Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad

Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.

Ingredienser:
Dill
Mandelspån
Morötter
Potatis
Purjolök
Torskfilé
Äpplen
Balsamvinäger
Mjölk
Olja
Salt
Smör
Ströbröd
Svartpeppar
 
 
För 4personer
1. Sätt ugnen på 175grader
 
2. Skala och koka 1kg potatis
 
3. Smält 3msk smör. Finhacka 1kruka dill. Blanda smör och dill med 1/2dl strödbröd och 50gram mandelspån
 
4. Lägg ca 600g torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar
 
5. Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25min
 
6. Riv 250g morötter. Tärna 2äpplen och strimla 1/2purjolök. Blanda allt och ringla över 2msk olja och 1msk balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar
 
7. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt 1msk smör och späd med lite mjölk
 
8. Servera fisken till potatismoset och äppelsalladen
 
Hoppas det smakar !


vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR