funderingar, tankar och känslor . . .

Ett tag nu har jag velat se mig själv genom någon annans ögon.
Men på ett sätt vill jag inte göra det. Jag vill inte se hur löjlig, jobbig, knäpp och hemsk jag ibland kan vara och hur jag ibland sårar dom som står mig nära. Jag förstår inte hur jag kan göra det heller, att jag inte har lärt mig efter alla dessa år och speciellt sista åren att det räcker nu, att jag får ge mig, att det finns otroligt mycket bättre sätt att göra saker o ting.

Jag vill inte få mina konstiga fnatt ibland för det blir bara fel och komplicerat då. Även fast det händer ibland att det är på grund av kärlek. Fan, man är inte 12 år länge utan ibland måste man bara sätta ner foten och ta sig i kragen. Att sluta riva ner och förstöra och istället visa och bygga upp livet, vännerna, kärleken och familjen till det man vill ha, på sitt sätt.

Jag är glad att mina nära och kära ändå stöttar mig och står kvar vid min sida fast jag vet att det säkert tär på dom så som det tär i mig. Och tro mig, jag försöker att bli den personen som både jag och ni vill se mig som och som vi vet att jag är. Men varken Rom eller jag byggs på en dag. Självkänslan och tron på mig själv har byggts upp något så otroligt mycket nu på sista tiden och det känns som att min vackra dag snart kanske kommer infinna sig.
Förnuftet har åter hittat mig och jag inser hur mkt fel jag gjort mot en del personer och ibland är det skönt när dessa tankar kommer och jag kan ta tag i det men ibland känner man sig bara löjlig. Dock ger det mig något som jag inte riktigt kan förklara. Och jag vet att jag gör något bra och att allt kommer bli bra om jag bara vill och försöker bli mitt rätta och bästa jag igen.

Ibland måste man bara få känns och tänka såhär.
Oavsett vad ni alla andra säger och känner !!


lovely

Haft en helt fantastisk dag med fina vänner.
Det var grymt kul att åter få träffa min fantastiske vän alexander och hans minst lika fantastiska linda. Det blev en massa prat om barn, karlar, preventivmedel, jobb, skola, försäkrringskassan, pengar, familj och en massa annat. Åh jag blir så glad enda in i själen när man tänker på hur bra vänner och folk det finns runt omkring en..

Det är stunder som den idag som gör allt så mycket roligare och bättre !



Sjukling med godis.

Här hemma vårdar jag för stunden om en sjukling.
Han börjar dock bli bättre, det är ifs bara en ordentlig förkylning med feber. Men sjuk som sjuk ! Så under dagen när jag var i mammas sällskap (som alltid är lika underbart) var vi inne i en nyöppnad godis butik... Självklart blev det en HEL DEL godis, jag är ju världelös på att köpa lite godis. Så karln fick väl drygt 1½kg godis när han kom hem (:

Så efter maten kanske det blir en film och bara lite mys så han känner sig bättre till helgen igen. Om nu godiset som redan står på bordet inte är slut :)
Men gott är det :p



Idag smäller det ! :)

Nu jävlar ska vi slå klackarna i taket !!!!!!
Håret är under "konstruktion" och ska torka lite för att sedan bli stort och lockigt.. morgon rocken och kaffet är självklart fortfarande med i leken. Sminkningen ser jag lagom fram emot då jag kan bli tokig på att det inte vill på första försöket (: Skorna ska bli fina och rena. Sedan blir det att hoppa in i klänningen, strumpbyxorna och på med smyckerna.. Sedan far vi till den stora gala kvällen ute hos svägerskan !

Lite mingel och trevligt innan middagen och sedan fest och dans in på sena natten med fantastiskt folk. Det ska verkligen bli otroligt trevligt. Imorgon kommer jag nog inte må som en prinsessa men det får man ta ibland.

Jag ser fram emot en SEN kväll, mycket skratt, god mat, härligt folk och en j*vla massa dans (eller försök till dans iaf då jag fan är värdelös på att dansa) :P

Bilder kanske kommer upp under måndagen om det nu blir bra på mig..
Inte den bästa framför kameran om jag säger så, där av inga bilder i bloggen än :) Men har ni tur kanske ni får se en iaf på den gudomliga klänningen jag fick av kvällens värd och min svägerska !!! Riktigt riktigt fin..tummen upp till henne...

Nej nu blir det mera kaffe för att sedan kicka igång allt så jag inte sitter i sista minuten som jag alltid gör, ja jag vet att jag är tidsoptimist men vadå, man måste ju försöka iaf ;)

NU KÖR VI !!!

Hoppas ni alla får en grym lördag !!


Varför..?!

Varför ska det börja SNÖA för ?????!
Jag tycker att det räcker nu va fan.. Det som har varit så otroligt fint väder hela veckan och nu tyckte dom att det skulle bli snö.. WTF !!!!

Usch och fy vad jag hatar snön nu och jag önskar att den kan försvinna... Det är på tiden att vi får hit våren nu. Solen, alla glada människor, alla fina vår blommor och alla underbara vårkänslor !! Jag kommer gå under om snön ska vara här länge och jag inte kan få se och känna min underbara vän SOLEN. Så jag hoppas verkligen att den kommer imorgon och att det blir 4plus...

Nu får det vara slut på kyla, Nu ska det bli VÅR !!



Fredag, äntligen.

Liten sovmorgon och ingen träning för min del idag.
Det känns faktsikt skönt och plugget har idag gått lite framåt. Även fast det är mycket kvar på denna uppgift men det känns som att jag kan  koppla av och njuta som sjutton denna helg nu :)

Ikväll blir det en mys kväll med god mat och kanske en film under kvällen med babe. Under morgon dagen kommer vi att åka ut til norrtälje för att fira svägerskan som fyllt år och vara med på hennes fest. Det kommer bli grymt.
Så söndagen blir att sova och sedan komma hem och bara dyka ner i sängen igen.
Så troligtvis kommer det inte bli mycket skrivandes under denna helg men under dagen och kvällen nu kommer jag nog skriva av mig en hel del (:

Nu ska det bli kaffe och cigg.
Hur ser eran helg ut?


orka !!!

Att blogg.se nu förtiden ofta ska ha problem asså...
Det är fan riktigt riktigt jobbigt, funderar ju lite på att flytta bloggen och mina små små följare till någon annan sajt men inte riktigt hittat något bra för mig än så jag får hålla tummarna att blogg.se kanske löser alla sina problem och att framtiden blir bättre !!!!



onsdagens träning.

Idag blev det en skön uppvärmning på cykeln med johanna, men redan efter 6-7minuter började jag känna av mitt onda knä så det blev inte en jätte lång uppvärmning denna gång ! I måndags tränade jag ju bara ben, rumpa och mage så idag körde jag faktiskt hela kroppen ! Det känns riktigt riktigt skönt :)

Pratade även med fantastiska Camilla om personlig träning/personligt träningsschema och när pengarna finns kommer jag nog att prata med henne igen så vi kan sätta oss ner och prata om vad mina mål är och hur vi ska uppnå dom och se vilken typ av träning hon vill ge mig. Även alla hennes tips och råd kommer vara guldvärda. Hon är verkligen så otroligt bra och det känns skönt att man alltid kan gå till henne och att hon tar sig den tiden hon gör för att ge värdefulla tips och råd om ALLT !!!

Så fredagens träning kommer nog få bli en överkropps dag. Får se lite vad jag vi kan hitta på, jag och johanna. Men det kommer bli en halv lugn träning då det är roligheter hela helgen och jag kan inte gå värk eller liknande för något jag gjort på gymmet, även fast jag verkar klara mig utan allt som har med träningsvärk att göra just nu. Men ändå :) Efter den träningen blir det nog lite solning också och koppla av lite extra mycket med johanna. Så otroligt skönt att sola (:

Nu blir det dock åter ner med näsan i alla skoluppgifter !!


Ett stort grattis.

Grattis på födelsedagen svägerskan min (;
Kommer bli en grym fest på lördag i din ära och jag ser fram emot den riktigt mycket... Bara 3dagar kvar nu :p Hoppas du får en bra dag nu !!!

 



oj oj oj..

Nu har jag verkligen legat efter lite här på sidan !

Ihelgen blev det dock ingen hundvakt då den lilla söta saken fick åka hem till ankis mamma eftersom hon bodde närmast och lilla sötnosen hade kräkts hela natten. Men det är bara att gilla läget och sedan se fram emot en annan helg då jag kan få ha honom då denna rann ut i sanden.
Så lördagen spenderade jag med Evelina, vin, skratt och skitsnack.. För att sedan komma på att vi ville ut och träffa lite folk, lite vänner till henne. Vi hamnade då på mp som så många ggr förr och även om det var lite folk så var det en otroligt bra kväll !
Fan ewe är en underbar vän och hon kan alltid få mig att skratta och må bra ! (:

Söndagen låg jag förstörd i flera flera timmar och bara segade i soffan till min sambos stora glädje !!!! Han är alltid den som oftast alltid är bakis och mår skit i detta hushåll men av någon konstig anledning så mådde han skit bra och jag var helt sänkt.. Så han var inte jätte snäll mot mig och gav tillbaka då jag ALLTID retar honom och jävlas med honom när han är bakis. Fan va jobbigt det var så jag kanske ska börja bli lite snäll mot honom, ska överväga det till nästa gång :)

Sedan blev det konstigt nog måndag efter flera sköna timmar i soffan och sängen och då körde finaste ner mig till gymmet när han åkte till jobbet och där var jag i drygt en timme. Folk har tydligen börjat komma dit nu också vid 6, var skönare när man typ var ensam där.. men när klockan närmade sig sju så drog jag mig ner till konsum och hängde på deras dörrar. Sedan köpte jag lite frukost och började vandringen hemåt ! Blev ett långt skönt bad och sedan en ordentligt frukost.
Efter några timmar så kom även johanna över och hon fick mig verkligen att ta tag i skoluppgifterna och vi gjorde nästan 3hela uppgifter. Jag är så otroligt glad över att hon kom över och hjälpte mig, jag tror verkligen att jag ibland kan behöva henne här för det är då som farten kommer och allt går så mycket lättare. Eller så behöver jag kanske bara någon att prata med och bolla idéer med. Men nu är det bara 1uppgift kvar i denna kurs och sedan återstår det bara 6st och en 4veckors praktik. Sen är jag klar och färdigutbildad undersköterska :D !!!!!!!!!

Sen blev det ju tisdag och dagens dag..
Jag fick en fin sovmorgon av sambon min och efter det hände inte mkt i drygt en timme för att sedan stressa mig iväg ner till stationen för att möta johanna. Vi skulle in till stan tänkte vi. Det blev en fin dag i solen och vi började hela stan vandringen med varsin glass och hälsade våren välkommen. Det blev lite shopping för hennes del och efter några timmar hamnade vi på ett kafé. Kaffelatte och chailatte beställde vi in och pratet flödade i timmar och när vi både kände att det var nog så drog vi oss hemåt. Vi möte även då upp min älskade och hade sällskap med honom hem !

Nu är det AIK-HV71 matchen som gäller för hela slanten...
Vad hejar ni på mina vänner ?!



timmar kvar...

Om bara några få timmar kommer den underbara lilla bollen hit.
Blir även en fika med fantastiska anki och hennes karl innan dom ska på äventyr. Så nu har jag små städat hela lägenheten för att plocka undan allt från golvet och för att det ska se lite trevligt ut när dom kommer... När det nu bli, men innan 3 sa vi iaf :)

Jag vill nu också ha en Pomeranian nu !!! Tror inte att min karl dock känner för en sådan liten söt sak, han ville ju ha en amstaff valp förut och det hade nog sett rätt roligt ut när jag skulle behöva gå ut med den som stor (: Tror dock att det hade varit han som hade fått gå ut med mig... Men nu ska jag inte leva mig bort i drömmar på en hund, för det kommer inte hända på ett tag iaf :)

Nu blir det kaffe för att sedan fixa lite i sovrummet och sedan blir det "mys" med karln innan han också försvinner för kvällen med grabbarna och gör mig till gräsänkling ! Inte för att jag direkt kommer vara det eftersom jag har lilla kiedis och sedan evelina, men ändå ! Nej nu måste jag sätta lite fart tror jag...

Vi hörs kanske ikväll annars under morgondagen !
Ha det !



Imorgon...

Åh imorgon kommer den fina lilla bollen hit !!!!!
Ska bli helt otroligt mysigt att få gosa och mysa med honom hela helgen. Så glad att anki tänkte på lilla mig och kände att hon kunde överlämna honom här :) Det ska även bli grymt kul att få träffa henne ige.. Fan snart ett år sedan vi träffades sist kom vi nyss fram till . . .

Jag förstår inte att vi aldrig riktigt kan få till våra träffar eller schemat. Men jag hoppas verkligen att vi lyckas snart. Jag saknar dig vännen !!
Så imorgon och till på söndag eftermiddag/kväll är vi hundvakt. Dock ska sambon ut och festa gärnet, så jag, kiedis ska kanske över till evelina och simba, hennes katt, och ha en tjej kväll med lite vin (:

Så det kommer bli en grym lördag enligt mig !!
Nu ska jag fortsätta dricka min öl och bara må bra. Hoppas ni får en riktigt bra helg gott folk !

Här har ni några bilder på både lovely anki och lilla underbara "bollen" <3

 



tips någon?!

Är det någon som kan tipsa om bra och direkta sidor på vart man kan få reda på så mycket som möjligt om vart patienterna ifrån Långbro och Beckomberga sjukhus tog vägen efter att politikerna ville stänga dessa inrättningar ?!

Blir galen på att mest bara hitta skit på internet och inte riktigt få den informationen jag behöver. Vad hände med patienterna sedan ?!



God morgon.

Sitter här med en varm rykande kopp kaffe och tittar ut på snön som yr utanför fönstret. Fan va skönt det är att sitta upp krypt i soffan i en varm och gosig morgonrock just nu :)

Den stora planen för dagen går att beskriva med ett ord; PLUGG ! Det går lite sakta igen men om jag bara kan hitta tillbaka till formen jag hade igår så ska jag nog kunna bli klar med några flera uppgifter och jag hoppas verkligen psykiatri kursen inte blir allt för jobbig. Vill inte sitta med ett ton uppgifter kvar när väl praktiken börjar igen, vart den nu blir. Det blir en överraskning för mig !
Så kanske att man ska börja plugga redan nu så man blir klar någon gång idag och inte behöver använda hela kvällen också. Det är ju mys fredag idag och då vill man inte sitta framför en dator med tråkiga uppgifter.

Åh jag längtar så till imorgon.. Men vi återkommer till det senare.
Dags för mera kaffe och starta plugget nu så !!

Hopas ni alal sovit gott. Det var en okej natt för mig, vaknade någon gång men behövde inte vänta länge för att få somna om igen, tack o lov !


Ikea, mamma, träning och ensamhet.

Idag hade jag en helt underbar dag med min älskade mamma på ikea.
Det blev shopping, lunch & kaffe och en otroligt massa prat och skratt. Det är verkligen så otroligt skönt och roligt att vara med älskade mamma. Jag har verkligen världens bästa mamma. Jag är henne evigt tacksam för allt stöd och pepp och all den kärlek hon ger mig!!

Då jag köpte ett nytt bord till vardagsrummet åt oss så tänkte jag att jag skulle skruva ihop det innan min fina kom hem... Men det var ju lättare sagt en gjort, så när karln kom hem så satte vi ihop bordet tillsammans och det är otroligt bra. Är riktigt nöjd med mitt inköp (:

Efter pizzan som vi gjorde och åt till middag så blev att gå ner till gymmet för att träna med johanna. Åh helvete va jobbigt det var idag.. Fan varje muskel kändes tusen ggr mer än vanligt. Men fan va skönt det var ! Synd bara att det var så otrolig många på gymmet ikväll, så vi kommer nog fortsätta gå på morgonen eller tidig förmiddag. Det är då det är som skönast och minst folk.

Efter träningen handlade jag lite och kom hem till ett tyst och mörkt hem. Sambon är ju och klättrar idag och jag hoppas verkligen att han har det bra och att det är kul. För en gångsskull får även han klättra lite också och inte bara säkra hela tiden. Men klart, det är tomt, tyst och ensamt här just nu men jag har lite annat mys för mig så jag klagar inte än. Bara jag inte får sova ensam ikväll men det tror jag inte (: Sekundrarna efter publiceringen av inlägget så får jag reda på att han är på väg hem igen, jippi :p  !!! Så nu sitter jag här och myser framför tv och bara har det bra medan jag väntar.

Men nu ska jag kolla lite på en unge i minuten som gick i måndags och sedan kanske det blir sängen för min del. Hoppas ni haft en bra onsdags kväll och att ni får sova så gott !!


pyssel & ordmoln

Åh vad jag älskar att sitta och små pilla & pyssla, fundera & klura lite och fixa med saker & hemligheter. Det är så otroligt roligt att försöka komma på något riktigt bra och att senare få se sina  nära och kära bli riktigt glada för det man gjort eller så. Känns som jag blivit en riktigt liten pyssel dam nu, men det är ju så otroligt roligt !! Men jag kanske inte ska skriva så mycket om det egentligen då jag har lite nyfikna, eller mycket nyfikna närstående som läser bloggen och då är det inte lika roligt längre. Men det kommer bli några otroligt bra saker under månaderna som kommer framöver.

Hittade även en sida som gjort ett litet fint ordmoln baserat på bloggen (:
Här kan även du göra ett: Wordle



Välkommen hem.

Kände mig lite extra bra igår.
Stod ute och rökte när en trött och seg karl kom hem igår. Verkade inte som han hade haft en jätte bra dag men när han kom in och stängt dörren sken han upp och blev jätte glad.
Då kändes det som att jag hade lyckats göra hans dag bättre. Tack för att du finns vid min sida. Du är helt underbar !
Ibland kan det vara lite fint att få något bara för att man är den man är, och det var därför han fick dessa 20rosor igår. Och för att jag älskar honom så otroligt otroligt mycket.



tankarna.

Ja, idag är dom otroligt mycket snällare och lugnare.
Det är inte alls liks förvirrande och jobbigt !! Vilket är otroligt skönt och jag känner mig lite gladare och piggare idag än igår. Jag fick tag i några igår kväll och rede ut dom rätt fort och smärtfritt både med mig själv och att prata av mig med en trött men lyhörd sambo. Känns skönt att bara kunna reda ut mina frågetecken med honom och han har en otroligt bra tendens till att få mig att se med andra ögon på skolan, framtiden och det som oroar mig. Han ger alltid världens bästa pepp och min kärlek till honom är oerhört stor och ändlös !!

Sedan gav min lärare mig också otroligt bra självförtroende när hon nu rättat mina uppgifter och gett mig en liten chans till ett mvg i kursen, om jag bara skriver några rader om en sak till. Det känns otroligt skönt. Jag hade lite oroliga fjärilar i magen angående just den kursen för det kändes som att jag tappade lite av att vara i thailand och så, men nu jävlar !!

Så nu efter sista tvättmaskinen, hälla upp den nygjorda müslin i sin burk så ska jag sätta mig ned och göra mvg uppgiften på bästa sätt så får vi se vad som händer :)
Sedan hoppas jag min bok kommer idag då den inte kom igår, annars får jag börja titta lite på uppgifterna ändå. Hur ser eran dag ut?


tankar.

Det finns mycket sånt här just nu !
Men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som får mig att tänka så mycket. Och jag vet inte hur jag ska få bort dom heller. Vad mina tankar handlar om är också ett jävla mysterium. Det går inte riktigt att få klarhet i all röra men det är mycket om framtiden, skolan och mina nära och kära runt omkring mig.

Även fast mina tankar kan spinna iväg så känns det inte som att jag är på väg ner med dom denna gång. Det känns som att det finns för mycket just nu som håller mig kvar på ytan och inte låter mig sjunka. Alla kan vi ha våra dåliga dagar och våra motgångar men jag har när huvudet och tankarna bara snurrar och du inte riktigt kan få tag i en tanke eller fundering tillräckligt länge för att förstå varför den finns där.

Så egentligen borde jag ge upp och se vad som händer, men det är skönt att skriva av sig lite och sluta tänka just nu och det är nog så det kommer få bli, sysselsättningarna kommer avlösa varandra och när morgonen gryr igen så hoppas jag allt kommer vara borta !!


Övernattningsgäst...

Igår var det en grym kväll på pg med antes fantastiska musik !
Vi började med en middag på pizzerian och drog sedan vidare till pg för att njuta av god öl, musik och vänners sällskap. Mot slutet av kvällen kom även en go och glad evelina ut till jakan och drack en massa öl med oss på mp.
Allt som allt var det en bra kväll och det knöts en början på ny vänskap.. Så det var en härlig kväll.

Nattbussen hem gick fort och en glad evelina satt med oss och skulle gästa våran soffa för natten.
Halv gott till gott verkade det som att hon ändå sov på soffan och vi började dagen alla tre med att dricka lite kaffe, halv kolla på tv och bara snacka en massa skit. Sedan dukade vi vid halv 2 upp en frukost buffe och njöt av lite välbehövd mat i magen.
Några timmar senare åkte hon hemåt och efter det har det blivit tvättstugan för min och sambons del. Men jag klagar verkligen inte, det är bara mys när ewe är här och hon är en galen tjej på ett positivt sätt såklart ! All kärlek till henne....

Ikväll blir det lugnt och tidigt då klockan ringer strax efter 5imorgon för oss.. Kanske att jag kommer upp snabbt så sambon kan få lite kaffe i sig innan han drar till jobbet. För min del blir det att fixa lite här hemma, träna och fika med johanna och kanske även en sväng in till jakan med henne, vi får se.
Imorgon blir det iaf inte något direkt plugg då jag väntar på en bok som kommer imorgon eller på tisdag så jag tänkte göra rent hus här hemma, kanske gå igenom garderoben också och sedan se om jag inte kan komma på något roligt att göra på kvällen då jag även blir gräsänka för några timmar (:
Men vi återkommer nog till det imorgon igen.

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra helg, för det har lilla jag !
over and out . . .


Sovmorgon och kaffe.

Fan jag har inte direkt sovit gott men vi har sovit länge.
Dock hade sambon tagit min underbara kudde inatt och jag bråkade med den andra kudden halva natten känns det som. Men kul att han iaf fick sova bra !?!?!! Önskar jag också hade fått det.

Fast jag ska inte klaga, skruvstädet är borta och huvudet är bra igen !!! (:
Igår hände det inte mycket utan vi var hemma, åt en fantastisk middag, kollade på tv och bara var. Det var faktsitk skönt men idag hoppas jag att vi kommer ibåg en stund och kanske träffar lite folk. Men planerna får smidas under dagen senare för nu ska jag ta första klunken kaffe för idag och det är den bästa stunden på hela dagen ...

Jag hoppas alla har sovit gott och mår bra idag, som jag :)


Skruvstäd.

Det känns verkligen som att huvudet sitter lite för tajt fast i ett skruvstäd just nu..
Men med lite pronaxen i kroppen kanske det löser sig, vi kan ju hoppas på det, för detta börjar bli jobbigt nu. Samtidigt som det trycker och spänner som fan så är det en jävla techno fest där uppe.. Snart kommer man väl se hur hela huvudet pulserar och tillslut exploderar ! Tacksam är jag iaf för febern är borta så även kanske lilla jag kan få hitta på något roligt ikväll.. jippi ! Vi får hålla tummarna på det bästa (:


Thailand del3.

Vi börjar där vi slutade sist.
Det var lördag den 5feb på kvällen och vi fick fira min födelsedag igen lite på våran bar. Under dagen fick vi även byta rum till ett billigare men fortfarande på dream garden och nu hade vi balkong och bodde på ovanvåningen. Jag tror att sambon håller med mig om att vi hade det bättre och mysigare när vi bodde i första rummet där nere. Men jag kan ändå inte klaga på rummet !!

På söndagen började vi dagen med en låååång frukost, det gjorde vi nästan varje dag dock. Sedan gick vi runt och tittade lite på vad för olika snorkel utflykter det fanns och fastnade för en bra ! Sedan blev det stranden. Under kvällen kan ni nog lista ut vad vi gjorde.. sJälvklart lite god mat och lite, eller lagom mycket god öl. Men vi gjorde ändå en tidig kväll. Vi vaknade halv pigga på måndagen och snabbt packade vi lite och sedan gick vi ner till stranden för att köpa longtailbåts biljetter över till railay beach, vi funderade på att bo där några dagar. Väl framme gick vi runt ön, tittade och hitta ett ställe vi bokade in oss på frånochmed onsdagen. Sedan gick vi tillbaka till riktigt strandsidan och tog en frukost/lunch och sedan låg vi på stranden några timmar innan vi drog tillbaka till ao nang. Vattnet på railay va otroligt mycket finare och vi tyckte att allt skulle bli helt otroligt bra på den ön. Vi gjorde en tidig kväll efter middagen och tog några öl på balkongen istället.

Vi vaknade och kändes oss redo för en bra dag,  vi sprang över till mc donalds innan våran taxi hämtade oss och körde oss till piren. Väl på båten satt vi längst fram i fören hela resan och bara tittade ut över havet och allt det fina. Det blev stod på maya beach (ön från the beach filmen), sedan snorklade vi en bit utanför den ön, kommer inte riktigt ihåg vart. Där efter åkte vi till phi phi island för att käka lunch. Det var en helt okej lunch men det hade kunnat varit mera mat.
Jag och sambon var klara rätt snabbt och gick runt och shoppade lite istället och sedan badade vi innan det bar iväg mot monkey beach, dock fanns det inga apor nära stranden så vi stannade inte länge. Sedan blev det lite mera snorkling och sen drog vi iväg till en jätte fin lite ö som ligger i naturresarvatet och är helt underbar. Där va vi i drygt en timma och bara mådde bra. Sedan fick vi kakor, frukt och lite fika innan det bar iväg hemåt.

När vi äntligen kom hem igen kastade vi oss i en dusch och sedan blev det någon timmes sömn innan vi drog iväg för middag och öl. På var vi mest på hotellet då vi kände att utflykten under dagen hade tagit lite hårt på kroppen i solen och värmen. Vi packade och gjorde oss iordning för att flytta till railay beach under onsdagen. Sedan tog vi en promenad uppåt på våran gata istället för bara nedåt mot stranden som vi gick dagligen. Vi hamnade sedan på eagle bar. Efter en stund kom även till ett par från sverige dit. Vi började prata om våra uppleverlser och så under resan och det slutade med att vi höll ihop under resten av kvällen. Vi satt länge på eagle bar och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Sedan gick vi och käkade middag från en vagn vid gatan, riktigt gott var det !!!! För att sedan gå ner till våran fotboll bar och dricka drinkar och spela biljard ! Det var ett jätte trevligt och gulligt par ifrån piteå.

Flytten dagen efter gick otroligt bra men bakis var vi...
Väl på railay insåg vi efter bara någon natt att; "nej här vill vi inte vara länge". Vi tyckte inte att det fanns så speciellt mycket att göra eller så och vi bodde helt hemskt. Vi hade konstiga djur i vårat rum och sängen var hemsk och ingen ac och en fläkt som var värdelös. Men iaf. Under en dag där iaf så spenderade vi 4timmar med att klättra. Eller sambon gjorde det, inte jag (: Det var verkligen grymt kul att se honom klättra ute på berget. Men fan va högt det var !!!!!
Efter det låg vi typ hemma och orkade inte gå ut förens det blev kväll och vi hamnade på en mysig lite bar med svensk personal. Där satt vi och snackade skit ett tag. Jag ringde även hem till mor den kvällen eftersom det var då ni här hemma hade fått sjukt mycket snö och all trafik typ stod stilla !! Vi sprang även på en kompis till sambon där och pratade lite med dom och sedan skämtade vi om att vi skulle ses på MBK i bkk.

Vi bestämmde oss för att dra upp till bangkok och då även träffa en vän till mig under lördagen... Men mer om det nästa gång.. Att det alltid blir så långt fast man försöker att inte skriva så mycket, men vid detta laget så har man ju insett vad vi gjort, solat lite, badat, ätit, dryckit och sovit typ (: och shoppat såklart, hehe...



Bilder från klättringen kommer i nästa inlägg !


Back on track.

Efter frukosten blir det att äntligen kommer ner och iväg till gymmet igen.
Dels för att skriva på nya papper, betala nytt år på kortet och aktivera det igen. Förhoppningsvis ska jag få lite hjälp med att göra om tränings schemat lite så jag kommer närmare målen kanske.
Sedan kanske jag äntligen tar mig mer ordentligt i kragen och verkligen drar nytta av deras otroliga kunskap och gör det jag ska göra och inte bara går till gymmet en dag i veckan... Då kommer jag aldrig klara målen, men eftersom man blivit ett år äldre kanske man klarar det (:


Sen kanske även klättringen kan få komma upp till ytan igen! Nu är vi ändå en person till också, vilket är riktigt roligt så nu måste lilla jag verkligen ta mig i kragen om jag ska klara alla mål här också inför sommaren. Nu är selen iaf beställd och kommer snart, sedan är det bara att försöka tämja höjdrädslan och klättra på (: Så svårt ska det väl ändå inte vara... Eller jag kanske inte ska säga allt för mycket!!!

Men det ska bli skönt ... Ser fram emot att ta tag i allt och lyckas denna gång !

Så nu KÖR VI !!!!!


Feber.

Kändes lagom roligt att under kvällen igår få inse att jag nog har fått feber.

"Vid feber ökar hjärnan kroppstemperaturen för att försvara sig mot främmande bakterier eller virus samt för att immunförsvaret skall bli mer aktivt. När kroppstemperaturen stiger fryser och huttrar man. Kroppen kan höja sin temperatur genom exempelvis ökad ämnesomsättning och/eller genom muskelarbete, därav huttrandet. När kroppen sedan har nått "önskad" temperatur slutar man att frysa. När febern går ner börjar den febrige istället att svettas eftersom kroppen då sänker temperaturen genom att göra sig av med värme. Andra symptom som brukar förknippas med feber är låg aptit, illamående och huvudvärk".

Måste hjärnan och kroppen göra såhär mot en. Det är fan inte roligt. Jag vet inte vad jag fördrar heller, att jag fryser eller att jag blir för varm och svettas.... När vi satt i soffan hade jag kunnat ta lite värme får då var det förjävligt kallt, och i sovrummet innan vi somna hade jag kunnat ta lite kyla då det var för kallt.

Jag har varken tid, lust eller ork att vara sjuk just nu..
Jag har lite annat som måste göras och jag kan bara inte ligga still och krya på mig liksom! Men vi får väl se hur allt tar sig under dagen då jag nyss fick i mig lite alvedon. Jag förbannar mig fortfarande att jag inte köpt entemp. så man verkligen kan kolla när man får&har feber och även utvecklingen av febern. Så kanske dags att åter igen försöka komma ihåg att köpa en temp. nu !!!



Skolmötet.

Igår hade jag ett möte på skolan med min lärare.
Det var ett bra möte och det var skönt att äntligen få ett ansikte på personen som rättar alla mina uppgifter på andra sidan av min dator och internet. Tror hon tyckte samma sak !
Hon var även snäll och gav mig otroligt mycket bra feedback på allt jag gjort under denna utbildning, vilket känns riktigt skönt att höra. För jag har verkligen slittit med en del uppgifter.

Hon sa även något som verkligen gjorde min dag och fick mig att sträcka lite på ryggen, jag är tydligen i toppen på alla kurser och lite bättre ! Det är alltid kul att höra, men även känns det som att jag nu inte kan göra henne besviken med mina uppgifter och därför känns det som att hon satte stor press på mig.

Vi sätta även lite tidsramar för en del uppgifter och det gjorde att jag nu hela förmiddagen idag har gjort om och gjort en hel uppgift som verkligen har tagit musten ur mig. Men jag börjar närma mig slutet och sitter nu och "möblerar om" lite i all text. Lite skönt är det dock att veta på ett ungefär hur många dagar jag har på mig för alla kurser men det känns även som att det är otroligt kort tid och om 11uppgifter + en praktik och sedan är jag färdigutbildad... Längtar till"cermonin" med diplom och betygsutdelning och fikan med alla som klarade utbilden och alla fantastiska lärare. Då vet jag att jag äntligen kan slappna av lite och bara njuta i sommar, om jag inte jobbar det vill säga :)

Lycka !


Chili.

Just nu är det omgång två av olika chili sorter som vi försöker odla upp så vi kan få frukter. Vi får väl se hur det går denna gång. Jag hoppas verkligen sambon kan få till det denna gång. Skulle verkligen vara riktigt mysigt att i sommar ha en massa chiliträd med frukter på uteplatsen !

Men än så länge är det en bit kvar. När vi var i thailand var det min mor som tog hand om våra små "bebisar" och dom blev verkligen större av hennes vård, så dom står faktiskt kvar där men snart ska vi nog ta hem dom och se om vi inte kan fixa någon typ av växthus till dom så att det alltid är varmt (vilket det inte riktigt är i lägenheten just nu) och låt sol-lampan vara på hela dagarna. Enligt en mästare så ska vi nog lyckas då. Så jag hoppas det.

Här är en bild från helgen på våra små ögonstenar. Dom ser lite ledsna ut men det är dom ej, dom orkade bara inte stå upp för en bild :) men så fort vattnet rinner över dom ställer dom sig upp...

Nu är dom även omplanterade till större krukor och enligt mor min står dom upp !