Gratinerade nachos

Igår blev det nachotallrik här hemma till middag. Eller tallrik kanske man inte säger, det blev en nachoplåt :)
Jag gjorde nämligen hela ugnsplåten och det var riktigt gott måste jag säga er.
Matlåda fick vi också varsin av det som blev kvar !
Kände ju inte för att göra någon riktig mat så därför blev det detta :)

Enkelt så testa ni också !

Börja med att sätta ugnen på 200grader.
Lägg bakplåtspapper i ugnformen.
Jag skar upp och dela kycklingfilér i lagom stora bitar (går med nötfärs/kycklingfärs också eller veg.)
La kycklingen i stekpannan och hade på salt och pepper.
Jag brynte kycklingen och lätt det stå i några minuter.
När kycklingen var klar tog jag en tacomix kryddpåse och hällde över och lät det koka ihop (som med vanlig tacoköttfärs)

Under tiden hackade jag 6-7st stora tomater i mindre bitar.
Sedan tog jag en hel gurka och skar upp i små bitar.
En hel gul lök och en halv röd lök hackades även upp.
Allt blandades i en stor skål.

Jag hällde ut en hel påse nachochips i ugnsplåten och fördelade det så jämt det gick :)
Sedan hällde jag över lite riven ost över så att det binder ihop chipsen lite när det smällter.
Sedan över det la jag alla grönsaker i ett så jämt lager som möjligt.
Klickade ut lite salsa sås här och var. (ta den mängd ni vill)
Sedan la jag ut kycklingen och avrundade med ost som nästan täckte allt.

Sedan fick det stå drygt 10minuter i mitten av ugnen. Sedan tog jag och flyttade upp allt längst upp i ugnen och satte på grilleffekten så osten blev gyllenbrun. Kanske 2-3minuter med grillfunktionen på max värmen.
Sedan är det klart att plockas och ätas :)



..Me like..

Så här kan det gå när jag är ensam med lite för mycket tid på mina händer (:
Men det är otroligt kul och jag gillar det !!!







{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en Nikon D40


Lägenheten...

Här är den välstädade lägenheten på några få kort.
Känner inte för att lägga upp för många bilder eller bilder från alla rummens vrån så hoppas ni nöjer er med detta (:


{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en Nikon D40


klumpen i magen.

Nu är det nervösa mötet med mäklaren från mäklarhuset avklarat.
Det gick ju smärtfritt fram och hon var riktigt trevlig och gjorde mig avslappnad så det var ju bra :)

Det var positiva ord och en positiv känsla från hennes sida när jag visade hennerunt och pratade lite om lägenheten och uteplatsen :) Så nu kan jag andas ut och bara var glad åt alla positiva beslut och omdömen !
Så nu blir det kaffe, kaffe och kaffe för min del och bara njuta av våran otroligt fin städade lägenhet innan allt blir kaos igen, hehe (:

Lägger upp lite bilder senare kanske :)
Nu ska jag bara vara och njuta av dagen tänkte jag !

Vad ska fina folket göra idag?!


En gammal goding.

Enkel, snabb och utsökt lunch som även passar som middag.
Det var ett ihopkok som jag är riktigt nöjd med (:
Jag kokade den sparade en-portionen pasta som fanns hemma i lätt saltat vatten.
Medans det fick kocka på 5ans värme så hackade jag upp cocktailtomater i fyra klyftor.
Sedan tog jag en halv rödlök och hackade den i små tärningar.
Jag hackade även i lite vitlök och även dom sista, jalapenosarna som fanns i burken.
I kylen fanns lite överbliven ytterfilé som vi hade grillat kvällen innan så den tog jag fram, värmde i micron och sedan skar jag upp den i lagom stora bitar.
Allt detta kasta jag sedan ner i en djup tallrik och blandade lite. Lite salt och peppar över också.
Pastan fick rinna av och sedan la jag upp så mycket jag ville ha i tallriken, blandade runt allt och sedan tog jag en halv fetaost och smulade över hela tallriken !

Färdigt. Njutning.


Köttet och starka jalapenos är inget måste. Bara något jag hade hemma och tog tillvara på. Testa er fram med vad ni tycker om och har hemma.


idetorka...

Nu har även jag tröttnat lite på hur min blogg har blivit.
Har en grym torka i huvudet just nu och jag vill bara otalt vända på allt och göra allt så mycket bättre än vad det tidigare varit, men jag vet inte hur eller om jag kan !



Morgonen efter.

Sovit helt underbart i nya sängen !!
Men fan vilken tid det tog... Vi var på ikea runt halv 4 första vändan, köpte stommen, gaveln och bäddmadrassen. Hem och dumpade det, till ikea igen och köpte två sängar, förbi hemköp en snabbis och sedan hem igen. En liten rast på ca 20minuter och sedan kickade vi igång allt !
Så klockan var väl runt halv 5 om jag inte minns fel när vi började, sedan höll vi på till ja...drygt 23:00. Vi hade enbart 3st á 10minuters pauser totalt och enligt oss jobbade vi i bra tempo. Men fan vad mycket skruv, plugg och mera mera skruv det var. Men det var skönt när allt var klart och vi bäddade sängen !!!

Idag gör händerna och underarmarna riktigt ont. Det känns att man tryckte in plugg med händer och ja allt som hör till när man bygger ihop ikea möbler :) Men sängen är ju bara så otroligt snygg och förbaskat skön så smärtan kan ma stå ut med (: Riktigt nöjd med inköpet och idag ska vi fortsätta städa och plocka i lägenheten. Det ligget ikea förpackningar lite här och var och en massa annat skräp som idag ska få sin sista vila på tippen !

Men nu ska det bli gott med lite varmt kaffe så kroppen kommer igång sen kör vi (:
Vad ska folket göra en fin lördag som denna ?!


God dagens!

Efter en sovmorgon och en promenad ute så är jag nu redo för dagen.
Eller inte. Mår inte alls bättre idag och det kommer nog bli en dag i soffan igen för lilla mig !

Igår skulle vi ju ta oss till Ikea för att börja köpa sängen, eftersom den inte stommen kanske skulle få plats i bilen skulle vi ta så mycket annat igår som möjligt för att sen ta stommen. Men så blev det icke. Bilen ville inte alls som vi ville så det blev en promenad till macken, köpte lite säkringar till bilen för att testa igen, men nej.
Så nu vet vi inte alls hur vi ska göra med ikea och sängen. Vi skulle behöva ett släpp och en bil och lite bär hjälp men det får helt enkelt bli en annan dag. Lite svårt att hitta allt det där på någon timme för att sedan åka. Men men. Det kommer.

Någon av mina läsare som bor nära som känner för en tripp till ikea för att hjälpa oss ikväll ? =)


En god & enkel röra !

Idag har jag haft lite tråkigt :)
Vilket då brukar leda till att jag städar eller lagar något konstigt. Men orken har inte varit på topp idag så jag gjorde därför bara en chili röra (:
Vi ska äta starka korvar med bland annat vitlök & chilismak ikväll så tänkte att då ska vi förhöja dessa otroligt goda smaker med en kall god sås :P

Chilin som användes idag är en av våra egna som vi odlar :)

Maten blev riktigt riktigt lyckad. Inte som jag tänkte frå början, men detta blev bättre :)
Vi skivade upp korvarna och stekte dom.
Vi kokade spagetti och när den runnit av blandade vi spagetti, korvar ch den kalla röran i pastakastrullen.
Jätte gott och väldigt enkelt !!!


Att kunna sy. .

Jag önskar verkligen att jag kunde sy. Sy kläder med andra ord. Finns så mycket roligt i mitt huvud som jag skulle vilja sy upp och se om det är så fint och bra som det är i mitt huvud :)
Har världens bästa idé till en svart klänning. Men jag är både sämst på att förklara, rita och sy så det kommer aldrig att bli mer än en tanke om denna klänning !

Jag avundas de personer som verkligen kan sy kläder och är duktiga på det ! Ser så roligt ut.
Dessa tankar komma upp eftersom jag hamnade framför Project runway. I mitt nästa liv ska jag bli designer (;



Tonsillit . . .

Inte så konstigt att febern inte gått ner på flera flera dagar eller att halsen bara blivit sämre och sämre. Har inte alls känts speciellt bra och orken i kroppen är fortfarande spårlöst borta. Jag har en konstan huvudvärk som varken ipren eller avedon vill ta på, inte ens en liten gnutta. Natten var hemskt jobbig då jag hade svårt att somna eftersom det verkligen gjorde otroligt ont oc jag frös och svettades om vartannat. Så jag bestämmde mig runt säng gången igår att det var dags att träfa läkaren eftersom jag misstänkte halsfluss.

Kommer dit idag och sätter mig ner bland alla andra patienter och låter 10, 20, 30 minuter gå förbi för att sedan efter 40minuter äntligen få komma in till läkaren. Berättar hur jag mår och vad jag tror det kan vara. Han tittar och klämer lite försiktigt på halsen och jag hoppar nästa högt av ömhet och lite smärta. Han konstaterar halsfluss och låter mig få lite pencillin. På mindre än 5minuter var jag ute i väntrummet igen.
Jag fick även en veckas sjukskrivning på halsen. En hel vecka !! Jag förstår honom också och tackar honom eftersom jag jobbar inom vården och med just det jag jobbar med, så det kanske var bäst så för alla :)

Så nu sitter jag i soffan igen, ska helst inte träffa folk på 2-3dagar då halsfluss smittar och jag ska äta 3stora tabletter varje dag. . . . Varför kan jag aldrig bara få en förkylning som varar en två dagar istället. Varför ska jag alltid bli dunder sjuk ?!
Så nu får vi se hur mycket jag orkar med och hur jag kan sysselsätta mig under dagarn (: Blir nog en del böcker, the, halstabletter, pencillin, datan, tvn, film och ja sova/vila :)




Nytt till garderoben :)

Inom den snarasten framtiden vill jag se detta i min garderob, vem som köper det till mig spelar ingen roll. Alla får ett tack och en kram (:



Sängköp.

Åh jag längtar och vill att helgen kommer lite lite snabbare denna vecka. Inte för att det kommer bli otroligt mycket jobb utan då vi ska köpa en ny, större säng.. Äntligen (:
Nu kanske det blir slut med våra små bråk om vem som inte riktigt får plats, vem som tar vems täcke och kuddar och ja allt som vi nu brukar hitta på att klaga på ! Det ska bli så otroligt skönt att få en större säng. Kommer sakna den fantastiska närheten som vi haft hittills :) men jag får väl krypa över på hans sida när jag känner mig lite ensam :P
Ska bli så skönt att vi då även kommer få den tredje garderoben tom eftersom det finns förvaring under sängen och våra kläder inte behöver vara så ihop tryckta som dom är nu !!



Höst tröja !

Självklart hamnade jag framför lite shopping sidor, som alltid såhär på morgonkvistarna!

Gillade båda otroligt mycket .



regn och halsont.

Måste bara få klaga eftersom jag fortfarande inte mår bra. Eller så har jg blivit sämre igen, vem vet.
Men fan va ont det gör i halsen. Den vill inte alls och känns svullen. Även sambon har haft poblem i några dagar nu och antagligen kommer det därifrån.

Och det hade väl varit helt okej om inte detta jävla skit regn var här igen också. Himmlen har verkligen öppnat sig här och det bara öser ner. Kul, lilla helena ska gå till jobbet idag... tror inte det va, kommer fan unna mig att ta bussen så jag slipper skiten. Fy fan va jag hatar REGN...
Så här sitter jag nu, upp krypen i soffan, myskläder + morgonrock + filt med en kopp te och bara ser hur det öser ner. Det knyter sig lite i magen när jag tänker på att jag ska jobba idag.

Nej nu ska jag sluta klaga och göra sidan min mer tråkig än den behöver vara.


städning och musik !

Då sitter man här ensam på lunchkvisten (!) och funderar på vad man ska ha på sig och hu man ska ta sig till jobbet senare i eftermiddag..
Sambon har nyligen blivit hämtad för att åka iväg på firman årliga sommar (?) fest. Vet inte riktigt vad dom ska hitta på men jag hoppas verkligen att dom får en riktigt bra kväll och att vädret kanske vänder till det bättre under dagen. Det har spelats musik på högvolym innan han försvann och nu ekar det tyst i hela lägenheten, kanske borde sätta på musiken igen för att inte känna mig allt för ensam :P

För min del är det jobb jobb jobb :) Kommer nog bli bra det också !
Duschen är avklarad, skafferiet är städat :), badrumsskåpet är också städat, köket är nästan tokrent och jag vet inte alls vad jag nu ska hitta på tills jag börjar om drygt 4timmar. Blir nog lite mer städning, hehe (:
Så på med musiken och röj helena, röj !!!


Oljorna

Jag pysslade med oljorna i tisdags som jag berättade om och här kommer lite bilder och hur jag gjorde det (:


Vitlök & citron olja:
Jag började med att skala och skära bort roten på 4styckna stora klyftor och 2-3små klyftor vitlök.
Sedan la jag knivens sida över de stora vitlökarna och tryckte till. Då delar dom på sig och smaken kommer fram riktigt mycket. Sedan tryckte ja ner dom i flaskan och delade de små klyftorna på längden och la i även dom.
Jag började sedan att riva bort lite citronskal, inte jätte mycket. Sedan tog jag fram potatisskalaren och tog bort allt skal från en citron. Försök att få med så lite vitt på skalet som möjligt. Sedan la jag även ner det i flaskan.
Häll sedan över oljan i flaskan. Jag tog en liten flaska eftersom jag ska smaka av den och använder man för mycket kan det vara svårt att justera smaken... Skaka sedan flaskan och låt den stå några dygn-en vecka.

Chiliolja:
Här använde jg mig utav en redan köpt chiliolja, men då jag tyckte den var lite svag i smaken så tog jag torkad chili som vi köpte i thailand för att smaksätta den. Jag använde mig utan 4styckna chilisar som jag delade på längde och 2styckna som jag bara skar ett litet litet snitt i och la i hela.
Häll över oljan och skaka flaskan. Låt även denna få stå i några dygn-en vecka, smaka av och justera smaken efter er själva.
Det går även att använda en vanlig oliv olja men jag ville testa chilioljan tidiare och nu tycker jag den är lite klen så därför använde jag den. Du behöver inte leta upp thailänsk chili heller utan köp den ni vill använda och som inte är för stark för er.

Hoppas ni gillar detta lika mycket som jag (:
Lycka till !


Asus !

Jag bara älskar min nya Asus dator...
Vi var på netonnet i tisdags och införskaffade den !
Den är verkligen så otroligt mycket bättre än förra och jag kommer verkligen att vara så otroligt mycket mer försiktig med denna och den ska få världens bästa behandling !!!

Hehe att man ens säger och tänker såhär om en dator, men denna gång ska jag verkligen behandla den så bra och snällt som den behandlar mig !!! Är verkligen super super nöjd och glad med min nya dator !

Tack älskade babe för hjälpen med allt <3



sjuk.

Då har man gått och blivit sjuk sedan jobbpasset igår...
Jag visste verkligen att det var något som var på g i kroppen men jag ignorerade detsom alltid ! Så efter lunch igår på jobbet så började jag känna att min kropp liksom inte riktigt orkade med, tandköttet började göra ont ch svullna upp igen och min alvedon var påväg ur min kropp. När jag sedan slutade vid tre så konstaterade vi att jag hade fått feber och jag kunde inte öppna käkarna något speciellt. Och jag frös något så otroligt.

När jag kom hem var det bara att gilla läget med nästan 39graders feber och att tanden gjorde svin ont. Efter några försök fick jag ned min alvedon och sedan la jag mig i soffan och sedan låg jag där hela kvällen. Jag fick dock i mig riktigt mat medans jag kunde öppna käkarna något (tackar alvedon det för det).

Har lekt "tandläkare" igår framför spegeln och nu äntligen är tandköttsfickan mindre än tidigare, visdomstanden är mer eller mindre färdig med sin reda uppåt. Men det återstår nog några dagar till eller veckor innan den verkligen kommit upp och "fickan" är borta helt och jag slipper detta skit...
Feber har jag fortfarande men alvedonen är min bästa vän idag och ja kommer verkligen att umgås med honom idag så snart kaske kroppen äntligen vill hänga med huvudet och inte kännas så tung, seg och förjävlig !!!!


Jag hatar verkligen att vara sjuk. Det är det värsta som finns, man kan ju knappt göa något och man blir otroligt rastlös även fast man bara ligger stil och måste göra det ! Snart ä vi på benen igen ska ni se :)


sömnlös i sthlm. . . .

Jag vet inte hur länge jag har försökt sova nu, koppla av och även lyssnat klart på ljudboken... men jag kan verkligen inte somna. Jag bara vrider och vänder på mig. Hör hur käraste sambon sover gott och andas tungt. Men icke att det går för mig !

Jag vet inte alls vad det kan vara denna natt, jag funderar inget, jag har inte ont längre i kroppen...tror jag iaf... jag är inet hungrig eller något av alla andra förklaringar från tidigare nätter då jag inte sover. Men snart ger jag upp. Det finna inte heller något på tv som kan göra mig trött, läsa en bok funkar inte längre och jag håller på att bli galen !!!!
Hade inte klockan varit för mycket hade jag kastat mig över sömntabletterna och krypit ner tätt intill sambon, men gör jag det nu kommer jag inte komma upp och iväg till jobbet imorgon och då blir det jobbigt.

Jag hoppas verkligen att det blir några timmars sömn inatt iaf så jag orkar med en utgång med middag och allt imorgon. Så vi håller tummarna på sömn, att dagen går fort och att jag mår betydligt bättre än jag gjort idag. För mår jag inte bättre kommer jag nog vara så illa tvungen att tacka nej i sista sekund IGEN för en utgång med denna tjej... inte alls kul..

Hoppas ni alla sover gott iaf !!
Natti på er :)


Sorry.

Jag vet att uppdateringen har varit riktigt urusel på sista tiden. Jag har bara inte orkat att logga in och skriva något i stil med; jag är trött, jag jobbar eller jag har inte tid :)
Jag har jobbat hela denna helg och det har tagit på krafterna kan jag ju berätta för er, lördag & söndag var det jobb 08-20 och igår 12-21. Så jag har mer eller mindre kommit hem somnat och upp igen ! Men ibland kan det vara så här och det är okej (:

Nu känner jag mig iaf nästan på topp efter att jag verkligen har fått sova ut. Tackar sambon för en riktigt tyst morgon, kommer knappt igår när han var uppe och gjorde sig klar för jobb. bara att jag vaknade till en väldigt stark lampa, och att vi sa hej då. Men resten är som en dimma och jag somnade fort igen :)

Var inne på lite olika bloggar som alltid innan jag själv loggar in på mig och sätter mig ner och skriver. Jag hittade lite roliga och fina inredningsbilder och som alltid önskar jag att jag kunde göra så hemma :) Men något som jag kommer göra är att fixa mina olika oljor o fina flaskor. Jag har velat göra detta länge och nu är det dags :) ett plus är att vi redan har flaskor som jag vill använda så nu är det pyssel här hemma senare. Resultatet får ni se senare, då det även kommer bli lite smaksatta oljor =)
Måste bara träna lite på hanstilen så det blir snyggt skrivet på etiketterna :P

Jag hittade den här fina bilden hos Trendenser. Hon fann denna bild i Westerlund Frölings register. Styling signerad Göteborgstjejen Mari Holm

 



Avundsjuk . . . !

På Per Morberg av alla människor !!!
Jag skulle verkligen vilja ha ett sådant stekbord i min framtida trädgård som han har i sin trädgård.. Jag tycker verkligen att det är helt underbart att laga mat på en sådan. Plus att det känns som att man kan vara delaktig på ett helt annat sätt under tex en middag om alla kan stå vid bordet, ta ett glas vin eller en riktigt kall öl och man känner alla underbara dofter från maten som man sedan sätter sig ner och njuter av !!!

Åh jag vill verkligen ha ett sånt. Sambon bara skakar på huvudet när jag nämner det VARJE gång vi tittar på "Vad blir det för mat" och han står vid stekbordet... Men om jag en vacker dag ska köpa, få eller bygga detta stekbord så kanske jag och sambon borde skaffa en större tomt så att det verkligen får plats. Och det kommer bli den dagen vi köper ett hus eller våran framtida villa. Sedan skulle jag även vilja ha mitt dröm köket, vilket säkert kommer att kosta oss multum om jag känner mig själv rätt (:
Det måste ju vara ett stort öppet kök som man verkligen vill umgås i. Med en bar del, en köksö där själva spisen ska stå och spisen, åh självklart ska det vara en kombinerad spis med både häll och gasplattor. Sedan även kanske en lite mindre köksö.. Det måste även vara riktigt fina bänkskivor, stora ytor att arbeta på och gärna i sten eller en fin betongskiva. I matdelen skulle det inte sitta fel att kunna ha en eldstad också ! Ja ni märker ju själva att mitt kök verkligen kommer att kosta en hel del. Så det är väl bara att börja spara så jag en dag kan få det :)



hatar åska. . . .

Fy fan vad jag hatar när det åskar så som det gör här utanför just nu...
Lite tyst och fint åskande är okej men inte som detta.. Sen var mamma här idag också och tyvärr så tog hon med sig lilla underbara freja så henne kan jag inte gosa med heller :(

Men jag hoppas bilen startar för älskade så att han kommer hem till mig snart. Vill inte sitta här helt ensam. Tvn funkar ju inte riktigt heller och jag vill inte sätta på den heller. Datorn laddas inte heller så snart tar väl batteriet i den slut också. Då får jag sitta här helt ensam i tystnaden och mörkret och bara tycka synd om mig själv (:

Usch o fy för åskan säger jag bara !!!!
Nä, dags att krypa lite längre ner i soffan nu, om det ens går :P



Bygger om !!!

Nu är det dags igen :D
Nu håller jag på att göra om bloggen och eftersom jag är hundvakt och åker iväg och får besök titt som tätt i dagarna så kommer det lite pö om pö här på sidan. Så jag hoppas inte att ni störs allt för mycket av byggdammet och alla grejer som ligger överallt (:

Jag hoppas att jag är klar snarast och att jag får det så som jag vill ha det :)
Nu är det snart dags för en sen frukost med svägerskan !
Ha det så bra så länge och ta hand om er där ute . . .



Första natten.

Efter att vi kom hem med det lilla monstret igår så spenderade vi kvällen på uteplatsen. Freja sprang runt och luktade och smakade på allt. Mellan varven satt hon fint eller låg ner och bara var. Sedan blev det möte med en av grannhundarna. Vilket freja älskade, men det kan jag inte påstå att hanen gjorde.
Så fort freja närmade sig hans nos morrade han och försökte få bort henne, men hon förstod nog inte själva vinken :)
Stunden senare kom andra grannhunden ut och dom två fick hälsa lite på avstånd eftersom vi inte släppte ut dom och freja klättrade över hela mig helt tokig när vi satt i hamoken. Men hon kom inte över till sin besvikelse ! Hon fick även hälsa på katten men han fräste bara åt freja, som inte förstod det heller tror jag :P

Under kvällspromenaden sen jagade hon och jocke en hare och hon jagade även iväg en katt. Det var roligt att se hur hon reagerade på två katter på en äng som båda hade rest ragg mot henne men hon var lika glad för det och när dom sprang ville hon också springa :)

Vi trodde ju att vi skulle övervinna hennes kämparglöd om att ligga i sängen inatt men icke. Till slut sa vi bara jaha och lät henne vara. Hon låg nere vid fötterna och har varit jätte duktig hela natten. Jag har dock små vaknat lite eftersom jag inte kunnat röra mig då hon låg på mig eller om hon låg på täcket. Men jag tycker ändå att allt gick super super. TILLS klockan 04:22. Då fick jag gå upp efter att hon väckte oss och studsade runt eftersom hon tydligen ville gå ut. Så det blev en promenad för min del eftersom jag tyckte sambon kunde få sova sista timmen innan han skulle upp. Sedan dess har jag inte kunnat somna om men det har självklart freja gjort !!!!!!

Så nu ligger hon här bredvid mig och halv sover så gott så gott. Vi har även jagat en nattfjäril här under morgonen i vardagsrummet. Lite komiskt att titta på :)
Jag hoppas verkligen att hon inte ska upp så tidigt imorgon igen. Då blir jag knäpp (:

Trött liten sötnos !


Hundvakt !

Nu när man har städat hela lägenheten och det är timmar kvar tills vi ska iväg på lite äventyr och sedan hämta upp den lilla vilda flickan så undrar jag varför jag egentligen har städat (: Det kommer ju bara bli skitigt igen då hon är här men ja, jag får väl njuta i några timmar till av denna fina lägenhet !

Det ska bli väldigt intressant att se hur hon kommer vara här hemma och hur morgonpigg hon är mot oss :p . Men jag ser även fram emot att ha henne här, få busa lite, få mysa och bara vara lite med tok trollet... Vi kommer även kanske träffa lite folk och hundar nu när hon är här och det ska bli kul att se !!
Vill hämta henne nu :)

Hon är inte så liten längre men fortfarande väldigt väldigt söt !


En favorit med en twist !

Detta skulle ha kommit upp igår men nej det gjorde den ju inte :)
Så här kommer ett av mina favorit recept fast med en ny twist, på ett nytt sätt. Kanske om någon vecka eller på söndag att original receptet kommer upp :)


Kyckling i citron & vitlökssås.

1portion:

2st kyckling fileer
Förra veckans sås
En nypa salt, peppar och chiliflakes.
Spagetti

Här tar jag vara på den goda såsen jag gjorde förra helgen. Den har stått i kylen och göttat till sig, åh så god den är efter några dagar !!!!

Jag börjar med att sätta på en kastrull med vatten och lite salt som jag ska koka pasta i.
Sedan börjar jag med att dela kycklingen i så stora delar som jag vill ha. Jag smällter lite smör i pannan och lägger i kycklingen, på med salt, peppar och chiliflakes. Sedan bryner jag kycklingen.
Skaka runt kycklingen lite då och då tills dom börjar bli gyllenbruna. Sedan tog jag 5-6 matskedar av såsen och lät det kocka upp.

I med spagettin i det kokande vattnet, i med lite olja också.

Dra ner temperaturen på kycklingen och låt den hållas på 3an typ (ska ej koka) i ca 10min tills pastan är klar.
Smaka av och häll sedan över pastan och njut (:



Äntligen händer det lite. . .

Nu har det äntligen kickat igång riktigt i våra odlingar här hemma (:
Snart kommer det bli mera mat med våra egna körsbärstomater och chilifrukter !!! Muma..

Det är roligt att odla själv och få se resultaten och jag hoppas att det kommer gå bra om inte mycket bättre nästa sommar då det kommer bli mycket mycket mera odlingar här hemma.


Antagligen sitter jag på jobbet just nu (kanske står också) och har händerna fulla med arbete. Känns som att det kommer bli en lång kväll på jobbet då jag var uppe strax efter att sambon gick hemifrån vid 05:40. Men då kommer jag verkligen stupa i säng ikväll så jag orkar med långpasset imorgon... Så det kommer säkert inget mera inlägg förenes på söndag. Om jag ens kommer upp ur sängen :)

Hoppas ni får en bra fredag, kväll och helg !


Hittat den (:

Nu har jag iaf kommit fram till att det inte kommer bli en Macbook pro dator för min del. Okej att dom är snygga och väldigt bra. Men för det lilla och enkla som jag egentligen gör på datorn så behöver jag kanske inte någon av topp datornerna. Men nu har jag och kärleken hittat en dator som verkligen kommer passa mig :)

  • 15,6-tums LED-skärm
  • Nya Intel Core i3-2310M
  • 4GB DDR3 RAM
  • 500GB hårddisk
  • Blu-Ray-spelare
  • Intel HD graphics 3000
  • Bluetooth 3.0
  • Full HD via HDMI
    Kommer bli otroligt bra ! (:


bakdagen. . .

Det blev lite under dagen ändå (:
Jag testade nya brödmaskinen som sambons farmor gett till mig och det blev kanske inte världens bästa deg först men brödet blev jätte gott. Tills halva brödet ramlade isär. Då blev det ett till bröd som ser bättre ut och jag hoppas att det kommer hålla lite bättre. Men det återstår att se :) Brände mig självklart medans jag bakade bröd också !!!

Jag gjorde även lite saffransskorpor med saffran vi köpte i thailand. Men nej, det blev ju inte riktigt som dom i julas. Degen blev inte lika tjock och saffranet gav inte direkt mycket färg eller smak, men dom blev goda ändå, fast man ska inte äta allt för många på rad :p

Sedan har även mamsen, freja och johanna varit här idag och vi har fikat, snackat skit och bara njutit av solen. Freja var på bus humör och det var väl lagom roligt men kul har vi haft ! Kommer bli otroligt roligt, mycket att göra och full fart här hemma i veckan som kommer sen eftersom vi ska ha freja i några dagar så mamma och pappa för lite semester och så att mamma kan göra det hon måste :) !




Inte nu igen...

Jag tror bestämmt att det är dags att återigen beställa hem en ny ac adapter till min kära dator... Eller så kanske man ska vänta någon månad till, så dessa två sista lönerna också kommer för att sedan gå och köpa en ny dumburk. Hmmm, tror bestämmt det kanske är bättre !!
Men jag blir så irriterad över att datorn helt plötsligt bara stänger av sig själv eftersom den inte laddar som den ska bara för att skit sladden sitter på sidan, vilket betyder att när jag inte har den rakt upp och ner på ett bord så böjs den och nu är det återigen glapp i skiten...... -arg- men jag har ju bara mig själv att skylla :)

Men vilken dator ska man då införskaffa sig ?!?!?!?! Skulle ju vilja ha en MacBook Pro men jag vet inte. . . . Har ni några bra tips? Vad använder ni? :) Hehe, kul att jag frågar mina få läsare om sånt som jag vet sedan tidigare att jag inte får svar på. Ja ja.

Undra om man ska ta och pallra sig iväg till jobbet snart da. Tänker ju inte cykla idag.. Börjar verkligen verkligen hata min cykel nu. Fan jag är ju en trafikfara så fort jag sätter mig på den. Plus att mitt knä snart kommer mörda mig istället för att tacka mig när jag försöker bygga upp det. Det är ju var och varannan dag som dessa bilar och jag verkar dras till varandra och en vacker dag smäller det säkert (: Så kanske dags att börja gå igen så denna dag inte kommer allt för tidigt . .
Och som vanligt så babblar jag bara på och klockan springer iväg för mig, så nu ska jag dricka upp mitt sista kaffe, på med skorna, väskan över axeln och bege mig ut på promenaden som kommer leda mig direkt till jobbets kaffemaskin för att sedan starta dagens jobb uppgifter :)

Hoppas ni alla får en toppen dag vad ni nu än ska göra och jag önskar även mig själv det ! ;)


Flyttgubbe och shopping !

Det känns lite i kroppen idag att man hoppade upp och ner på en pall halva dagen :)
Men det var roligt att åka över till Alex och Lindas nya lägenhet och få hjälpa dom med att flytta. Åh så fint dom kommer få det när det verkligen blir deras hem !
Jag tror dom kommer trivas riktigt mycket och bra. Jag fick då även chansen att gosa och krama lilla Leah lite. Åh det var så mysigt så. Tills hon började gråta såklart (: Då fick hon krypa upp i mammas famn och jag hjälpte till att sätta ihop den nya sängen istället. Sedan blev det pizza på golvet, min rann det dock väldigt mycket fett av eftersom deras bea sås hade skurit sig och det var mindre gott. . .
Sedan blev det lite tjej mys med läsk, skit snack, gråtande bebis och lite chips :) Det vart en riktigt riktigt toppen dag och kväll och när jag kom hem blev det lite prat och mys med hjärtat innan jag somnade och sov ritkigt gott.


Idag har det varit jobb jobb jobb jobb som stått på schemat. Även får lite nya pass och blivit av med ett (: Det fanns även lite tid för shopping idag och det blev lite smått och gott. Hittade äntligen mitt handrivjärn som jag letat så efter och som all min vitlök nu ska akta sig för... Hittade även igen plåtlådan som var lte rolig och som fick tankarna att gå till sambon så idag köpte jag den ! Tycker den verkligen passar honom ! :P

 

























Lilla Leah & jag (: