Hemgjorda köttbullar i tomat, vitlök, chili och basilikasås

Har gjort denna rätt tidigare men gjorde lite annorlunda idag, därför kör vi ett nytt recept-inlägg. Det gamla hittar du (med två såser) ---> Här
Du behöver:
1000g nötfärs
2-3dl matlagningsgrädde
390g krossade tomater
1 köttbuljongstärning
Salt & Peppar
Vitlök, chili & basilika
Pasta
Grovhacka 2st gula lökar och blanda med nötfärsen, 1-2 tsk salt, 2-4 krm svartpeppar.
Sedan värmde jag på svag värme upp 1 dl matlagningsgrädde med ½ buljongtärning. När det svalnade hällde jag ner det i färsen. Blanda väl och forma till stora, lagom eller små köttbullar.
Bryn köttbullarna försiktigt i lite smör i 6-12minuter.
Hacka 1st king solo vitlök (ca3-4 klyftor) och 2st torkade chilifrukter, alt: 1-2 färska.
Strö över det i pannan och låt det ta smak någon minut. Ha sedan över de krossade tomaterna, resten av matlagningsgrädden och andra halvan av buljongtärningen.
Låt detta små koka ca 5minuter och sätt på pasta vattnet.
Medans du väntar på detta så hackade jag ca10-15 basilikablad (färska) och hade ner i köttbullarna.
I med pastan i det kokande vattnet. Låt köttbullarna små koka fortfarande tills pastan är klar.
Lägg upp på tallriken, garnera med basilikablad och njut :) !





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR