Inkokt lax med potatis och dill- och gräddfilssås

Detta är från Linas matkasse v34.
 
Ingredienser:
Dill -färsk helst-
Färskpotatis
Gräddfil
Laxfilé
Morötter
Purjolök
Rödlök
Sockerärtor
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Vitvinsvinäger
 
 
För 4personer;
1, Tvätta och koka 900g färskpotatis
 
2, Lag till laxen: Koka upp 2Liter vatten, 3msk salt, 3krm vitpeppar och 3krm svartpeppar i en låg, vid kastrull
 
3, Skiva 1/2purjolök och skär av stjälkarna på 1kruka dill (spara kvistarna). Lägg ner purjolöken och dillstjälkarna i kastrullen, tillsätt 3msk vitvinsvinäger och låt lagen koka i 5minuter.
 
4, Dela ca 600g Laxfile i 4portionsbitar (behåll skinnet på) Dra kastrullen från plattan och lägg ner fisken. Lägg på ett lock och ställ kastrullen vid sidan av spisen. Låt fisken koka in i 12-17minuter beroende på tjockleken.
 
5, Skala och skär 250g morötter i tunna skivor. Koka dom i ca 5min. Lägg ner 150g sockerärtor den sista minuten. Lägg upp grönsakerna i en skål och ringla över lite olja.
 
6, Fin hacka dillkvistarna och 1/2rödlök. Blanda löken med 2dl gräddfil och hälftenav dillen (resten strös över laxen). Smaka av med salt och vitpeppar.
 
7, Lyft försiktigt upp laxen, lägg på ett fat och strö över resten av dillen. Servera med nykokt potatis, dill- och gräddfilssåsen och de kokta grönsakerna.
 
Hoppas det smakar !
 
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR