet :)
 
 
Älskar min nya DYMO som präglar texten !!!
Det blir ju så otroligt j*vla fint :)