Rocky Road Brownies

Leilas Rocky road brownies.
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
 
Fudgeglasyr.
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
 
Rocky road topping.
1/2 påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
 
 
Gör såhär.
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter.
  7. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
 
Toppingen.
  1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap.
  2. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  3. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  4. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  5. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
 
Edit/Tips.
Vi förvarade "kakorna" i kylen över natten. Vilket är toppen om du bakar den dagen innan. Så jag lät biten jag skar upp vila på köksbänken i ca 30minuter innan jag tog en kopp kaffe och njöt av hans goda skapelse!
 
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR