Salami- och fetaostinbakad kycklingfilé

Kvällens mys-middag vart en riktigt höjdare. Detta måste testat ! :)


För 4pers:
4 st kycklingfilé(er)
1 msk smör, eller rapsolja till stekning
Salt och peppar
8 skiva(or) salami, tunt skivad
125 gram fetaost
8 st soltorkade tomater
Färsk basilika
Ruccola mix
Paprika
Cocktailtomater
Rödlök
Crème fraiche
Klyftpotatis
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150-175°C. Stek kycklingen några minuter på vardera sidan så att den får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Lyft upp köttet och skär ett snitt igenom det.
2. Stoppa in skivor av salami och ost tillsammans med soltorkade tomater (som du klippt i mindre bitar) och en kvist basilika i snittet. Lägg kycklingen i en form och ugnsbaka i ca 20minuter eller tills köttet är klart.
3. Skiva kycklingen på diagonalen och lägg upp det på ljummen sallad av färsk ruccola mix, cocktailtomater, rödlök, paprika, fetaost som värms snabbt i en panna. Här kan du göra och ta vad du tycker om till din sallad. [jag glömde dock skära upp kycklingen innan servering]
4. Jag serverade detta med en enkel sås på crème fraiche, chili, basilika och lite citron som blandas och ställs kallt till servering. Jag gjorde även lite klyftpotatis till oss.







NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR