Tomatbakade köttfärsbiffar med pasta

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Creme fraiche
Gröna ärter
Nötfärs
Pasta
Salladskål
Tomater
Vitlöksklyfta
Grönsaksbuljong
Honung
Kinesisk soja
Mjölk
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Tomatpure
Torkad basilika
Torkad oregano
Vetemjöl
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Koka 4portioner pasta
 
3. Blanda 1/2dl ströbröd, 1dl mjölk, 1msk kinesisk soja, 1tsk torkad oregano, 1tsk torkad basilika, 1/2tsk salt, 2krm svartpeppar. Pressa ner 1vitlöksklyfta och blanda med 500g nötfärs
 
4. Forma till 8 biffar och lägg i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 7-8minuter
 
5. Rör ihop 1dl creme fraiche och 3dl vatten i en kastrull. Rör ut 1msk vetemjöl i lite vatten och vispa ner. Tillsätt 2msk tomatpure, 1msk honung och 1tärning grönsaksbuljong. Koka upp under omröring
 
6. Krydda såsen med 1tsk torkad oregano, 1tsk torkad basilika och 2krm svartpeppar. Häll såsen runt biffarna. Skiva 2tomater och fördela över formen. Tillaga i ytterliggare 10minuter i ugnen
 
7. Tina 300g gröna ärtor. Strimla 1/2 salladskål. Ringla eventuellt lite olja och vinäger över salladskålen
 
8. Servera biffarna till nykoktpasta och grönsakerna
 
Hoppas det smakar !
 

vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR