Bönsoppa med kronärtskocka
Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.Ingredienser:
Persilja
Purjolök
Riven ost
Tomater
Vita bönor
Vitlöksklyftor
Örtmarinerade kronärtskockor
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
För 4personer
1. Sätt ugnen på 250grader
2. Strimla 1/2purjolök. Hetta upp lite olja i en stor gryta och fräs löken tillsammans med 2vitlöksklyftor i några minuter
3. Häll ner 2förpackningar vita bönor (sköljda och avrunna) i grytan. Tillsätt 1burk örtmarinerade kronärtskockor och ca 1msk av marinaden (spara resten). Häll på 9dl vatten, 2tsk vitvinsvinäger och 2tärningar grönsaksbuljong
4. Koka upp och låt koka på svag värme i 5-10minuter
5. Bruschetta: Finhacka 4tomater och 1/2kruka persilja. Blanda tomat och persilja, 1vitlöksklyfta (pressad) med 1/2msk olja och lite salt och peppar
6. Pensla brödskivor med marinaden du sparade och rosta i ugnen ca5min. Bred sedan på tomathacket på brödet
7. Mixa soppan slät med stavmixer och servera till brödet. Toppa soppan med lite riven ost
Hoppas det smakar !
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .