Grattis till oss !

Tack för att du finns vid min sida min älskade !
Du är det finaste jag har i mitt liv och jag älskar dig så otroligt mycket.
Du får mig att skratta och le när jag egentligen vill gråta.
Du får alltid mig att må så otroligt bra med allt och du stöttar mig som ingen annan.
Är så otroligt glad för att jag träffade dig och mitt hjärta kommer alltid slå lite extra för dig

Tack för dessa år tillsammans och jag hoppas på 61år till, vill bli gammal med dig vid min sida ;)
Jag älskar dig Joakim !



Förkylning och infektion på g !

Och där tror jag sambons förkylning har hoppat över till min lilla svaga kropp.
Att jag alltid ska bli lite sjuk och förkyld såfort någon annan i min omgivning är det. Speciellt med sambon men han får aldrig min basilusker nästan... Konstigt !

Att jag sedan på det också nog fått en infektion till gör ju inte saken bättre...
Usch va jobbigt det blev nu känner jag, hehe :) Blir till att köpa på sig och kurera sig med halstabletter, te, tranbärssaft, citrondricka och c-vitamin bomber !!!
Åh frukt :P det är ju så gott men så sällan jag köper det och när vi gör det så äter jag det knappt... kanske borde bli en bättring på den fronten också :) Kan ju göra en riktigt god fruktsallad till dessert ikväll ! Kommer ju bli en riktigt god middag idag så (:

Så detta kommer nog vara över på någon dag eller två :)
-peppar peppar- att det är borta på fredag annars jävlar !

Bild från google



Sömnproblem...

Senaste tiden har jag verkligen lidit av sömnproblem/sömnstörningar.
Jag har haft otroligt svårt att somna och/eller vaknar flera gånger varje natt. Jag vet mycket väl att sömnproblem har mycket med stres att göra och allt sånt. Och det ska man väl inte sticka under stolen med att jag kännt sista tiden.

Inatt var ändå den värsta natten på länge och jag tittade sist på klockan när den visade sina röda siffror på 04:25... Lagom kul när jag vet att sambons klocka ringer 05:10 ! Och eftersom vi nu bor så tajt i vardagsrummet kunde jag inte riktigt lägga mig och läsa, kolla på tv eller liknande för att bli trött eller somna. Så jag tog en av sambons natur sömntabl (ja även fast klockan då va 02:15) och sedan satte jag på ljudboken igen och hoppades på att somna. Men inget, nada...
Låg efter en stund och försökte ha lite avslappningsövningar som min mamma för något år sedan berättade att hon hade testat och dethjälpte henne lite, but no.... Men jag tror att jag somnade till slut för att kroppen inte orkade mera, den la säkert bara av och tvinga sig själv till sömn !!

Att man sedan varit uppe sedan ca07:20 gör inte saken bättre. Men man har ju inget val, det går inte att sova här hemma pga av detta hemska stambyte. Jag hann dock precis få på mig kläder när jag hör hur någon kommer in i lägenheten, säger något och sedan SLÅR igen dörren som en jävla idiot. Hoppade nästan högt av det. Sedan dess har det inte kommit en käft hit... Jag fattar verkligen inte vad dom gör egentligen, för inne hos oss är dem verkligen inte och fixar. Önskar dom bara kunde komma hit och fixa iaf köket så vi kanske får vatten igen så vi slipper diska i tvättstugan (: (:

Men nu ska jag iaf fortsätta sy på min lilla överraskning till gudsonen ! :)
Hoppas bara inte tröttheten gör så jag syr fel...igen :P

Hoppas ni får en bra måndag alla fina !


På språng...

Dags att byta om, packa väskan och röra mig mot jobbet.
Blir nog en liten omväg till jobbet idag och njuta lite av det vackra vädret (:
Så i med hörlurarna, på med musiken, höj volymen för nu drar jag !! :)



citat <3



Grunden till många såser

Här är grunden till många såser och våran absolut favoritsås här hemma.
Från detta recept har du många möjligheter att göra en god sås som kan gå i många smakriktningar !

Den är riktigt god !


2dl creme fraiche
1 vitlök
½-1röd chili
3-4msk citron koncentrat
Blanda allt och låt den stå i kylen till servering !!


För mycket i huvudet...


...och det hjälper inte att det låter som det gör här i huset pga stambytet.
Även då det är ett skönt avbrott ibland för alla tankar !


Det är så mycket och så jobbigt allt att jag inte riktigt vet
vad jag ska göra, säga, tycka eller tänka...
Även fast jag inte vill prata om det så är jag orolig, ängslig och
helt utmattad av alla dessa tankar och funderingar.
Jag vet att man inte ska måla fan på väggen men ibland är det just
det man ska göra för att sedan bli positivt överraskad men inte ens
det känns positivt just nu ! Men det ä bara att blicka framåt och
hoppas att det blir bättre och lättare framåt i tiden !!!






Stambytet har börjat.

Jaha, då började stambytet idag da !
Vid 07:30 stormade 5, lagom stora, karlar in här hemma, ställde lite frågor och klämde sig in i badrummet och började riva. Dock var det sedan bara en kvar då dom andra gick till grannen och han rev ut badrummet på några minuter bara...! Så nu är det borta :)

Kommer bli några jobbiga veckor nu men man ska tänka positivt och framåt så det kommer nog bli väldigt bra när det är klart ;)


Tommt !   |   Duschbod vi fått...handfat till höger :)


{Klick Klick }
Bilderna är tagna med Galaxy SII



work work work !

Off to work...
Nu är det tid för ett 19timmars pass nu OCH sen är det dags igen :)
Varit otroligt dålig på sista tiden att ta mig till gymmet men det har ju varit en del annats som behövt min uppmärksamhet men nu så... Nu är det dags att tuta och köra igen !
Eftersom jag inte vill vara hemma för mycket nu heller när stambytet börjar (på riktigt) på måndag så kommer jag nog att bli bätre på att ta mig till gymmet och tystnaden :P


Note to self : Glöm inte att ladda mp3'n !!!! :D



Så imorgon bär det av direkt efter jobbet för en timmes eller två med träning.


Fram & tillbaka....

...gånger tusen ggr.
Det var varken roligt eller enkelt och det tog otroligt lång tid att diska den disken vi hade här hemma.
Att dom inte kan meddela att vattnet i köket försvinner... Lagom roligt när man står med en full diskmaskin som man nu får handdiska !

Blev ju först en cigg, sedan en dusch och sedan blev jag sittandes i kanske 20minuter innan jag äntligen satte i gång nästan exakt kl9 med disken. Man hämtar vatten i badrummet, värmer det på spisen och ner i vasken. Hämta mera vatten och värmer det och ner i vasken, sedan lite kallt vatten också. Sedan börjar man sortera disken på den lilla ytan som finna för att sedan göra plats för att diska den. Diskar den, springer till badrummet för att skölja diskten och sedan tillbaka till köket och ställer det på tork. Efter ett tag behöver man byta vatten och sedan börjar man om igen... Tror jag fick byta vatten kanske 4-5gr och det tog mig mer eller mindre exakt 64minuter att diska idag... KUL, eller inte !!! :)

Sedan ville jag ta en till dusch men då kom det hantverkare och ville kolla lite snabbt på vårat badrum inför måndag och försökte skoja till det med att vi hade hel kaklat. Trro inte han ville ha det eftersom han bara skulle ta en prov bit från badrummet och kolla så vi inte har asbest och nu måste han riva lite också :) Men det blir nog kul för honom, hehe.
Sedan blev det en dusch igen, ner och köpte mjölk och nu sitter jag med en god och varm kopp kaffe i handen. Och nu ska jag bara njuta resten av dagen med gott samvete :)

Hur kan detta ta en timme undrar jag egentligen (:




Åh jag vill ha !

Behöver jag säga mer än att denna vill jag ha hängandes i min garderob :)


Nä, dags för en cigg och en dusch för att sedan börja diska lite kanske :P



Min prins !

♥ Åh i tisdags träffade jag min älskade gudson för första gången !
Det var och är verkligen kärlek vid första ögonkastet !
Han är så otroligt jävla underbart söt.. Så liten och så mysig. Längtar tills hans infektionsrisk försvinner så jag kan få hålla honom och kramas med honom en hel dag. Bara få ligga och mysa med den finaste prinsen ♥





Min nya last :)

Jag har blivit helt beroende av detta nu...
Det kan vara farligt att efter år testa något igen och nu måste jagha minst 2mackor varje dag med detta :)
Men åh så gott det är !!
Dagens första mål, med en kopp kaffe med en skvätt grädde i, mums (mjölken är såklart slut :P)



Inför stambytet !

Påskhelgen blev inte å jätte lugn för min del faktiskt..
Det blev jobb och sedan mest packning och flytt av saker o ting här hemma.
Men när allt var klart så kunde jag varva ner igen och det behövdes :)

Men nu är det så otroligt tommt här hemma och det ekar faktiskt i sovrummet och badrummet, även hallen ibland och det ser ut och känns som att man ska flytta in för första gången. Men det kommer bli så bra när detta stambyte är klart ! Nu är det bara 4dagar kvar och sedan är det måndag och då kör dom igång :)
Det jobbiga är bara att jag inte börjar förens kl15 den dagen så jag kommer få en lång dag här hemma med dessa karlar, om jag nu inte drar mig till gymmet eller hittar på något annat roligt !

Men jag vet att jag kommer bli totalt galen under dessa veckor med alla maskiner, människor och för liten sömn här hemma men jag hoppas bara dom har mage att vara trevliga iaf så när ma kommer hem efter en jobb natt slipper dryga och konstiga människor (: !
Sedan igår också så har vi inte vatten i köket längre och det var en tråkig upptäckt som jag gjorde igår och stackars sambon som började handdiska på kvällen.. Det var bara att springa fram och tillbaka mellan köket och badrummet där det enda vattnet finns men han ska ha en eloge för att han gjorde detta ♥ ! Blir att hjälpa honom med det sista idag innan jag börjar jobba kl15 så han kan njuta av en lugn kväll själv utan att behöva tänka på ett berg av disk :)

Nerpackning av kök, badrum & hall

Kaoset när sovrummet flyttades till vardagsrummet

Tommt sovrum, äntligen...

Såhär ska vi bo i ca8veckor till :)

Nära & skönt till allt ;)

 

Det kommer tas bättre bilder nu i helgen och sedan kommer det nog bli ett "innan & efter" inlägg om stambytet och det lilla som vi kommer göra också när sovrummet och hallen ändå är nerpckat. Som att måla och fixa lite. Även kanske lägga golvet som vi velat länge, men det återstår att se gott folk ! :) Nu ser det ut såhär iaf. Och visst det är lite mysigt att sova i vardagsrummet och ha allt här men jag tror att efter någon vecka till så kommer man sakna att inte kunna vara i något annat rum än här och kanske köket men det är bara att bita ihop och se glad ut dessa veckor !! :)



Folk i vår omgivning.

Hur långt är man egentligen villig att gå för att personer ska tycka om en för den man är?
Är man reda att ändra på sig för att passa in? Är man redo att inte vara sig själv till 100%?
Är man redo att visa för andra att man är en bra person hur länge som helst?
Är man så pass envis att man orkar kämpa dag ut och dag in ?!

Jag har under mina år varit villig att gå hur långt som helst.
Varit redo att ändra på mig.
Varit redo att vara mer som andra och inte mig själv.
Varit redo att göra allt för att visa mig som en bra person.
Varit envis och orkat kämpa länge !

Nu känns det som att dessa dagar ska vara långt bakom mig. Ändå är dom inte många stek bakom. Jag kan ibland känna att jag kanske borde ha gjort en del saker annorlunda, på andra sätt, på deras sätt och kanske inte vara mig fullt ut. Men varför ?!
Säg mig varför ska jag känna så, varför ska jag tänka så, varför ska jag göra så ?!

Klart vi alla vill vara omtyckta av alla runt omkring oss. Men till vilket pris!?
Är man inte den som är omtyckt av alla runt omkring en så tar man det otroligt personligt och jag kan inte tänka mig att det bara är DITT fel. Alla människor kan inte tycka om alla, självklart inte.
Men det är oftast väldigt lätt att ta det personligt och då även försöka ändra på sig. Vilket i sig kan både bli lite bättre men det kan också bli sämre. Och blir det bättre så är det ju inte riktigt dig till 100% som dom gillar eftersom du behövde ändra på den DU är !
Sedan finns det den sidan av det också att våra partner oftast blir på ett eller annat sätt drabbade av detta också i en viss utsträckning. Och det är så fel. Men vad ska och kan man göra åt det... Jag vet helt ärligt inte !!

Åh, det är så mycket om detta ämne som snurrar hos mig just nu efter att vi pratade om det lite på jobbet igår kväll. Ibland känner jag bara att nu borde detta få ett slut. Folk ska inte behöva gå runt och känna, tänka och agera på detta sätt längre. Kampen ska inte komma i första hand längre. Du ska komma i första hand hos dig själv...
Du ska vara glad och trygg med den du är, för ingen annan är som du !


Alla tänker och känner vi olika och jag vet att det finns dom som kanske inte håller med mig men då får ni göra det. Detta är min åsikt, mina tankar och känslor. Folks kamper för att passa in borde få ett stop. Här och nu ! Ta mig för den jag är och inte den ni vill att jag ska vara...!


Ensam mys !!

Nu är det en riktigt Helena kväll här hemma.
Medans karln är ute och snackar skit med grabbarna ska jag nu mysa ner mig i soffan, dra ett täcke över mig, dricka ett glas gott vin, ha tända ljus, tugga på lite snacks och se riktiga tjejfilmer :)

Skärtorsdagen kan inte bli mycket bättre just nu (:
Hoppas ni andra får en riktigt bra kväll också !!



Kvällen "mys" middag :)

Biff, potatisgratäng, bea och en hemma gjord aioli stod det på menyn idag !!!

Biffen ansade jag och skivade upp i 6skivor runt kl12 och då gjorde jag även marinaden.
Kvällens marinad:
1.5dl olivolja
0.5dl vatten
1 stor röd chili
1 stor vitlök, alt 4-5 vitlöksklyftor (jag använder enbart hela vitlökar här hemma)
höftade med lite vitlökspeppar & BBQ krydda (köpta från gotland) och lite salt

Hacka vitlöken och chilin, blanda allt väl i en skål/bunke och lägg ner köttet och in i kylen.

Potatisgratängen:
12 stora potatisar
6-7dl matlagningsgrädde
1 vitlök
salt, peppar
3-4nävar riven ost

Vi skalade och skivade potatisen sedan i matberedaren för at spara tid :)
Jag smörjer en form med lite lite smör först för det blir lite lite godare.
Jag brukar sedan lägga ut potatisen ett lager i taget för att kunna salta och peppra varje lager lite och sedan pressar jag vitlöken över det översta lagret och slår sedan på m.grädden och sist osten som ett täcke.
Ställde in det i mitten av ugnen på 225grader i ca 50minuter och sedan eftervärme tills köttet blev klart.

Aioli:
4msk creme fraiche
1-2msk majonäs
1 pressad vitlök
Några droppar citronsaft
dijonsenap
peppar
salt

Pressa vitlöksklyftan och rör ihop den med majonäsen och crème fraîchen. Smaka av med lite dijonsenap och krydda lätt med svartpeppar och salt (om du vill). Låt stå och dra gärna en timme.

 

När potatisen hade varit inne i ca 25 minuter så laddade sambon upp för stekningen.
Servera allt och njut av en toppen middag (:


Marinaden | Gratängen | Aiolin


Middagen !


Pågående projektet.

Det gick otroligt bra i slutet på förra veckan när jag med hjälp av Ewe började på mitt lilla projekt.
Nu har det dock stannat av lite eftersom jag måste inhandlalite små saker med sedan är det bara att sätta sig en kväll och göra klart det hela :)

Åh det kommer bli så fint och bra när det äntligen är klart och jag hoppas familjen kommer bli glada för den sen!
Tyvär ligger ju lilla gudsonen på sjukhuset, han mår bättre och bättre för varje dag så fortsätt ta dina små steg i rätt riktning så ska du se att du får komma hem snart igen ! Jag, vi alla täker på er massor och hoppas era testningar är färdiga efter detta. Jag önskar att det fanns något som jag kunde göra för er !

Vill även tacka Linn som följde med mig och valde detta fantastiska tyg. Hade nog inte rikigt klarat beslutet själv :)
Nej, nu ska jag ta handom tvätten och planera klar kvällens middag !

Börjar ta form... Snart så :) !