Sesampanerad fisk med frästa grönsaker, chiliyoghurt och ris
Detta är ifrån Linas matkasse v38.
Ingredienser:
Citron
Haricots verts
Röd paprika
Sejfilé
Sesamfrön
Turkiskt yoghurt
Vitlöksklyfta
Kinesisk soja
Olja
Paprikapulver
Salt
Sambal oelek
Ströbröd
Svartpeppar
Vetemjöl
Ägg
För 4personer
1. Koka 4portioner ris enligt anvisningarna på förpackningen
2. Chiliyoghurt: Blanda 2 1/2dl turkisk yoghurt, 1/2tsk sambal oelek, juice från 1/2 citron och 1pressad vitlök. Krydda med 1tsk paprikapulver, 1krm salt och 1krm svartpeppar. Ställ kallt frma till serveringen
3. Strimla 1 röd paprika. Fräs paprikan och 250g haricots verts (frysta) i olja i en het panna. Låt 1msk kinesisk olja och 3msk sesamfrön fräsa med mot slutet. Lätt upp i en skål
4. Häll upp 1dl sesamfrön, 1/2dl vetemjöl och 1/2dl ströbröd på ett fat. Blanda ner 1tsk salt och 2krm svartpeppar. vispa 1 ägg i en djup tallrik
5. Dela ca 600g sejfilé i portionsbitar. Vänd dom först i ägg och sedan i sesamfröblandningen
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidorna tills den är genomstekt
7. Servera nystekt fisk till riset, chiliyoghurten och sesamfrästa grönsaker
Hoppas det smakar !
Vi har inte testat denna än, men berätta gärna hur det smakar, om ni testar förre oss !!! :)