Ciderkyckling med äpple och palsternacka
Detta är ifrån linas matkasse v42
Ingredienser:
Grädde
Kycklinginnerfilé
Matvete
Palsternacka
Rödlök
Sockerärter
Äppelcider
Äpplen
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad timjan
Vetemjöl
För 4personer
1. Skala och skär ca 300g palsternacka i avlånga bitar. Skär 1rödlök och 2äpplen i klyftor
2. Dela ca 600g kyckling mitt itu på längden
3. Koka 3dl matvete
4. Bryn kycklingen och rödlök i lite olja. Krydda med 1/2tsk salt och 2krm svartpeppar
5. Tillsätt palsternackstavarna, 1tärning grönsaksbuljong, 1/2tsk torkad timjan och 3,5dl äppelcider. Koka under lock på medelvärme i ca 10minuter
6. Rör ut 2msk vetemjöl i några msk vatten till en slät redning. Häll ner i grytan och tillsätt 1dl grädde
7. Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat ca 3-4minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt
8. Strö 150g sockerärter och resten av äpplerna över den färdiga grytan och servera med nykokt matvete
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .