KycklingRisotto

Länge sedan vi gjorde detta men det blev gårdagens middag !
Super enkelt och jätte gott. Den lagar sig själv så det passde bra då vi hade tvättstugan under kvällen :)


3st kyckling fileér
1 purjolök
7 dl arborioris / avorioris
1-2 dl hönsbuljong
(2 dl vitt vin, helst torrt, inte alltid jag använder det)
1p Cantadou 4peppar alt. vitlök & örter
1 hel vitlök
½-1 röd chili
1paket fetaost
smör
salt
svartpeppar
Rensa kycklingen och dela dom i små bitar. Salta och peppra.
Hacka purjolöken, vitlöken, chilin i mindre bitar. Fräs 1/2 av purjolöken, vitlöken och chilin i lite smör i en tjockbottnad gryta. Höll ner kycklingen och bryn den tills den har en fin färg.
Lägg i riset och "stek" det någon minut och häll sedan på hälften av fonden. Låt riset koka på svag värme utan lock.
Späd med fond och vin lite i taget. Rör då och då.
Efter ca 30 min är riset kokt och krämigt. Känn av konsistensen på riset, det ska vara en kärna kvar i mitten, lite sådär al dente som pasta liksom! Blanda ner fetaosten och Cantadoun och rör om tills färskosten smällt.
Lägg upp på tallrik och toppa med resten av purjolöken. Servera och njut !!!







NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR