Viltskavsgryta...
Ikväll testade vi både något nytt och det blev väldigt gott !!!
1paket vilmästarskav á 240g
1paket renskav á 240g
½-1 vitlök
smör
1gul lök
5dl matlagningsgrädde
1st köttbuljongs tärning (vi hade inte viltfond)
1msk maizena
salt
peppar
Fräs skavet (ett paket i taget) med lite smör i en varm panna.
Tillsätt sedan löken, vitlöken, buljongtärningen och sänk värmen lite. Rör runt och låt det fräsa någon minut.
Tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt grytan små kocka med lock i ca 10minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med majsmjölet utrörd i 2msk vatten.
Koka upp på full effekt. Klart !!
Servera med potatismos och lingon.
Smaklig måltid ! :)
1paket vilmästarskav á 240g
1paket renskav á 240g
½-1 vitlök
smör
1gul lök
5dl matlagningsgrädde
1st köttbuljongs tärning (vi hade inte viltfond)
1msk maizena
salt
peppar
Fräs skavet (ett paket i taget) med lite smör i en varm panna.
Tillsätt sedan löken, vitlöken, buljongtärningen och sänk värmen lite. Rör runt och låt det fräsa någon minut.
Tillsätt sedan matlagningsgrädden och låt grytan små kocka med lock i ca 10minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Red av med majsmjölet utrörd i 2msk vatten.
Koka upp på full effekt. Klart !!
Vill man kan man även ha i svamp och andra grönsaker.
Vi gillar inte svamp så det fick bli utan sånt :)
Även 1dl vitt vin kan man blanda i. (när du häller i grädden)
Vi gillar inte svamp så det fick bli utan sånt :)
Även 1dl vitt vin kan man blanda i. (när du häller i grädden)
Servera med potatismos och lingon.
Smaklig måltid ! :)