Kalvfärslimpa med kokt potatis och rårörda lingon
Detta är ifrån Linas matkasse v40.
Ingredienser:
Grädde
Kalvfärs
Lingon
Morötter
Potatis
Purjolök
Kinesisk soja
Köttbuljong
Mjölk
Olja
Salt
Socker
Ströbröd
Svartpeppar
Vetemjöl
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225grader
2. Koka ca 900g potatis
3. Strimla 1/2 purjolök och blanda med 1/2dl ströbröd, 2dl mjölk, 2msk olja, 2msk kinesisk soja och 2krm svartpeppar. Blanda ner ca 500g kalvfärs. Forma till en limpa och lägg i en ugnssäker form och grädde mitt i ugnen i ca 25-30min.
4. Rör ihop 1/2paket lingon (tinade) och 1/2dl socker. Rör tills sockret löst sig.
5. Skala och skär 500g morötter i slantar. Koka dom mjuka i lättsaltat vatten
6. Lyft över den färdiga kalvfärslimpan på ett fat. Häll skyn genom en sil ner i en kastrull. Tillsätt 1dl grädde, 2dl vatten, 1tärning köttbuljong och 1tsk soja
7. Rör ut 1/2msk vetemjöl i några matskedar vatten. Vispa ner det i såsen och koka några minuter. Smaka av med salt och peppar
8. Servera kalvfärslimpan med nykokt potatis, morötter, dom rårörda lingonen och såsen.
Hoppas det smakar !
Detta recept hoppade vi över, men berätta gärna vad ni tyckte om det, om ni gör det !