Halstrad flankstek med balsamicosås och ugnsrostade rotsaker

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Bakpotatis
Flankstek
Haricots verts
Morötter
Palsternacka
Salladskål
Balsamvinäger
Grönsaksuljong
Maizena
Olja
Salt
Senap
Socker
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Klyfta ca 200g palsternacka, 250g morötter och 1bakpotatis. Lägg i en ugnsform, ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen i ca 40minuter
 
3. Blanda 1dl balsamvinäger och 2 1/2msk socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i en minut. Tillsätt 3dl vatten och 1tärning grönsaksbuljong
 
4. Låt såsen puttra på svag värme i ca 10minuter. Red sedan såsen med 1msk maizena utblandat i 1tsk kallt vatten
 
5. Strimla 1/2 salladskål och lägg upp på ett fat. Blanda en dressing av 1/2msk vitvinsvinäer, 1/2msk senap och 3msk olja. Krydda med 1krm salt och 1krm svartpeppar. Ringla dressingen över salladskålen och låt stå
 
6. Värm 250g haricots verts enligt förpackningen. Blanda de varma bönorna med salladskålen
 
7. Skär ca 500g flankstek i 1cm tjocka skivor. Halstra (stek hastigt) skivorna i het panna med lite olja. 1minut på varje sida. Krydda med salt och peppar
 
8. Servera de nystekta köttet med rotfrukterna och balsamicosåsen
 
Hoppas det smakar !
 
 
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR