Fredagsmys !

Åh vilken härlig fredagsmorgon !
Sitter här i soffan med en kopp kaffe i handen och tittar efter mycket om och men på min älskade criminal minds serie (: Det kan inte bli en bättre morgon. Sedan är det dags att verkligen göra lite roligheter och mindre roligare saker men ändå...
Idag ska jag tjuvstarta på mitt och johannas julbak. Eller det känns fel att säga tjuvstarta när det är 8dagar kvar till julafton och förra året hade vi redan bakat vid denna tid :P Men idag ska det bakas lite godsaker för och till både ikväll o julafton !

Undra vad man kan baka med 900g choklad, 200g vit choklad, 2g saffran, kesella, en massa nötter, marshmallows, dumle och marianne godis (: Hehe gissa på så får ni se senare vad jag har hittat på med allt detta och lite annat som finns i skafferiet här hemma !



Fantastisk helg !

Har verkligen haft en riktigt riktigt toppen helg.
I fredags hade vi en mys kväll jag och sambon. Under lördagen blev det spa, stan och middag med käraste mamsen ! Det var verkligen gudomligt skönt att få en massage kan jag bertta för er. Man ville verkligen inte att den skulle ta slut. Bada bastu och bada i jacuzzi var så otroligt skönt. Varmt och mysigt. Det var ett fint litet och mysigt spa och vi alla tre njöt nog riktigt mycket. Det ä synd att man inte gör det lite oftare för sig själv och sin kropp. Men nu vet jag vad jag vill ha i födelsedagspresent iaf :) Det blev sedan en lång och rolig tur ute på staden och vi hittade lite av det vi var ute efter. Vi hittade sedan en liten mysig tapas restaurang när vi skulle dra oss emåt så den gled vi in på och åt riktigt god tapas med tillhörande gott vin :) Efter det så möte jag up sambon och en vän på den lokala pizzerian för en öl innan det var dags flr mig och sambon att hamna på de andra lokala ölhaket och få sig två glas vin innan det var dags att röra sig hemåt.

Idag söndag var det julbord på gondolen som stod på schemat. Men innan det hände ju dock en olycka.... Vi hade en översvämning i badrummet eter att vi badat. Det var ju lagom roligt och nu har vi blöta handdukar, tvättkasse och kläder som låg på golvet..
Men men åter till julbordet ! Det var så otroligt jävla god mat och nu sitter vi här väldigt mätta och belåtna :) Det var riktigt mysigt ! Var flera flera år sedan jag var på gondolen så bara det var trevligt att vara där igen. Sedan att det var med sambons familj var bara trevligare. Men fasiken vilket julbord.... Åh det fanns så mkt gott. Och så mycket... Alla röror, sillen, potatisen och inte minst laxen, skinkan och dessert bordet !!!!!
Synd att man inte gör sådant här lite oftare. Kanske borde boka bord till nästa år med min mor och far :) Men det får vi ta om ett år !

Nu ska jag bara sitta här och göra absolut ingenting !!!!
Jag tackar alla som gjorde denna helg väldigt väldigt bra. Speciellt tack till mamma för en fantastisk dag på stan och en mysig middag. Det hoppas jag vi gör snart igen (:

...over and out...


Massage !!!!

Längtar redan, men snart bär det av mot massagen och en riktigt familjetjejs träff !
Åh det ska bli så otroligt skönt och peppar peppar om min rygg och kropp inte mår bra efter detta . . . . .



Blomsterarrangemang.

Ligger här i soffan och känner för att göra blomsterarrangemang :)
Vet dock inte med vad eller hur jag ska göra det men det är ju så kul så jag hoppas att jag en dag snart kan köpa lite juliga blommor och kanske göra lite arrangemang. Både till mig men också är det ju perfekt att ge bort nu när julen och alla familjeträffar nalkas :) :)

Lite ideer får man av att titta på fina bilder !

 

 

 




oförklarig trötthet.

Fasiken va jag är trött nu för tiden...
Jag vet inte alls var det kan bero på men jag har fan ingen ork eller lust i kroppen känns det som. Igår gick jag och la mig runt halv 8 - 8 och vaknade inte förens runt 10 idag. Det kan också bero på att jag inte sov på jobbet natten innan men just nu känner jag mig mer uttömd än på länge.
Jag hoppas verkligen att jag inte känner såhär när hjärtat kommer hem utan att vi kan ha en mysig fredagskväll tillsammans och hitta på något roligt (:

Ser erkligen fram emot denna helg ändå. Imorgon ska jag på en spa dag med min mor och systrami. Det har jag verkligen sett fram emot väldigt länge och det ska bli otroligt skönt !!! Jag hoppas att massagen kommer göra att min kropp mår lite bättre än vad den gjort på sista tiden. Sedan får vi se vad jag ska hitta på lördagen. Allt hänger ju på när vi är klara och om sambon har kommit hem från släktträffen eller om den fortfarande är igång så man kanske kan få åka dit efter spa´t.

På söndagen sedan är det julbord på gondelen med sambons familj som gäller. På gondolen. Det ska bli så otroligt trevligt och även fast jag nu ätit julbord 2ggr så ska det bli gott en gång till :) Sedan ska man väl bara komma på vad man ska ha på sig till den dagen/kvällen. Men det löser sig nog efter några ombyten på morgonen. Att det alltid ska vara så svårt att komma fram till vad man ska ha på sig :P

Nä, nu funderar jag på att slå in lite flera julklappar :) innan han kommer hem och "stör".
Lunchen idag bestod av spagetti, mozarella, tomater, rödlök och kött från gårdagens middag !!! Super gott.



Dagens lunch.

Gårdagens middag blev även dagens lunch.
Idag var röran starkare men fortfarande så otroligt god. Jag är glad att jag rörde ihop detta igår och att jag serverade detta istället för något annat (:

{Klick Klick }
Bilderna är tagna med Nikon D40 & Galaxy SII


Kyckling och bacon smörgås !

1 hel grillad kyckling
2paket bacon
1 stor vitlöksklyfta
1-2 pirri pirri
½ rödlök
2dl creme fraisch chili och paprika
malen svartpeppar
Sallad, tomater och bröd efter egen smak & tycke.

Börja med att ta bort skinnet från kycklingen. Plocka sedan bort köttet från benen och gör det till remsor eller mindre bitar. Lägg detta i en djuptallrik. Riv/pressa vitlök och hacka pirri pirrin och lägg även detta i tallriken. Hacka rödlöken och lägg i tallriken. Häll över creme fraischen och blanda runt alltsammans.
Sedan stekte jag baconen som jag delade i mindre bitar i en stekpanna. Jag stekte dom tills dom var riktigt knapperstekta. Vilket jag tycker är godast men gör efter tycke och smak. Låt baconen verkligen få rinna av efter att ni stekt dom och även låta de svalna. Efter någon minut så blandar du även ner baconet i röran som du smakar av med lite malen svartpeppar.

Sedan satte jag ugnen på 150grader och grillfunktionen. Jag tog mina 4st chibatabröd, penslade ytterst lite vatten på toppen och lät bröden stå i ugnen ca 2minuter utan att få färg. Sedan skar vi upp dom, la i sallad i botten, lite skivade tomater och sedan på med en massa röra. Kläm ihop och njut :)
Det kan bli rätt kladdigt men oj så gott detta är !!!!


En tyst vecka.

Som rubriker säger så har det verkligen varit en tyst vecka här på sidan. Men jag har haft så mycket för mig och i huvudet att det inte blivit något skrivandes...
Men det har som alltid ändå hänt en hel del under denna vecka och vi får väl börja från början.

Måndag. Då var jag på en förläsning mellan 09-16 i huddinge om autism. Det var en otroligt givande och rolig föreläsning. Det var bara jobbigt att sitta stilla så länge men det gick. Då var jag även över på banken och fixade med alla mina papper eftersom jag vart utsatt för internetbedrägeri fredagen den 25nov. Så jävla arg och upprörd jag blev. Men det löser sig sa dom på banken och det var väl bara att gilla läget tänkte jag.
Sedan blev det att drekt ta si så fort jag kunde till jobbet då jag skulle jobba natt. Sambon hämtade mig från stationen och jag fick hämta varmare kläder då jag frös arslet av mig. Bokstavligttalat. Sedan vart det en lugn och rolig kväll på jobbet !

Tisdagen började med jobb mellan 05:30 till 10:00. Sedan vandrade jag hem och tänkte försökta sova lite. Väl innanför dörren och bland det första jag ser är en buketblommor från sambon. Jag blev så otroligt otroligt glad och lycklig av att komma hemma denna dag. Dom varverkligen jätte jätte fina. Även ett kort hade han gjort och skrivit ut. Min älskade. Sedan la jag mig för att sova. Men icke icke. Det gick verkligen inte så jag satte mig att börja rita lite kök i 3d. Det är ju så att stambytet som börjar nu snart kommer bara göras i badrummet och inte i köket som det verkade som förut. Så nu kommer vi få göra om köket själva istället ! Även lite privata filmer och lite andra paket med julklappa hittade även hit under dagen och jag blev så glad av alla paket :P
Blev några förslag och när sambon sedan kom hem lagade jag middag och han tittade på föslagen och vi gjorde lite ändringar och lekte lite mera i programet. Sedan gick vi på möte inför stambytet...

Onsdagen var det jobb för min del men min kropp var inte så glad över detta då jag kände mig helt förstörd och mådde verkligen inte bra. Men jag bet ihop. När jag sedan kom hem så blev det att rita mera kök och det gjorde vi även under kvällen och kom på vilken lösning vi nog kommer att använda nä vi till sommaren kanske kanfå göra om köket också ! :) Det ska faktiskt bli roligt att få göra om och fräscha upp lite. Även fast det kanske inte gynnar oss så länge, beroende på bostadsmarknaden men iaf ! Sedan satte vi oss i soffan och spelade tv spel innan det blev sängen.

Torsdagen började med att jag hämtade ut mitt nya bankomatkort nere i centrum och även köpte med mig lite julblommor och mossa hem. Sedan blev det till att göra vattenbad till alla nya och gamla blommor. Jag diskade även ur min stora glasvas så den var ren. Några blommor ute fick även hamna i jorden. Sent om sides jag vet men ändå. Sedan blev det till att plocka och diska upp lite i köket för att sedan stäla mig och baka en pizza deg. Åh det blev verkligen en god pizza även denna gång ! :) Sedan gjorde jag iordning min lilla anordning med mossa och amaryllis blomman och jag blev verkligen jätte nöjd !!! Sedan satte vi oss och kollade på film hela kvällen även fast vi sa att det skulle vara städkväll men näää film är ju roligare (:

Idag har jag än så länge kanske inte gjort så jätte mycket. Ätit frukost, plockat lite i köket och sedan satte jag mig ned och började slå in julklapparna :) Dock har vi ingen tejp så lite maskeringstejp fick vara min räddare i nöden ! Men nu är nästan inslagspappret slut så det får bli at köpa nytt, fixa etiketter och snören till allt innan jag fortsätter. Jag skulle ju jobba idag men eftersom kroppen inte mår bra alls så blir jag hema och peppar peppar på att jag kan jobba på söndag. Vill ju inte vara borta onödigt länge.
Nu är det även dags för lite lunch... pizza lunch :)


Blommorna jag fick av sambon                         Min lilla amaryllis                                             Julstjärnor 2st


Glittrande blomma i köket             Julklappar :)

{Klick Klick }
Bilderna är tagna med Nikon D40 & Galaxy SII