Födelsedagslistan del2.

Här kommer några till saker som jag önskar mig (:


Inte jätte roliga saker kanske men lilla jag börjar ju bli gammal så önskelistona är kanske inte lika roliga som dom en gång i tiden var då man verkligen kunde skriva en lista på flera flera sidor till mamma&pappa :)
Hoppas ni blir nöjda iaf...


Födelsedagslistan del1.

Här kommer det absolut första som jag kommer att tänka på att jag vill ha när jag tänker på min födelsedag om 8dagar (:

Men som sagt, håll ut hela helgen så ska ni se att det kommer mera imorgon eller måndag morgon då jag går av helgens jobb pass... Nu ska jag umgås lite med babe innan helgens stunder också är borta i ett nafs och vardagen börjar igen.


Kärlek !

Att jag har världens finaste pojkvän, sambo, fästman och bästa vän är ibland svårt att förstå.
Att jag, lilla jag har denna fantastiska människa vid min sida och som vill dela sitt liv med mig.
Att somna i hans famn och vakna vid hans sida varje dag är helt underbart och jag skulle inte byta det mot något i hela världen.
Jag älskar honom så otroligt mycket. Mitt hjärta slår snabbare och dubbelslag varje gång jag är i hans närhet. Blodet rusar snabbare i kroppen varje gång han tittar just sådär på mig. Mina knän blir svaga varje gång han rör vid mig, hans mjuka varma fingrar som sakta och försiktigt nuddar vid min hud. Jag tappar andan varje gång hans läppar ömt nuddar mina och han kyser mig.
Mitt hjärta, min kropp och min själ smälter när han säger att och hur mycket han älskar mig och alla andra underbara ord som lämnar hans läppar.

Du är det bästa som hänt mig, som finns i mitt liv och jag älskar dig !

Bild lånad från Petra Andersson
Jag ska följa dig genom eld och vatten.
Över land och hav.
Jag ska älska dig tills hjärtat slutar slå.
Från det högsta berg till den djupaste av dalar ska jag gå.
Genom tid och rum.
Ja, alla mina dagar ska du få.


Drömmar och tankar.

Imorse vaknade jag med ett ryck och med en panik i kroppen. Även under natten vaknade jag av detta flera gånger. Och under hela veckan har jag gjort det. Dessa drömmar har verkligen satt sina spår i min kropp. Det är dom värsta drömmarna jag kan tänka mig och bara tankarna på dom under dagarna får mig att känna en enorm panik och oro i hela magen och kroppen...
Jag hatar verkligen dessa drömmar och även fast jag vet att jag inte kan påverka dom så önskar jag att dom försvinner och låter mig vara ifred. Jag förstår inte varför dom kommer eller vad dom vill mig.

Det är lättare sagt än gjort att inte tänka på dom, men jag börjar att komma över dom och stilla min panik och oro. Men många skulle nog reagera som jag. Ingen skulle vilja att det verkligen hände och att hela ens liv rasar samman. Men tänker man för mycket på det och analyserar sönder det så kommer man inte kunna tänka klart eller se klart och då kommer man till sist att gå en destruktiv väg tillmötes. Men det är skärrande. Det är ju bland mina värsta rädlsa i livet och jag önskar att jag aldrig kommer få uppleva det.

Är det verkligen så att drömmar är sitt undermedvetna som försöker säga något ?!
Om det är så, så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Då kommer jag verkligen att gå under !





På menyn idag: Kyckling

Idag blev det som sagt kyckling, klyftpotats och sås till middag. Var riktigt ritkigt gott.

Såsen var en liten sats av denna som jag gjorde i sommras
Ändrade dock lite på måtten, såhär gjorde jag denna gång.

Blandade 2dl creme med
1tsk citron peppar,
2vitlöks klyftor,
citron koncentrat - 30ml kanske &
lite chiliflakes.
Spara lite i en skål till kycklingen. Sedan la jag in den i frysen från 15:40 till kanske 17:15. Den stod lite för länge denna gång men den "smälter" på tallriken och på maten sedan så det gjorde inte så mycket !


Kycklingen gjorde jag på ett väldigt enkelt sätt denna gång.
Ansa fileerna (jag hade 3, nästan frysta) och lägg sedan i en ugns form.
Sedan körde jag in dom i ugnen ca5-7 minuter på 220grader så dom tinade lite. Häll sedan av allt vatten som samlas i formen. Kryddade kycklingen sedan med grillkrydde kvarnen. Tog lite av såsen och ringlade det över kycklingen och körde sedan in den igen på 225grader i 30-35 minuter.
När jag tog ut kycklingen täckte jag över den med folie och körde in potatisen.


Potatisklyftorna gjorde vi första gången i sommras och har sedan dess inte gjort om dom men nu tyckte jag det var dags igen eftersom de var så gott sist :)
Lägg potatisklyftor i en folieklädd plåt och krydda dom. Jag tog bara salt och vitlökspulver. Häll sedan över chiliflakes.
Sätt in potatisen i ca30 minuter i 225grader. Ta sedan ut potatisen och sätt in kycklingen längst upp. Häll över lite ost på potatisen och ta sedan en näve eller två med ruccolasallad och lägg över potatisen. Häll lite ost till över detta och sätt in det igen under kycklingen och låt osten smälta.

När osten smält så mycket som ni vill ha den så är det bara att servera.
Hoppas det smakar och lycka till !



17januari.

Vilken dag !
Började dagen med att sambon gav mig sovmorgon, vilket verkligen uppskatades.
Det var riktigt mysigt att bara få ligga kvar i sängen och somna om. När jag vaknade runt halv 10 sprang jag över till visningslokalen och tog reda på lite saker som vi haft frågetecken om ang stambytet och alla val.
Efter det blev det till att fixa lite i vättstugan och sedan la jag mig ner i soffan men det varade inte länge. Blev till att lägga in ren tvätt och sortera både min och sambons garderober (:

Sedan blev det plock i köket eftersom jag skulle göra iordning middagen och behövde plats :) !
Det blev en super super god middag bestående av kyckling och klyftpotatis och sås. Recept kommer om några minuter :P Nu har jag även fått en kopp kaffe och jag hade tänkt att inte göra ett skit nu tills vi ska krypa ner i sängen igen. Tyvärr måste man ju till jobbet imorgon men det ska ändå bli skönt, bara 9timmar imorgon så sova hemma får jag göra :)

Jag hade ju hoppats att köksbordet och hyllan skulle finnas på bild för att läggas upp men eftersom bordet inte torkat så har vi inte borrat i väggen eller tagit kort på bordet. Plus att vi vill betsa bordet en gång till och då kommer ni få vänta drygt en vecka till. Men fint kommer det bli när allt är klart :) :) Ska bli skönt attkunna anväda köksbordet igen kan jag säga er. Men vill man att det ska bli fint så får man lida pin för det ;)


Stövlar !

Att det ska var så förbaskat jävla svårt att hitta ett par snygga stövlar som har bredare skaftvidd.
Jag vet inte hur många år som jag varit på jakt efter et par stövlar men jag kommer aldrig hem med ett par. Antingen hittar jag inga alls eller så ser dom bara ut som ridstövlar eller gummistövlar. Eller så finns det halv okej stövlar men som kostar skamligt mycket pengar. Och det vill jag inte ha !
Jag vill ha ett par snygga stövar som alla andra har bara lite bredare. Ska det vara för mycket begärt ?!?!

Varför kan inte sko butiker ta in mera eller tillverka mer sånt och sluta göra så fula skor till oss som inte kan ha normala stövlar !!! Ge mig ett par stövlar som även jag kan känna mig snygg i istället för att skämas i dom.



Fredag = mys !

Det är fredag och det är dags för helg :) !
För mig blir det dock som sagt jobb lördag eftermiddag - söndag eftermiddag. Ett härligt 24timmars pass kommer jag ta mig an. Men det ska bli kul. Så ikväll kommer det vara väldigt lugnt för min del och jag kommer starta helgen på ett perfekt sätt...
En riktig riktig fredagsmiddag med älsklingen och sedan efterrätt ! :) Förrätten blev inte av efter mycket om och men...Men själva huvudrätten kommer vara så mättande så det gör inget.

Denna fredag har jag "kastat" ihop en, Coeur de filet provencale. Eller enklare språk, vitlöksgratinerad oxfilé. Det ar enkelt och super super gott ! Efter det kommer vi nog behöva vila lite innan vanilj glassen och vanilj/mintchoklad glassen dukas fram. Åh det kommer bli en toppen kväll.
Vad ska fina folket äta och göra en fredag som denna och hela helgen för den delen?!

Bild lånad ifrån google !
Åh nu är jag hungrig, men snart är det klart (:



Blommor !

Idag blev det en liten inhandling av blommor (:
Det blev både tre fina liljor till stora vasen och vardagsrummet (och mig själv) och sedan en bukett gul/röda rosor till karln. Bara sådär...Men dom var så fina och jag tyckte han kunde få en uppmuntrande bukett för att visa att jag älskar honom ! :)

Gillar verkligen min stora vas i vardagsrummet. I den blir alla blommor extra fina och man kan göra mycket med den. Som under julen då halva var mossa och sedan en amaryllis i. Fint och enkelt !!!



Projekt, köket omgång1...

Usch och fy !
Det har regnat och regnat och snöat hela dagen och jag är verkligen glad över att jag varit inne (:
Men jag har hft mycket för mig och det mesta har varit roligt.

Våra små projekt fortsätter här hemma och eftersom jag nu fått för mig att oljorna, vitlökarna-lökarna och citronerna ska stå framme på nya bänken så har vi tagit en överbliven hylla och ska sätta upp på den väggen.
Jag har under dagen målat den svart så den passar in lite bättre än den fula ek-färgen.
Så nu är jag nöjd med hur det blivit och även sambon är nöjd men nu ska den bara upp på väggen imorgon :) !


Tycker att köket vårat bara blir bättre och bättre och finare här hemma. Men det behövs ju att man är ofta i köket, har sakerna på olika platser för att man sedan ska inse hur man vill ha det. Och nu är jag glad att å bort oljorna och det från spisen eftersom dom blir kladdiga, varma och allt.
Vi ska även få matbordet till en ny färg, men det kommer vi inte göra förens om kanske 10dagar då vi även ska ta oss an förrådet och stor städa där. Det har blivit mycket städning nu på sista tiden men det har lätt till att vi även kastat en hel del saker och det behövs ju ibland :) !

Även matbordet fick sig en betsning nu under kvällen och kommer få ett till imorgon kväll. Så resultaten av allt får ni på söndag eftermiddag eftersom det är jobb helg för min del ! (:


-edit- lite omskrivningar på meningar och ord då jag har en liten ordpolis vid min sida just nu ;)



Hjärtats söndagsmiddag.

I söndags var middagen en riktigt njuning och det var babe som hade lagat den.
Enkelt, snabbt och riktigt riktigt gott. Säger jag om allt vi gör men det mesta vi gör blir ju så otroligt gott :)

Ca 900g ytterfilé
Cantadou - Basilika och vitlök
En skvätt matlagningsgrädde
En skvätt av våran chiliolja
Lite smör
Kryddor
ca 10 potatisar
Marinerade vitlöksklyftor


* Börja med att ansa köttet.. Skär sedan köttet i så stora/små bitar som ni föredrar.
* Häll lite smör i en varm wokpanna (eller vanlig om det är det ni har) och lägg sedan i köttet.
* Vi kryddade köttet med en grillkrydda i kvarn som vi köpte på Lidl och som vi nu använder nästan varje gång vi gör något med ytterfilé.
Den är otroligt bra !
* Bryn köttet på medel-hög värme och dra sedan ner värmen och låt köttet stekas färdigt.

* När köttet nästan är färdigt så hällde han i en skvätt matlagningsgrädde (det som fanns kvar) och sedan hade han i färskosten (cantadou).
Låt detta koka ihop någon minut och sedan är det klart.

Till detta gjorde vi egna potatisklyftor som vi kryddade med salt, vitlöks pulver och grillkrydda.
* Mitten av ugnen på 200-225grader i ca 30-40 minuter.

Lägg och servera. Vi tog lite chilimarinerade vitlöksklyftor till. Middagen blev verkligen en total njutning.
Kanske borde låta honom laga middag oftare ! (:

Kryddkvarnen & själva middagen !


nya mysiga munkjackan.

Jag har nog köpt världens mysigaste tröja igår....
Jag går ju runt ofta, väldigt ofta här hemma och på jobbet eller egentligen fryser jag ofta hela tiden vart jag än är nu för tiden. Så nu har jag köpt en mysig munkjacka som är helt fodrad på insidan. Tog den i vitt och i L så den är stor på mig, så jag verkligen kan gosa in mig i den ! Jag kommer verkligen ha en bra kväll i nya tröjan ikväll (: (:

När jag ändå var i affären så köpte jag en svart kofta med fickor på.
Den var också riktigt skön och den kommer nog bli en favorit också :)





julhelgens överblivna godis!

Fredagsmys inlägget (2neråt) var ju ett bakinlägg men resultatet la jag aldrig upp.
Och eftersom det mest bara är jag som äter godiset här hemma just nu så har jag nästan allting kvar :)
Man tar ju bara en bit i veckan typ när man har så mycket annat som händer runt omkring.

Men det blev saffransbullar, saffrans skorpor och rocky roads.
Saffransbullarna har jag ingen bild på men såhär blev iaf det andra godiset !

Rocky Roads
600
g
mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Saffransskorpor
100
g
smör

1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (har inte jag i mina)
Råsocker (har jag inteheller på dom)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Samma recept som jag göra de andra skorporna på !!!



Inre demoner...

Jag vet att jag inte skrivit på drygt 20dagar och det har ju sina förklaringar. Dock inga som jag kommer ta upp här.
Men jag har valt själv att inte skriva utan jobba på lite saker och ta tag i saker o ting med mig själv och fokusera på jobbet, tillvaron och livet i allmänt. Mer än att jag mår bra och är lycklig idag behöver ni inte veta.


Julen och nyåret var bra och det har varit god mat i gott sällskap.
Även fast det inte blev många dagar ledig för min del (började jobba igen måndagen 26e dec) så har det varit skönt med hela dagar med kärleken som var ledig. Vart en del bilåkning och shopping av olika slag för våran del.
Det har även varit skönt att komma igång med jobbet igen och med lite nya arbetsuppgifter så trivs jag på jobbet även fast jag ibland inte sover speciellt bra. Men det beror på många olika faktorer och även hemma är det ju likadant..

År 2012 hoppas jag verkligen kommer vara ett bra år och det kommer det nog bli också. Allt blir ju vad man gör det till. Och eftersom det redan nu känns otroligt bra och ändringar sker varjedag så kommer det nog bli toppen !
Åter igen har jag även satt upp målet att jag ska sluta röka.. Än går det bra och jag har inte rökt sedan söndag eftermiddag och vi får väl se vad som händer :) Även under natten till igår så fick våra fiskar yngel så nu har vi småttingar att ta hand om och föda upp :)
Det största och bästa är att två av mina närmaste vänner, Ewe och Johanna, kommer få barn detta år, i mars respektive maj. Båda kommer bli otroligt bra mammor och jag är så otroligt glad för dom båda. Även jag har fått en stor roll i Johannas & Tims lilla bebis liv, i form av gudmor :) Kommer bli helt fantastisk och jag längtar redan.
Jag ser även fram emot april/maj annars även fast det kanske är lite motvilligt. Stambytet är äntligen i rullning och vecka 16-22 kommer det var full fart här hemma och fullt med folk. Ska bli skönt att få det gjort men det ska bli mindre skönt att duscha & gå på toaletten ute i barackerna (:
Men vi får hlt enkelt se hur året 2012 blir.

Nu är det iaf dags för frukost nr2 och sedan lite läsning innan 22timmars passet på jobbet !