Finito . . . I´m back

Nu är det äntligen slut med recepten från linas matkasse som helt tagit över bloggen sista tiden.
Även så har jag varit så trött på bloggen sista tiden och inte riktigt orkat skriva av mig, inte på detta sätt iaf.
 
Det har hänt lite olika saker sista tiden och allt kan jag ju inte gå in på nu :) men nästan alla av er, förut ni som enbart läser bloggen, så kommer om 7dagar en liten prinsessa hem hit för att bli en del av våran lilla familj för alltid. Även fast hon redan är en del av våran familj och varit sedan 2veckor tillbaka :) :) Vi ser verkligen fram emot att hon kommer och vi längtar otroligt mycket !!
Våran lilla svarta flicka (ej rasistiskt, hon ÄR svart) kommer bli så otroligt bortskämd och trivas som handen i handsken här! Åh det kommer bli så mysigt men en kattunge här hemma...
 
Även om 11dagar så drar jag, pappa, mamma och syrran till spanien i en vecka för att bara njuta och ta hand om varandra ! Det ska verkligen bli så otroligt skönt att komma bort en stund från mörkret, snön och kylan :) Kommer dock sakna mina TVÅ babes men dom kommer ha det grymt tillsammans här hemma ♥
 
Ja vad ska man säga mera :)
Bloggen fick sig en liten jul-omvandling idag och jag blev faktiskt nöjd. Vad tycker ni ?!
Vi får se om jag inte gör om den lite mera snart, men det återstår att se !
Idag ska vi även åka iväg en stund och handla -hör och häpna- julpynt ت
Det är ju så att J egentligen inte gillar jul-pynt och sånt där men eftersom jag verkligen gillar det så har han sagt att jag ska få köpa lite och jag ser fram emot det. Jag tycker om att pyssla och pynta här hemma och jag vill ha det fint och mysigt nu när julen snart är här !!
 
Nu ska jag iaf ta ett lååångt varmt bad och bara njuta lite en stund.
Sedan får vi se vad jag hittar på.
 
Bye for now. . .
 


Halstrad flankstek med balsamicosås och ugnsrostade rotsaker

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Bakpotatis
Flankstek
Haricots verts
Morötter
Palsternacka
Salladskål
Balsamvinäger
Grönsaksuljong
Maizena
Olja
Salt
Senap
Socker
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Klyfta ca 200g palsternacka, 250g morötter och 1bakpotatis. Lägg i en ugnsform, ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 40minuter
 
3. Blanda 1dl balsamvinäger och 2 1/2msk socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i en minut. Tillsätt 3dl vatten och 1tärning grönsaksbuljong
 
4. Låt såsen puttra på svag värme i ca 10minuter. Red sedan såsen med 1msk maizena utblandat i 1tsk kallt vatten
 
5. Strimla 1/2 salladskål och lägg upp på ett fat. Blanda en dressing av 1/2msk vitvinsvinäer, 1/2msk senap och 3msk olja. Krydda med 1krm salt och 1krm svartpeppar. Ringla dressingen över salladskålen och låt stå
 
6. Värm 250g haricots verts enligt förpackningen. Blanda de varma bönorna med salladskålen
 
7. Skär ca 500g flankstek i 1cm tjocka skivor. Halstra (stek hastigt) skivorna i het panna med lite olja. 1minut på varje sida. Krydda med salt och peppar
 
8. Servera de nystekta köttet med rotfrukterna och balsamicosåsen
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Höstens kycklingpanna med ris och broccoli

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Broccoli
Creme fraiche
Gröna ärter
Kycklinginnerfile
Persilja
Vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
Honung
Kinesisk soja
Mjölk
Olja
Ris
Salt
Svartpeppar
Tomatpure
 
 
För 4personer
1. Koka 4portioner ris
 
2. Finhacka 2gula lökar. Hetta upp lite olja i en stekpanna med höga kanter och fräs löken. Pressa ner 2vitlöksklyftor
 
3. Rör ner 1dl creme fraich och 3dl mjölk i pannan. Smaksätt med 1tärning grönsaksbuljong, 2msk kinesisk soja, 3msk tomatpure och 1tsk honung
 
4. Lägg ner ca 600g kycklinginnerfile. Krydda med 1/2tsk salt och 2krm svartpeppar. Låt puttra i ca10minuter på svag värme
 
5. Dela 250g broccoli i buketter. Koka broccolin mjuk i ca5min, Tillsätt 300g gröna ärter någon minut på slutet
 
6. Grovhacka 1/2kruka persilja och strö över kycklingen. Servera till ris, broccoli och ärter
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Bönsoppa med kronärtskocka

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Lantbröd
Persilja
Purjolök
Riven ost
Tomater
Vita bönor
Vitlöksklyftor
Örtmarinerade kronärtskockor
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 250grader
 
2. Strimla 1/2purjolök. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs löken tillsammans med 2vitlöksklyftor i några minuter
 
3. Häll ner 2förpackningar vita bönor (sköljda och avrunna) i grytan. Tillsätt 1burk örtmarinerade kronärtskockor och ca 1msk av marinaden (spara resten). Häll på 9dl vatten, 2tsk vitvinsvinäger och 2tärningar grönsaksbuljong
 
4. Koka upp och låt koka på svag värme i 5-10minuter
 
5. Bruschetta: Finhacka 4tomater och 1/2kruka persilja. Blanda tomat och persilja, 1vitlöksklyfta (pressad) med 1/2msk olja och lite salt och peppar
 
6. Pensla brödskivor med marinaden du sparade och rosta i ugnen ca5min. Bred sedan på tomathacket på brödet
 
7. Mixa soppan slät med stavmixer och servera till brödet. Toppa soppan med lite riven ost
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Tomatbakade köttfärsbiffar med pasta

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Creme fraiche
Gröna ärter
Nötfärs
Pasta
Salladskål
Tomater
Vitlöksklyfta
Grönsaksbuljong
Honung
Kinesisk soja
Mjölk
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Tomatpure
Torkad basilika
Torkad oregano
Vetemjöl
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Koka 4portioner pasta
 
3. Blanda 1/2dl ströbröd, 1dl mjölk, 1msk kinesisk soja, 1tsk torkad oregano, 1tsk torkad basilika, 1/2tsk salt, 2krm svartpeppar. Pressa ner 1vitlöksklyfta och blanda med 500g nötfärs
 
4. Forma till 8 biffar och lägg i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 7-8minuter
 
5. Rör ihop 1dl creme fraiche och 3dl vatten i en kastrull. Rör ut 1msk vetemjöl i lite vatten och vispa ner. Tillsätt 2msk tomatpure, 1msk honung och 1tärning grönsaksbuljong. Koka upp under omröring
 
6. Krydda såsen med 1tsk torkad oregano, 1tsk torkad basilika och 2krm svartpeppar. Häll såsen runt biffarna. Skiva 2tomater och fördela över formen. Tillaga i ytterliggare 10minuter i ugnen
 
7. Tina 300g gröna ärtor. Strimla 1/2 salladskål. Ringla eventuellt lite olja och vinäger över salladskålen
 
8. Servera biffarna till nykoktpasta och grönsakerna
 
Hoppas det smakar !
 

vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Dill
Mandelspån
Morötter
Potatis
Purjolök
Torskfilé
Äpplen
Balsamvinäger
Mjölk
Olja
Salt
Smör
Ströbröd
Svartpeppar
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 175grader
 
2. Skala och koka 1kg potatis
 
3. Smält 3msk smör. Finhacka 1kruka dill. Blanda smör och dill med 1/2dl strödbröd och 50gram mandelspån
 
4. Lägg ca 600g torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar
 
5. Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25min
 
6. Riv 250g morötter. Tärna 2äpplen och strimla 1/2purjolök. Blanda allt och ringla över 2msk olja och 1msk balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar
 
7. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1msk smör och späd med lite mjölk
 
8. Servera fisken till potatismoset och äppelsalladen
 
Hoppas det smakar !


vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Linas matkasse v46

Vi tog en till kasse igen, men detta är SISTA recepten från kassarna.
Nu blir det snart åter vi som handlar och hittar på recepten :)
Här ä iaf recepten från v46...
 
 
Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad
Tomatbakad köttfärsbiffar med pasta
Bönsoppa med kronärtskocka
Höstens kycklingpanna med ris och broccoli
Halstrad flankstek med balsamicosås och ugnsrostade rotfrukter



Sorry igen att det tog tid att få upp alla men lusten att blogga försvann ett tag men nu kanske jag åter kan komma tillbaka i bloggformen !
 
 


Buffalo chicken med klyftpotatis och fruktig tomatsalsa

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Isbergssallad
Kycklingben
Mango chutney
Potatis
Rödlök
Tomater
Vitlöksklyfta
Curry
Olja
Paprikapulver
Salt
Sambal oelek
Svartpeppar
Tomatpure
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Klyfta 900g potatis. Lägg i en ugnsform och ringla lite olja och salt över. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 35min
 
3. Blanda en kryddblandning av: 1tsk salt, 2krm svartpeppar, 2tsk paprikapulver, 1/2tsk sambal oelek, 2msk tomatpure och 1msk olja.
Lägg 1kg tinade kycklingben i en form och gnid in kryddblandningen väl i kycklingen. Sätt in kycklingen över potatisen i ca30min
 
4. Finhacka 1rödlök och 2tomater
 
5. Blanda löken och tomaterna med 2vitlöksklyftor, 3msk mango chutney (jag använde inte detta) och 2msk olja. Krydda med 1tsk curry, 1 1/2tsk salt och 1krm svartpeppar
 
6. Servera kycklingen till potatisen, salsan och lite isbergssallad.
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Taco sin carne

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Chreme fraiche
Grön paprika
Gul paprika
Gurka
Krossade tomater
Körsbärstomater
Majs
Riven ost
Rödlök
Stora vita bönor
Tortilla bröd
Vitlöksklyftor
Chilipeppar
Olja
Paprikapulver
Salt
Spiskummin
Torkad oregano
 
 
För 4personer
1. Blanda tacokrydda: 3tsk paprikapulver, 1 1/2tsk chilipeppar, 1 1/2tsk spiskummin, 1 1/2tsk torkad oregano och 1tsk salt
 
2. Tärna 1gul och 1grön paprika. Hacka 1röd lök
 
3. Hetta upp 1msk olja i en stekpanna. Fräs paprikan, rödlöken och 2vitlöksklyftor några minuter. Tillsätt sedan kryddblandningen
 
4. Rör ner 1förpackning krossade tomater och 1förpackning stora vita bönor (sköljda och avrunna). Koka upp och låt puttra 5-10min
 
5. Skär 1/2gurka i stavar. Lägg gurkan, körsbärstoater och riven ost, 1dl creme fraiche och 1burk majs i skålar
 
6. Servera grönsakerna och tacoröran till tortillabröd
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Avorioris
Champinjoner
Fläskkotletter
Fänkål
Gul lök
Riven ost
Suger snaps
Kycklingbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Koka upp 9dl vatten, 2tärningar kycklingbuljong och 1msk vitvinsvinäger i en kastrull. Sänk värmen och varmhåll buljongen
 
2. Skala och hacka 1gul lök, skiva 250g champinjoner och skär bort rotfästet från 1fänkål och strimla tunt
 
3. Hetta upp lite olja i en gryta eller kastrull och fräs löken och champinjornerna mjuka i några minuter. Tillsätt lite olja igen och fräs 4dl avorioris hastigt
 
4. Sänk värmen och späd riset med buljongen, lite i taget. Ca 1dl åt gången och fyll på hela tiden när riset sugit åt sig all buljong. Detta tar ca 20min
 
5. Skär ca 600g fläskkotlett i bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dom i lite olja, några minuter på varje sida
 
6. Värm 100g suger snaps enligt förpackningen
 
7. När risotton kokat klart, rör ner 75g riven ost. Smaka av med salt och peppar
 
8. Servera risotton med fläskkotletter och suger snaps
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Köttfärsgryta med kantareller och pasta

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Creme fraiche
Gula lökar
Gurka
Kantareller
Morötter
Nötfärs
Pasta
Suger snaps
Kinesisk soja
Köttbuljong
Olja
Salt
Socker
Svartpeppar
 
 
För 4personer
1. Koka 4portioner pasta
 
2. Finhacka 2gula lökar. Skala och slanta 250g morötter tunt. Häll av 1 burk kantareller och pressa ur vätskan
 
3. Hetta upp 2msk olja i en stekgryta eller djupare panna. Frös lök och morötter några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan och bryn sedan 500g nötfärs. Krydda med 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar. Tillsätt svampen och blanda väl
 
4. Rör ner 1dl creme fraiche, 2dl vatten, 2tsk kinesisk soja och 1tärning köttbuljong. Koka i ca 5minuter
 
5. Skiva 1/2gurka tunt och blanda med en nypa socker
 
6. Blanda ner 100g suger snaps i grytan och servera till pastan och toppa med lite gurka

Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Lax med krämigt avorioris och sösur sås

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Avorioris
Grön paprika
Gul lök
Isbergssallad
Laxfile
Mango chutney
Morötter
Röd paprika
Maizena
Olja
Salt
Socker
Svartpeppar
Tomatpure
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Sät ugnen på 200grader
 
2. Koka 4portioner avorioris enligt förpackningen
 
3. Skär ca 600g laxfile i 4bitar. Lägg dom i en ugnsform med skinnet neråt. Strö över 3/4tsk salt och 1krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20min
 
4. Skala 250g morötter och skär i tunna strimlor. Skär 1gul lök, 1grön paprika och 1röd paprika i jämnstora bitar
 
5. Fräs löken, morötterna och paprikan i lite olja i en panna, krydda med lite salt
 
6. Blanda ner 3msk mango chutney och 3msk tomatpure i pannan. Tillsätt 2msk vitvinsvinäger, 1msk socker och 3dl vatten. Rör ut 2msk maizena i lite vatten och rör ner det i såsen. Låt det koka några minuter
 
7. Finstrimla 1/2 salladshuvud och lägg i en skål
 
8. Servera laxen med riset, såsen och salladen
 
Hoppas det smakar !
Ett tips, jag uteslöt tomatpuren från såsen och tog hela burken mango chutneyn, blev riktigt gott !!!

 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .


Linas matkasse v44

Vi tog en till kasse ändå, mest pga att vi glömde att avboka denna i tid men iaf :)
Här kommer recepten från måndagen v44 mat leverans.
 
 
Lax med krämigt avorioris och sötsur sås
Köttfärsgryta med kantareller och pasta
Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett
Taco sin carne i tortillabröd
Buffalo chicken med klyftpotatis och fruktig tomatsalsa
 
 


Fläskkarré med apelsindressad pumpa och kokt potatis

Detta är ifrån linas matkasse v42
 
Ingredienser:
Apelsin
Butternutpumpa
Fläskkarré
Morötter
Persilja
Potatis
Rucola
Honung
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225 grader
 
2. Skala, dela, kärna ur och tärna 1butternutpumpa i ca 2x2cm stora. Skala och skär 200g morötter i lika stora delar
 
3. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över 2msk olja och 1tsk honung. Strö över 1tsk salt och 2krm svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 30minuter
 
4. Koka 900g potatis
 
5. Riv yttersta skalet och pressa saften från 1apelsin. Vispa ihop juice, skal, 1msk olja och 1/2msk vitvinsvinäger till en dressing
 
6. Finhacka 1/2 kruka persilja och blanda med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar
 
7. Skär ca 600g fläskkarré i jämntjocka skivor och stek i smör. Krydda med salt och peppar
 
8. Ringla apelsindressingen över pumpan och morötterna. Blanda ner 70g rucola
 
9. Servera köttet med potatis och de rostade rotfrukterna
 
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .
 
 


Ciderkyckling med äpple och palsternacka

Detta är ifrån linas matkasse v42
 
Ingredienser:
Grädde
Kycklinginnerfilé
Matvete
Palsternacka
Rödlök
Sockerärter
Äppelcider
Äpplen
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
Vetemjöl
 
 
För 4personer
1. Skala och skär ca 300g palsternacka i avlånga bitar. Skär 1rödlök och 2äpplen i klyftor
 
2. Dela ca 600g kyckling mitt itu på längden
 
3. Koka 3dl matvete
 
4. Bryn kycklingen och rödlök i lite olja. Krydda med 1/2tsk salt och 2krm svartpeppar
 
5. Tillsätt palsternackstavarna, 1tärning grönsaksbuljong, 1/2tsk torkad timjan och 3,5dl äppelcider. Koka under lock på medelvärme i ca 10minuter
 
6. Rör ut 2msk vetemjöl i några msk vatten till en slät redning. Häll ner i grytan och tillsätt 1dl grädde
 
7. Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat ca 3-4minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt
 
8. Strö 150g sockerärter och resten av äpplerna över den färdiga grytan och servera med nykokt matvete
 
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .
 
 


Paprikasoppa med creme fraicheklick och mörkt bröd

Detta är ifrån linas matkasse v42
 
Ingredienser:
Mörk bröd
Créme fraiche
Grön chili
Gula lökar
Kidneybönor
Kikärter
Krossade tomater
Röda paprikor
Tapenade
Grönsaksbuljong
Olja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Vitlöksklyftor
 
 
För 4personer
1. Finhacka 2gula lökar. Kärna ur och finhacka 1/2grön chili och 3röda paprikor
 
2. Hetta upp 2msk olja i en rymlig gryta och fräs löken, chilin och paprikan. Tillsätt 2vitlöksklyftor (pressade) och 1tsk paprikapulver
 
3. Smula ner 2tärningar grönsaksbuljong i fräset och häll på 2burkar krossade tomater [polpa - a 228ml] och 1förp kikärter - sköljda och avrunna
 
4. Tillsätt 8dl vatten och koka upp. Låt puttra under lock i ca 10minuter
 
5. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Rör ner 1förp. kidneybönor - sköljda och avrunna. Smaka av med salt och peppar
 
6. Lägg upp 1dl creme fraiche i en skål och toppa med 4msk tapenade. Servera till soppan och mörkt bröd.
 
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .
 
 


Stora köttbullar i champinjonsås med kokt potatis

Detta är ifrån linas matkasse v42

Ingredienser:
Champinjoner
Grädde
Gul lök
Morötter
Nötfärs
Potatis
Kinesisk soja
Köttbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Vetemjöl
 
 
För 4personer
1. Koka 900g potatis
 
2. Klyfta 250g champinjoner. Stek dem mjuka i lite smör i en stekpanna med höga kanter eller en stekgryta. Lägg över på ett fat.
 
3. Grovriv 1gul lök och blanda med ca 500g nötfärs, 1tsk salt, 2krm svartpeppar och 1dl grädde. Blanda väl och forma till köttbullar
 
4. Bryn köttbullarna försiktigt i lite smör i 5-6minuter
 
5. Rör ut 1msk vetemjöl i några matskedar vatten till en jämn redning och vispa ner 1,5dl mjölk, 1dl grädde och 1msk kinesisk soja. Häll blandningen över köttbullarna
 
6. Smula ner 1 tärning köttbuljong i pannan och lägg ner den stekta svampen. Koka upp och sänk värmen och låt koka under lock i ca 10minuter eller tills köttbullarna är genomstekta. Vänd dom efter halva tiden
 
7. Riv 300g morötter och servera tillsammans med köttbullarna och potatisen
 
Hoppas det smakar !
 
Är ni som oss och inte gillar svamp så kommer här Min sås till denna rätt !! Detta är alternativa steg 5-7. . . .
5. Finhacka 1king solo vitlök, alt 4-5klyftor. Hacka 1 liten chili - färsk OCH 1/2 torkad chili
6. Lägg ner vitlöken och chilin över köttbullarna och häll över en liten burk krossade tomater {228ml}
7. Smula ner 1/2 tärning köttbuljong och resten av grädden. Krydda med lite svartpeppar.

Låt det koka ca 10minuter och servera till kokt potatis :)
 
 


Krämig kolja med tomattapenadsås och matvete

Detta är ifrån Linas matkasse v42

Ingredienser:
Créme fraiche
Haricots verts
Koljafilé
Matvete
Persilja
Tapenade
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Torkad oregano
Vetemjöl
 
 
För 4personer
1. Koka 3dl matvete enligt anvisningar på förpackningen, använd gärna 1 tärning grönsaksbuljong istället för salt
 
2. Smält 1msk smör i en rymlig stekpanna med höga kanter. Rör ner 1msk vetemjöl. Vispa ner 2,5dl mjölk, lite i taget, till en slät redning
 
3. Tillsätt 1dl créme fraiche, 2msk tapenad, 1/2 tärning grönsaksbuljong, 1tsk torkad oregano och 2krm svartpeppar. Koka upp under omröring
 
4. Dela ca 600g koljafilé i portionsbitar och strö på 1tsk salt. Lägg ner fisen i såsen. Låt sjuda 5-7minuter under lock
 
5. Koka 300g hericots verts
 
6. Strö finhackade blad från 1/2kruka persilja över fiskenpannan och servera med nykokt matvete och hericots verts
 
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .
 
 


Kattunge !

Jag har mer eller mindre hittat kattungen jag vill ha från en underbar kull.
Jag hoppas bara att hon har kvar dom som jag är intreseradeav att träffa och välja bland men än har hon inte svarat på mitt mail. Åh jag vill ju åka och kolla på en lite kamrat redan NU. . . .
Att få gosa med en liten gosig, lurvig, spinnande sötnos under mina lediga dagar och kvällar.. Åh det skulle ju vara så underbart. Jag trodde först inte att J skulle gå med på det men nu gör han det ochjag tror inte vi kommer vara så låsta som han tror men jag vill och hoppas även att Freja {mina föräldrars hund} kommer att lära sig at katter, eller iaf denna katt är en snäll kat som man inte ska skälla ut eller äta upp :) Men jag ska allt lära henne !!
 
Se så fina dom är !