Bratwurst med persiljestuvade rotfrukter och savoykål
Detta är ifrån Linas matkasse v36.
Ingredienser:
Bratwurst
Morötter
Palsternackor
Persilja
Savoykål
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Vetemjöl
För 4personer:
1, Skala 500g palsternackor och 500g morötter och dela i mindre, jämstora bitar
2, Koka upp 1 1/2liter vatten och 3st tärningar grönsaksbuljong i en stor kastrull. Koka rotfrukterna mjuka.
3, Finstrimla 1/2 savoykol och hacka 1/2 kruka persilja och ställ åt sidan
4, Skär några sneda snitt i ca 500g bratwurst (4st) och stek korven några minuter
5, Häll bort buljongen från rotfrukterna men SPARA 1-1 1/2dl av buljongen. Smält 2msk smör i kastrullen och rör ner 1 1/2msk vetemjöl. Tillsätt 2dl mjöl, lite i taget under omrörning
6, Låt såsen koka upp och späd med den sparade buljongen. Rör ner den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar
7, Ta av kastrullen från plattan, rör försiktigt ner savoykålen och rotfrukterna i såsen och servera med korven.
Hoppas det smakar !
Jag blandade även i 1gul lök, 1viltlöksklyfta, 1röd chili och lite fryst persilja i såsen när den färska persiljan rörs ner..
Persiljestuvningen vart riktigt riktigt god !!!