Lördagspyssel.

En riktigt riktigt lugn och skön lördag har det varit såhär långt :)
Det har dock blivit lite pyssel, pyssel som bara tar någon minut men som har varit roligt.

Jag har gjort nya ljushållare med hjälp av glas som vi fick av J´s farmor, små svarta stenar ifrån ikea och värmeljus. Sedan gjorde vi nyss 2styckna vinylskålar ! Dom blev riktigt bra och ska man väl bara komma på när och till vad dessa ska användas :) Blir kanske till snacks eller liknande, speciellt när vännerna är över (:

Se så fint de blev :)
 
 
 
 


Blodtrycket.

Ja igår var det inga problem eller konstigheter med mitt tryck. Distriktan var nöjd och jag låg på 125/70. Troligtvis var det bara något tillfälligt i måndags då jag låg så högt och jag hoppas nu att jag kommer ligga där jag ska när jag nu ska kolla mig 1gång i månaden framöver.

Men det känns bra nu såhär dagarna efter och jag tror inte att / hoppas inte att jag kommer få flera problem med detta och nu ska jag vara lite mer "lugn" så det inte händer igen.

Men men. Nu ska jag busa lite med tokiga flickan här hemma, äta lite och sedan handla innan jobbet. Har lång helg så ni kommer nog inte höra mycket ifrån mig denna helg :) Men vi får se efter helgen vad för spännande saker veckan kommer att bjuda på och vad jag har att berätta för er !!

Ta hand om er och ha en bra helg !


Finaste syster !

 
Stort grattis på födelsedagen världens finaste och bästa systeryster !
Hoppas du haft en bra dag och nu kommer få en perfekt kväll med vänner och familj :)
 
 
Du är den bästa stora systern man kan ha, tack för allt.
Jag älskar dig ♥

 




Högt blodtryck och blodtrycksfall.

Då har jag på 13dagar nu fått blodtrycksfall och svimmat 2ggr på jobbet.
Nu senaste, igår kväll, så slog jag mig såpass att jag fick avbryta passet och åka hem [då jag fick rådet av vårdguiden]. J hämtade mig och efter et tag så somnade jag och mår just nu helt okej. Det ömmar lite i ryggen efter fallet men jag känner mig förutom det helt återställd.
 
Var och förnyade ett recept igår innan jobbet också och tog då ett blodtryck. 172/90, tror det var 72alt74, ett tryck som jag inte kan vara glad eller stolt över direkt. Och jag ska nu börja kontrollera mitt tryck lite oftare. Jag är lite för ung för detta, men det finns ju en del att göra åt saken. Vilket J läste på 1177.se igår efter att han hämtade mig :) Detta kanske får mig att ta tag i lite saker som jag funderat på länge, kanske att man även får med J på en del ;)
 
Exempel på riskfaktorer som man själv kan påverka är
  • tobaksrökning
  • höga kolesterolvärden
  • diabetes
  • kraftig övervikt
  • felaktig kost
  • stillasittande livsstil
  • hög alkoholkonsumtion
  • högt saltintag.
Men jag ska iaf gå och kolla trycket igen i slutet på veckan och då får vi se vad dom säger på vårdcentralen, jag hoppas att det gått ner lite och att jag inte kommer ha för högt flera gånger så jag behöver medicin för det !
Återkommer om denna resa säkert :)
Får väl börja med denna fina lilla lista sålänge och se om det hjälper något. . .
 
Promenera
Andas djupt
Ät kalium
Bananer, russin, sötpotatis, tomater, bönor, melon och ärtor innehåller mycket kalium
Njut av mörk choklad
i små mängder
Drick med måtta
Satsa på koffeinfritt
Drick te
många grönéer innehåller hibiskus, som i studier visat sig leda till sänkt blodtryck.
Dessa téer går under namnet Karkade
Gå hem i tid
Att jobba övertid minskar möjligheten att motionera och leva hälsosamt
Slappna av med musik
Ta ett tillskott
tillskott så som Coenzym Q-10


Lata söndag.

Jahapp då är det söndag idag :) Det har varit skönt med en lugn helg, en hel del sömn och i goda vänners umgänge.
Vi har varit ute och shoppat under lördagen, fikade med fina familjen Fjäll, åt en sen middag och drack öl med vänner.
 
Denna söndag har mest spenderas i soffan framför tv´n eller bakom datorerna eller ipaden. Även fast det inte är många ord som byts här hemma så är det otroligt mysigt att bara vara med varandra, ligga i varsin del av soffan och ha issa sovandes mellan oss. Det är även inom en snar framtid dags att åka mot pizzerian och äta lite gott för att sedan ha en myskväll tillbaka i soffan och kanske se en film eller så :)
Åh nu blev jag hungrig så kanske att man kan få upp karln ur soffan snart ;)
 

 
 


Torsdags lugn.

Tusen tack Sanna för mitt nya, snygga och uppfräschade utseende :)

Idag är det torsdag och det innebär jobbnatt för min del. Men innan det hoppas jag på att jag kan pallra mig iväg till jakan för att byta en tröja, käka lunch och ja, kanske inte så mkt mera, jo handla lite frukost grejer till jobbet, för efter helgen kommer en hel del nattpass under veckan och nästan helg :)

Imorgon är det "lilla julafton" också och det kommer bli riktigt roligt och mysigt. Men mer om det imorgon för nu ska jag gosa med en liten flicka som inte gillar att datorn är i knät och inte hon. Heh.
Men vi hörs gott folk !


Födelsedagslistan.

Nu är det bara 20dagar kvar till min födelsedag :) !
Det är ju inge speciell ålder men det är ändå min dag :P
 
 
 
 
 
 
 
 
På Chilli, Mio, Cervera, Designtorget eller liknande inrednings butiker.
Kan även tänka mig till klädbutiker.
 
 
 


Den vita skönheten !

Och en vit det blev :)
Är så galet nöjd med den och det är skönt att kunna den innan jag ens hade den {eftersom J har en också}.
Då vi behövde åka och köpa te, halstabletter och lite annat smått o gott till sjuklingen här hemma när jag kom hem igår så hämtade vi ut denna påvägen. Min fina hade ju redan bokat den åt mig. Tack min vackraste !
 
Så när J låg på soffan och bara var så satt jag och pillade med den och fick den så som jag ville ha den, och jag är galet nöjd med allt. Jag laddade även ner lite program [som jag även har på min android mobil] och inser att ipodens/iphonens appels variationer av programen är så mycket bättre. Väldigt tråkigt men så kan det vara. Tror dock att android fortsätter att göra mycket bra appar och annat som inte appel har så jag tänker inte klaga ;)
 


Ipod touch

Nu är det så att jag ska köpa mig en ny mp3 (:

Men jag kan inte riktigt bestämma för vilken färg. . . . Jag vet iaf att det kommer att bli en ipod touch. Men inte den senaste eftersom det är en helt ny & annorlunda typ av laddare till den {vi har väl kanske 5-6st appel laddare redan} och det här med en kamera. Vad fan ska jag med en kamera till när jag lyssnar på musik !?!?! Men ja, det kan ju vara roligt på t.ex tåget, gymmet eller liknande ställen ;)

 

Vad tycker ni, svart eller vit ?



Grillad korv med potatissallad

Kvällens middag blev lite "ta vad man haver" :)
Men jag kan inget annat än att ge den 5 av 5 tummar upp. Det blev verkligen riktigt gott. Överträffade mig själv med potatissalladen om jag ska vara helt ärligt, så jag är riktigt nöjd ! Tror jag blivit omvänd nu när det gäller potatissallader, gillade inte alls detförut men nu har jag tagit mitt förnuft till fånga och insett att det är galet gott !
 
Ni behöver för 2pers:
Valfri korv att steka, vi hade chorizo hemma.
6-8 fasta potatisar (stora)
ca 100 g haricots verts
1 rödlök alt. 3-4 schalottenlökar
*1 dl oliver [hade jag gärna haft om jag hade]
 
Dressing:
1-1 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk majonäs
3-4 msk gräddfil
1 msk citronsaft
2msk kapris
*1/2 dl hackad dill och persilja (hade vi haft det hade jag haft i detta)
 
Gör såhär:
Skala eller borsta av potatisen. Koka den lagom mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg över hushållspapper och låt ånga av en stund.
 
Skala och finhacka löken. Blanda lök och med gräddfil, majonnäs, senap och kapris, dill och persiljan. Smaka av med salt och peppar. och citronsaft
 
Skär potatisen i stora bitar. Vänd ner såsen försiktigt så att inte potatisen mosas {därav lagom mjuka potatisar, är gott med lite motstånd}. Låt svalna. Ställ kallt några timmar eller över natten.
Lägg upp potatissalladen på en bädd av ruccola.
 
Stek/grilla eller koka korven, det ni tycker är godast och servera till potatissalladen.
 


Mums. . . pizza !

Kvällens måltid blev riktgt riktigt god.
 
Färdigköpt pizzadeg med tomatsås {ibland måste man få vara lat :P}
Jag plattade ut degen så den tog upp hela plåten med hjälp av händerna.
Ut med såsen över degen.
 
Sedan la vi över 100g serrano skinka över hela, några få skivor pepparsalami (behöver man inte ha), några nävar ruccola, körsbärstomater -delade- och toppa sedan med mycket mozzarella ost :)
 
Passa pizzan sista minutrarna för det kan gå fort [som för oss] ;) men oj j*vlar va gott det blev !!!!
 
Bild från min instagram


Dags igen ?!

Är det kanske dags igen att bli sjuk eller vad är det på gång. . .
Började morgonen [på jobbet] som vilken anna dag som helst, tills jag kände mig lite yr och skulle sätta mig ner för att sedan svimma, bara sådär.
 
Det var ju bara några sekunder men det är fan obehagligt när det händer ! Efter det så har jag mått lite illa utav yrseln som fortfarande inte riktigt släppt. Min snälla chef skickade hem mig tidigare och hon tror även att jag har feber men då jag inte hittat tempen än så har jag inte tagit den. Plus att man ska ju ha vilat ett tag innan man tar den så kanske att jag letar snart igen :)
 
Jag hoppas verkligen inte någon feber, förkylning eller smärta är pågång igen för jag vet inte om jag kommer klara det just nu, jag vill inte bara ligga hemma och mysa med katten -även fast det är helt underbart om hon är på myshumör- men man blir ju så rastlös och det är skönt och kul att komma iväg till jobbet, träffa folk och liksom bara vara borta :)
 
Men ska fortsätta att vila nu under förmiddagen så får vi se hur jag mår !


Jag vann!

Då jag och sambon gjorde en grymt tidig kväll igår så missade jag totalt att kolla in på Sannas blogg för att se vem den lyckliga vinnaren blev.
Jag vinner ju aldrig så kanske därför jag glömde bort det också..
Men idag tog jag en sovmorgon (dumt nog) och efter lite kaffe och mys med issa så såg jag ut såhär när jag klickade mig in på sannas blogg.
 
Bild från google.
 
Det var ju jag som hade vunnit tävlingen om en helt ny design...
Och jag är otroligt glad för det, för jag är otroligt trött på hur det serut just nu, men jag vet absolut inte vad jag vill ha.. Jag vet lite teckenstilar, arkivet och lite sånt smått och gott men inte hela bloggen, men det tror jag nog att hon kan hjälpa mig lite med. Så inom en snarframtid kommer ni få se en helt ny blogg :) :)
 


Kräsen kattunge. . . .

 
Ja som rubriken lyder så har vi nu en liten kräsen dam här hemma.
Nästan inget torfoder verkar falla henne i smaken längre och jag hoppas verkligen inte att hon kommer nobba det totalt och bara vilja ha blötmat. För vi vill att hon ska kunna äta både och !!
Men nu har vi iaf fått henne att äta lite torrfoder igen så vi får väl se hur länge det håller denna omgång och detta märke.
 
Vet att några av er där ute som läser, har och har haft katt så jag tänkte fråga er om tips på torrfoder och mat som ni har och om era katter är eller varit kräsna som våran lilla dam :) Alla tips är välkomna !


Kärlek

Jag fick nyss en riktigt fin, romantisk, uppskattad middag av min finaste J.
Han hade under en timme barikerat sig i köket och lagat en riktigt god middag. Han hade satt på lite lugn och fin musik, tänt en massa ljus och hällt upp varsitt glas vin åt oss. Det var så fint och framförallt gott !!!
 
Det är dessa små guldklimpar i vardagen som man värdesätter så högt, det är dom som gör mig lite extra glad :)
Tusen tack min fina.
 


Ny design.

Känns som att det är dags för lite förändring i bloggen men jag kan ju inte direkt göra designer utan bara ändra färg och såvidare :) Så jag tävlar för en ny design hos Sanna. Lite nytt, fräscht och ordning i koderna som jag gjort till ett kaos ;)
 
 
Va med ni också !


God fortsättning !

God fortsättning mina vänner !
 
Vilket år det har varit. . . .
4 vän-par fick barn * 3 vän-par förlovade sig * 2 vän-par gifte sig * Jag blev gudmor * Jag och J firade 2år tillsammans & 1år som förlovade * Vi hade stambyte * Vi firade en massa födelsedagar * Jag opererade mig * Vi hade en grym semester på gotland * J köpte bil * Vi köpte katt * Jag var på mini semester i spanien * & Vi fick riktigt jobbiga nyheter *
 
Jag hoppas att detta fina år kommer vara lika bra med många roliga besked och händelser och att allt det hemska och tråkiga kan ta ledig detta år för vi vill ändå inte ha dom här. Men jag tror nog att detta år är "mitt" år så jag håller tummarna för en massa roligt och att jag klarar allt som jag tar mig an :)
 
Det roligaste och bästa som hänt måste nog vara att jag blev gudmor och våran lilla tokiga flicka ! Hon är helt galen många gånger och långa stunder på dagarna men det är så kul att se henne och skratta åt henne ;) Hon är ju bara så underbar och mysig !!
Och att jag har min underbara J vid min sida <3
 

 
Nu dags att göra sig iordning för ett jobbpass !


27e dec 2012 - 2a jan 2013

Torsdag 27e dec; Vi åkte till Bromma blocks och köpte lite grejer och även en bur, leksaker och godis till Issa. Hon blev riktigt glad när vi kom hem med en massa nya saker. Även fast hon inte riktigt än är helt hundra på elementsängen men jag tror nog hon kommer gilla den snart :) På kvällen sen så åkte vi in till stan med Js familj och firade svärmor som fyllde år på fredagen28e. Det blev en mongolisk restaurang och det var så otroligt gott !!
 
Fredag 28e dec; En lugn dag för att sedan jobba natt. Det var en lugn och bra kväll på jobbet och kvällen och natten bara flög förbi.
 
Lördag 29e dec; Efter att jag kommit hem och myst lite med Issa och fått upp J från sängen så åkte vi till Barkarby igen och tittade in i några affärer och hittade dels lite födelsedags presenter till svärmor och en byrå som vi vill ha :) Vi hoppades att de skulle komma på rean sen så håll tummarna för oss :) Efter lite handling iför nyårs middagen åkte vi hem och gjorde en storstädning av lägenheten och sedan mys med serier :)
 
Söndag 30e dec; Jag började jobba redan kl12 och spenderade hela dagen/kvällen och natten där.
 
Måndag 31a dec; Kom hem och väckte sambon. Tog det lugnt ett tag innan vi åkte för att handla det sista inför kvällen och kanske hämta ett klätterträd till issa som jag ringde på kvällen innan, men dom fick vi inte tag i så blev tyvärr inget. Vi åkte hem, gjorde lägenheten, maten och oss så färdigt som vi kunde och sedan kom H hit för en riktigt riktigt god middag bestående av: Stekt renfilé, potatisgratäng, grönpeppar sås, hembakat bröd med vitlökssmör ! Det var helt galet hur jävla gott det var !!! Sedan satt vi alla i en matkomma någon timme och bara var. Musik och snack bestod hela kvällen och natten av och strax innan tolvslaget kom en till vän över och vi fyra firade in det nya året och sedan var det prat och skratt fram till 3 innan det blev sänggång.
 
2013
Igår, Tisdag 1jan; Vi kom inte längre än till soffan denna dag och vi låg där med tv, film, mys och levande ljus :) Det var en bra dagen efter även då jag som vanligt inte var bakis, men då jag inte drack allt för mycket kvällen innan så är det kanskeinte så konstigt :) J lagade goda hamburgare med bacon till middag och sedan blev det sofläge tills sängen kallade på oss.
 
Idag, Onsdag 2jan; Det blev en riktigt tidig morgon idag, redan vid 7, efter lite missförstånd men det har ändå varit skönt att varit uppe i två timmar. Vi har tvättat sedan strax efter 7 och ligger väldigt bra till med all tvätt :) Om 2timmar drygt är det jobb för min del och det är ett 22timmars pass jag har framför mig men det kommer gå toppen, som alltid :) Idag börjar även rean på mio, så kanske att vi inom de närmsta dagarna åker dit igen för att kolla om våran byrå kom med på rean eller inte !!
 
Jag hoppas ni alla har haft en bra jul och nyår och att ni får ett rikigt bra 2013.
Jag kommer nog att ha ett grymt år, vänta och se bara ;)


21a dec - 26e dec 2012

Nu har det varit tyst i flera flera dagar.
Men jag har haft en hel del att göra sedan jag skriv sist och då jag inte ärjul&nyårs ledig så har jag jobbat en hel del. Men ska väl se om jag inte kan sammanfatta lite kort vad som hänt sedan sist :)
 
Fredag 21a dec; Efter jobbet åkte jag till jakan för att köpa lite av det sista julklapparna och lite annat. Sedan hämtade jag ut J julklapp som kommit, kom hem och slog in den och ordnade lite här hemma och lite andra julklappar. Sedan var detsoffläge tills J kom hem och ja, vad vi gjorde den kvällen kommer jag inte riktigt ihåg nu, men säkert hade vi det bara bra tillsammans :P
 
Lördagen 22a dec; Det blev en dag i fint sällskap och god fika då vi firade en födelsedag. Efter det blev det städning men halvvägs genom lägenheten så gick dammsugaren sönder och vi tog en mys kväll istället :)
 
Söndagen 23e dec; Vi tog en lång sovmorgon för att sedan åka till barkarby outlet för att hitta en ny dammsugare och efter lite så hittade vi en som vi var nöjda med. Och den fungerade toppen bra. Lite senare på eftermiddagen var det dags att åka till min familj och fira julafton. Det blev en otroligt trevlig kväll med en massa god mat, fina klappar och en hel del skratt och prat. Vi kom hem strax efter 23 och jag var jätte trött men vi kom kanske inte i säng förens efter 00 då vi plockade lite och lekte med Issa och hennes julklapp som hon verkligen gillade. Tusen tack till min familj för denna kväll och ALLA fina klappar.
Fick blandannat; bio pengar, en bok, badbomb och duschcreme, smyckesskrin, stekpanna (till oss båda) !!
 
Måndag, Julafton 24e; Det blev en lagom sovmorgon för att sedan göra sig iordning för att åka på en jullunch hos svärföräldrarna. Det vart en riktigt trevlig dag och innan det var dags att röra sig mot jobbet så fick jag ensam öppna alla mina fina julklappar ! :) Tusen tack till er för alla klappar !!!!
Fick blandannat: En hårfön, en film, en bok, örhängen, ett ljus, en bakform, bakduk, potatisskalar handskar, lukt tvålar och lite smått o gott !!
Sedan var det bara att "börja om" med julfirandet på jobbet och ordna med julmaten och klapparna. Det var verkligen en lugn och rolig dag/kväll/natt på jobbet.
 
Tisdag 25e dec; Efter jobbet så gick jag hem och sov någon timme. Efter det hade jag och J en hel dag här hemma med mys och film och allt vad det innebär :)
 
Onsdag 26e dec; Det vart jobb för min del under dagen medans sambon spannade in mellandags rean. Han hämtade mig efter jobbet och vi åkte och hämtade ut hans nya tv som han hade köpt och sedan letade jag efter lite annat som jag skulle ha :) Sedan åkte vi hem, städade lite så vi kunde få upp den nya tvn på väggen ! Ett riktigt riktigt trevligt köp han gjort :)
 
Fortsättning kommer