Vitlöksmarinerad rostbiff med potatissallad
Detta är från Linas matkasse v34.
Ingredienser:
Färskpotais
Grillad rostbiff
Gurka
Krispsallad
Morötter
Persilja
Purjolök
Vitlöksklyftor
Kinesisk soja
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
För 4personer;
1, Tvätta 900g färskpotatis. Halvera eventuellt stora potatisar och koka i lättsaltat vatten.
2, Marinad: Blanda 1dl olja, 1/2dl soja och 3vitlöksklyftor, pressade. Vispa ordentligt så att allt blandas väl.
3, Doppa skivor av ca 400g grillad rostbiff i marinaden och lägg upp på ett fat. Häll över resten av marinaden och ställ i kylen.
4, Skär 250g morötter och 1/2gurka i stavar och ställ i ett glas.
5, Dressing till potatissallad: Blanda 3msk olja, 2msk vitvinsvinäger och 1msk vatten. Tillsätt 1/2ask persilja, 1/2tsk salt och 1krm svartpeppar.
6, Finstrimla 1/2purjolök och riv blad från 1/2 kruka krispsallad.
7, Lägg upp den nykokta potatisen i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt ner purjolök och sallad.
8, Servera potatissalladen till marinerade rostbiffen och grönsaker.
Hoppas det smakar !
Vi köpte även lite extra rostbiff som vi inte la i marinaden, riktigt gott det också :)