Vår känslor.

Jag kunde inte hålla mig när jag var på hemköp i onsdags efter veterinär besöket..
 
Våren verkar ju behöva en lite knuff påvägen tycker jag, för jag vill ha den nu ! Även fast det är helt underbart att ljuset håller i sig längre nu och mörkret sakta får ta några steg tillbaka varje vecka. En underbar känsla verkligen.
Och då jag varit lite sjuk denna vecka men ändå inte klarat av att vara hemma mer än på min lediga dag igår
så behövde jag denna fina bukett med tulpaner kände jag !!!
 

Den lyser verkligen upp sin plats i köket och tydligen så har Issa totalt missat den - tills inatt... När jag tittade på dom, fyllde på vatten så såg jag att en blomstjälk var av {som bilden visar} och man kunde se lite av tulpanens vita blad på golvet. Så inatt så har hon tydligen hittat upp på köksbordet och tagit en tugga av mina fina blommor. Så nu blir det till att gömma vasen för henne :) :)

 
 
Vår är inom tempererat klimat en av de fyra årstiderna, som på norra halvklotet enligt årets kalenderindelning
brukar omfatta månaderna mars, april och maj.
Men jag vill ha vår NU !
 


Födelsedagsbarnet !



 
Stort Grattis
På födelsedagen finaste Sofia

Hoppas du haft,har och får en underbar dag!!
Många kramar och massa kärlek till dig...
 


 


Oj vilken helg.

Jag kan väl inte direkt påstå att det varit en lugn helg :) Var på middags dejt på fredagen med älskade J, sedan blev det lokal pub-runda med vänner för att sedan sluta i efterfest hos oss till kl6-7. Det var riktigt trevligt och roligt. En jäkla massa skratt och prat.
 
Lördagen vart väl lite seg och sent innan vi kom ur sängen. Vi gjorde oss mest iordning för att gå upp 3tr till grannarna för att gå på ett nytt fest-pass ! Efter någon timme med förfest drog vi oss in till stan och rättare sagt Patricia för en otroligt god och mysig middag. Vi var 10p under middagen och det var grymt trevligt. Är riktigt glad att vi fick följa med. Efter 2timmar där så rörde vi oss till Harrys och satt där hela gängen och ju längre kvällen gick så blev vi fler fler personer och när gänget drog för att dansa någonstans så åkte jag o J hem.
Jag hoppas dom hade en rolig fortsättning på kvällen. Och tack för en grym kväll alla inblandade !!
 
Nu såhär på söndagen så har vi knappt gjort något. Vi kom inte ur sängen fören runt 14:30 - vilket var grymt skönt men nu börjar man bli trött och seg igen. Men så kan det vara efter en sådan här helg ! Så nu ligger man här med en glad och mysig Issa i knät och kollar på J´s älskade "Moonshiners" - Hah.
 


Livrädd katt.

Jag tycker så synd om lilla prinsessan!
 
Jag skulle nämligen bädde rent och efter att man som vanligt tagit bort kuddarna ur örngotten, täcket ur påslakanet och kommer till den biten då lakanet ska av sängen, så skrämde jag livet ur stackars Issa.
 
Hon satt på mosatt sida i sängen och vart väldigt intresserad av vad jag höll på med och ställde sig i attack position.
Så lilla klantiga jag tyckte av vi då kunde busa lite och drog bort lakanet bit för bit.
 
När sista hörnet på lakanet på kvar så vet jag inte riktigt vad som hände!
 
Då satt Issa på golvet och man såg att hon tittade utforskande på sängen. När hörnet kom loss och jag drog åt mig hela lakanet så flög Issa upp i luften, hoppade baklänges in i tvättkorgen och sprang allt hon kunde ut ur sovrummet.
 
 
Sedan dess har hon varit rädd för att gå in i sovrummet och speciellt livrädd för att vara i sängen.
 
 
Har hon väl kommit in i sovrummet så går hon som på nålar, minsta lilla kan få henne att springa därifrån. Och direkt efter det hände så var vi kanske lite elaka då vi plockade upp henne och försökte få henne att ligga med oss i sängen men minsta rrelse ifrån hos skrämde henne. Så efter något försök så blev det till att vi helt ignorerade henne och samnade.
Under natten vet ja att hon har testat att hoppa upp i sängen iaf 2ggr men sedan av någon anledning hoppat ner igen och suttit på tröskeln och tittat på oss.
 
 
Nu på morgonen har jag läst en hel del och de flesta säger att man ska ignorera henne och låta henne själv komma över rädslan som uppkom igår. Så nu är det tänt i sovrummet så hon ser allt. Ett gammalt av de gamla påslakanen ligger i fotändan så dofterna finns kvar och lakanet ligger bredvid tvättkorgen så hon kan gå fram till det. Och hon har varit inne i sovrummet flera gånger redan men hon smyger lite fram. Så jag tror och hoppas hon redan är på god väg att möta rädslan och börja sova i sängen med oss igen, för det var verkligen tomt utan henne inatt och nu på morgonen när ingen väckte en med lite gos.
 
 
Det värsta är att jag känner mig så dum och elak mot henne eftersom det var jag som gjorde detta och för att jag under tiden skrattade åt henne för att hon var ju så söt när hon skulle gå till attack.
Men nu under morgonen så verkar det som att hon ändå mår bra, hon äter och dricker, hon leker bra, pratat lite och ligger i skrivande stund i mitt knä med tassarna på tangenterna och spinner..
 
 
Är det någon annan som har tips på vad man kan göra eller vad man inte ska göra ?!
 


Bild ifrån google.
 


Dagens.



Köksrenoverings tankar.

Ja då har dessa tankar, disskusioner och planeringar kommit på tal igen här hemma.
Men den här gången kanske det VERKLIGEN kommer bli av. Eftersom vi misstänker att vi kan ha fukt under golvet {vi bor ju på nedrebotten} både i köket och hallen så har vi nu börjat kolla vad ett snyggt men enkelt kök kan komma och kosta oss. Och det kostar ju en hel del kan jag ju berätta men det kanske är värt det och det kommer verkligen höja lägenheten !
 
Det ja mest ser fram emot om det är så att vi mot våren/sommaren faktiskt kommer blåsa ut köket är dels; att få riva ut det gamla :) Men sedan att få laga mat i det nya och verkligen hålla det rent och fint, sedan också att diskbänken kommer bli trä istället för det fula plåten :)
 
Så jag hoppas detta kommer bli av, men det tror jag. Frågan är bara NÄR. Men eftersom vi måste vara utan kök ett tag så kanske snön iaf kan försvinna så J kan grilla utan att frysa ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inga höjdar bilder men jag gillar ju teglet men jag tror nog att vi skulle kunna få detta kök riktigt fint. Men det återstår att se och håll tummarna för att våren kommer snart så vi kan börja riva ;)
En riktigt kass bild, men något åt detta håll kom vi fram till igår efter en del ritningar, val och klickningar !
Ek-bänkskiva, vitt och ljus och lite mer "luftigt" än nu, sedan får vi se vad det blir för golv också, hehe :)
 


Baconlindad kyckling.

För 4personer:
4st kycklingfileer
2 paket bacon
2 askar creme bonjour ost t.ex vitlök
5dl grädde
1,5st hönsbuljong
Salt & Peppar
Resten av creme bonjouren.
 
Gör ett snitt i tinade kycklingfiléer, lägg i några skedar av valfri dessertost {eller. soltorkade tomater , fetaost eller annat som du tycker är gott}
Linda bacon runt filén och stek dem lätt i panna & lägg sedan filéerna i en form [Spar fettet i pannan som blir över efter stekningen till såsen]
 
Dags för såsen..
Häll grädden i pannan, smula i buljongen och lägg i osten som blir kvar från kycklingen. Smaka av med salt och peppar och låt det koka upp.
Häll såsen över filéerna och tillaga i ugnen på 200 grader ca 30-40 min beroende på storleken. [50-60minuter om du har potatisen inne samtidigt!!]
 
Servera med klyftpotatis som vi,
eller pasta, ris eller grönsakssallad. Allt blir gott till så ta det just du är sugen på !
 
 
Tyckte det var lite roligt att jag planerade, tagit fram, varit och handlat och förberett denna middag i fredags och sedan såg jag på startsidan att detta recept {mer eller mindre} ligger ute av en anna bloggare :) Hennes bild på rätten och hela bloggen är fantastisk så titta gärna in hos henne också  - Liw
 
 
Kanske dags för lilla mig att läsa instruktionerna för J´s systemkamera
igen för att uppdatera mig, sluta med mobil bilder och kanske bli lite duktig
på att ta fina, färgglada, inspererande och "goda" bilder. Även fast jag mer omedvetet satsat
på att få med hur det verkligen ser ut och inte stajlat, men den fasen kanske är förbi nu ;)
 


Jaha ja. . .

Vaknade 1år äldre igår. . .
Jag förstår inte riktigt vart tiden försvinner om jag ska vara ärlig!
Det känns som inte allt för länge sedan, kanske några veckor sedan man fyllde 18, 20 eller 23 liksom.
 
Jag hade firats på söndagen av fina svärfamiljen, på kvällen mot min egna dag så fick jag present av finaste sambon. På självaste dagen var det att stiga upp i ottan - jobba och sedan hem för att kasta sig i sängen [tänkte jag jaa] Men när jag kom hem så låg redan J och Issa och myste under täcket. Vilket gjorde mig glad, som alltid när J är hemma otippat när jag kommer hem.
Vi hade en mysdag och lite god middag på det !
 
Sedan kom min älskade mor och far över i dryga 2timmar för en fika, lite prat om allt mellan himmel och gjord. Men mest för att ge mig presenter såklart ;) Tusen tack snälla, fina, bästa Ni !!
 
Bild ifrån min instagram igår !