Dill- och tomatgratinerad rödspätta med ris
Detta är ifrån Linas matkasse v40.
Ingredienser:
Dill
Grädde
Gröna ärter
Gula lökar
Passerade tomater
Rödspättafilé
Tomater
Olja
Ris
Salt
Svartpeppar
För 4personer
1. Sätt ugnen på 200grader
2. Koka 4portioner pasta enligt anvisningarna
3. Vik ihop ca 600g rödspättafilé och lägg dom i rader i en ugnssäker form. Strö på 1tsk salt och 2krm svartpeppar
4. Finhacka 1kruka dill och 2gula lökar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken. Häll på 400g passerade tomater och 1dl grädde. Tillsätt dillen
5. Koka upp såsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Skiva 4tomater och fördela över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15min
6. Värm 300g gröna ärter enligt anvisningarna på paketet
7. Servera fisken och ärterna till riset
Hoppas det smakar !