Torskfilé med och- och oreganotäcke och potats
Detta är ifrån Linas matkasse v36
Ingredienser:
Broccoli
Citron
Creme fraiche
Grana padano (ost)
Morötter
Oregano
Potatis
Purjolök
Röd paprika
Tomat
Torskfile
Balsamvinäger
Fiskbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
För 4personer:
1, Sätt ugnen på 175grader
2, Koka 900g färskpotatis
3, Lägg ca 600g torskfile i en ugnsfast form och krydda med 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Pressa över juicen från 1/2 citron. Smula över 1/2 tärning fiskbuljong och häll på 1 1/2dl vatten
4, Finhacka 1/2 kruka oregano (undvik det nedre stjälkarna), 1 röd paprika, 1 tomat och 1/2 purjolök. Blanda allt med 1 dl creme fraich, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Bred röran över fisken.
5, Riv 100g grana padano (halva osten) och strö över fisken. Tillaga mitt i ugnen i cirka 25min, eller tills fisken är genomstekt.
6, Skär 250g broccoli i små buketter. Skala och skär 250g morötter i tunna skivor. Koka grönsakerna några minuter. För att spara disk, låt koka tillsammans med potatisen mot slutet.
7, Blanda en vinegrät av 2 msk olja och 1/2 msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar och ringla över det nykokta grönsakerna
8, Servera grönskerna till torsken och potatisen.
Hoppas det smakar !