Krämig kolja med tomattapenadsås och matvete
Detta är ifrån Linas matkasse v42
Ingredienser:
Créme fraiche
Haricots verts
Koljafilé
Matvete
Persilja
Tapenade
Grönsaksbuljong
Mjölk
Salt
Smör
Svartpeppar
Torkad oregano
Vetemjöl
För 4personer
1. Koka 3dl matvete enligt anvisningar på förpackningen, använd gärna 1 tärning grönsaksbuljong istället för salt
2. Smält 1msk smör i en rymlig stekpanna med höga kanter. Rör ner 1msk vetemjöl. Vispa ner 2,5dl mjölk, lite i taget, till en slät redning
3. Tillsätt 1dl créme fraiche, 2msk tapenad, 1/2 tärning grönsaksbuljong, 1tsk torkad oregano och 2krm svartpeppar. Koka upp under omröring
4. Dela ca 600g koljafilé i portionsbitar och strö på 1tsk salt. Lägg ner fisen i såsen. Låt sjuda 5-7minuter under lock
5. Koka 300g hericots verts
6. Strö finhackade blad från 1/2kruka persilja över fiskenpannan och servera med nykokt matvete och hericots verts
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .