Fläskkarré med apelsindressad pumpa och kokt potatis
Detta är ifrån linas matkasse v42
Ingredienser:
Apelsin
Butternutpumpa
Fläskkarré
Morötter
Persilja
Potatis
Rucola
Honung
Olja
Salt
Smör
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
För 4personer
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Skala, dela, kärna ur och tärna 1butternutpumpa i ca 2x2cm stora. Skala och skär 200g morötter i lika stora delar
3. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över 2msk olja och 1tsk honung. Strö över 1tsk salt och 2krm svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 30minuter
4. Koka 900g potatis
5. Riv yttersta skalet och pressa saften från 1apelsin. Vispa ihop juice, skal, 1msk olja och 1/2msk vitvinsvinäger till en dressing
6. Finhacka 1/2 kruka persilja och blanda med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar
7. Skär ca 600g fläskkarré i jämntjocka skivor och stek i smör. Krydda med salt och peppar
8. Ringla apelsindressingen över pumpan och morötterna. Blanda ner 70g rucola
9. Servera köttet med potatis och de rostade rotfrukterna
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .