Spagetti och krämig köttfärssås med småtomater och färsk oregano
Detta är ifrån Linas matkasse v36
Ingredienser:
Creme fraiche
Konserverade körsbärstomater
Nötfärs
Oregano
Purjolök
Savoykål
Spagetti
Vitlök
Honun
Salt
Smör
Svartpeppar
Tomatpure
Torkad oregano
Torkad timjan
För 4personer:
1, Strimla 1/2 savoykål. Finstrimla 1/2 purjolök
2, Hetta upp 1 msk smör i en stekgryta/stekpanna och fräs löken och kålet mjuk. Tillsätt 1 tsk honung och krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Lägg över på en tallrik.
3, Koka 4portioner spagetti enligt anvisning på förpackning
4, Bryn ca 500g nötfärs med lite matfett i stekgrytan/stekpannan. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad), 1/2dl tomatpure, 2 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar
5, Rör ner 1 burk konserverade körsbärstomater, 1dl creme fraiche och 1dl vatten. Låt såsen puttra några minuter
6, Grovhacka 1/2 kruka oregano (undvik de nedre stjälkarna)
7, Strö oregano över köttfärssåsen och servera med nykokt pasta och fräst savoykål
Hoppas det smakar !