Gotland

Semestern på gotland var riktigt riktigt skön.
Vädret var toppen dom första dagarna men det blåste en hel del så mest låg vi ute i solen på tomten och bara njöt. Det var så otroligt skönt även fast man ibland fick ta pauser för att det var föör varmt :)
 
Så när vi kom på söndagen var det första vi fick göra att shoppa, lite sängkläder, lite mat och lite andra tillbehör. Sedan tog vi en sväng till den underbara butiken; Krusmyntagården och jag fick äntligen lukta och klämma lite på alla fina kryddor igen :) Vi handlade lite som vi kunde använda oss av i stugan under veckan. När vi kom tillbaka så spenderade vi kvällen med grillning och våra böcker.
 
Måndagen spenderades i solen med våra böcker :) Vi åkte även på eftermiddagen till några shoppingställen men utbudet var inte alls lika bra som förra året enlig oss så vi hittade inte jätte mycket. Men jag fick med mig ett par skor hem. På kvällen bestämde vi oss för att ta en promenad ner mot vattnet och även för en middag på ett litet hak. Det var en god middag och efter det blev det minigolf. Tyvärr så förlorade jag rätt stort {drygt 20poäng} även fast jag fick en otroligt bra start. Men jag skyller lite fint på att vinet kickade in så ni alla inte tror att jag är jätte dålig på minigolf ;) Sedan gick vi och tog en seger öl och ett förlorar-glas vin innan vi tog en promenad hem igen.
 
Tisdagen spenderades också på gräset i solen med böckerna. Tyvärr började min bok ta slut så det var nog sambon som läste mes den dagen :) Lite grillat till middag och några kalla sedan var den dagen förbi (:
På onsdagen tog vi oss en 4km´s promenad in till visby för lite middag. Det blev en riktigt god middag och sedan blev det en pubrunda. Det vart en riktigt bra och rolig kväll.
 
Torsdagen började med fint väder och lite solning. Sedan satte vi oss i bilen och åkte till Lickershamn för att köpa lite rökta räkor och lite rökt makrill. Rund middagstiden så åkte vi till Krusmynta gården igen då dom har hel grillat lamm på menyn. Det var inte riktigt som vi trodde utan dom hade en stor buffé och det grillade lammet låg i en muurikka och puttrade. Men det var riktigt gott och vi åt massor :) Sedan shoppade vi lite mera kryddor och burkar och lite annat smått och gott i butiken innan vi satte oss i bilen igen och tog en liten road trip. Vi stannade till vid; Blå lagunen och såg på medans solen gick ner där. Så otroligt fint det var där men det blåste lite kalla vindar. Sedan tog vi oss upp till Fårösund och sedan hemåt igen. Det var en "lång" road trip genom norra gotland men vi såg mycket fint och pratade om alla tomter till salu :P
När vi åter var hemma så tog vi en promenad på stranden innan vi hade lite kvällsmys med våra rökta delikatser som vi köte under dagen, med en kall öl och lite levande ljus.
 
Fredagen bjöd inte på jätte bra väder så vi bestämde oss för ännu en road trip. Denna gång blev det söder ut. Vi åkte till Ladan i Hemse, en inredningsbutik som vi hittade förra året och som jag direkt blev förälskad i. Dom har så otroligt mycket fint. Denna gång köpte vi två tvättmedelsburkar, ett nytt durkslag och ett ljus. Sedan åkte vi även till lite andra butiker och outlets "där nere" innan vi hittade hem igen och kvällen var ett faktum. Det var ännu en toppen tur och vi såg en massa fin natur och hade väldigt trevligt i bilen.
 
Lördagen bestod av biltur igen :) Vi skulle till ett rökeri ännu längre söderut än vi var dagen innan, men det var sådan kö och så förbaskat mycket folk att vi bestämmde oss för att äta på en liten servering som vi tillslut hittade till. Det var trevligt. När vi var påväg hem igen kom spöregnet. Och det slutade verkligen inte men det hade sina uppehåll. Vi träffade min gamla klasskompis ifrån gymnasiet och hans fina lilla familj, mitt i visby i regnet. Det blev ett kort möte men vi planerade att ses på kvällen. Så vi åkte en sista gång till Krusmyntagården och köpte lite mera kryddor och sedan hem, läste lite i sängarna innan vi gjorde middag. Sedan tog vi oss i det hemska regnet till Tofta {där dom bodde} och spenderade kvällen med att stå längst bak under paraplyn och lyssna till Björn Rosenström. Det vart en otroligt lyckad kväll och jag hade verkligen jätte trevligt med dessa fina personer !!
 
Söndagen kom och tyvärr var det dags att åka hem igen. Vi slöade i stugan innan vi gjorde oss redo och åkte in till visby för att ströva runt där någon timme innan vi åkte till hamnen och tog båten hem.
Och det var så skönt att få komma hem, hem till sin egen säng och sina egna saker. Men a längtarredan tillbaka till gotland, snäck och stugan. Vill verkligen tillbaka nästa år !!
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR