Rocky Road Brownies
Leilas Rocky road brownies.
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
Fudgeglasyr.
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk kvalitetschoklad 70%
Rocky road topping.
1/2 påse Dumlekola
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
1 dl pistagenötter
2 dl salta jordnötter
2 nävar mini-marshmallows
Gör såhär.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter.
- Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
Toppingen.
- Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap.
- Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
- Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
- Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
Edit/Tips.
Vi förvarade "kakorna" i kylen över natten. Vilket är toppen om du bakar den dagen innan. Så jag lät biten jag skar upp vila på köksbänken i ca 30minuter innan jag tog en kopp kaffe och njöt av hans goda skapelse!