Köttfärsbiffar med pepprig sås.
Kvällens middag blev köttfärsbiffar fyllda med creme bonjour - grekisk vitlök, ris och en pepprig sås.
Det blev väldigt gott om jag ska vara ärlig. Inte för att jag är jätte förtjust i ris men ville inte ha pasta till idag igen :)
Blev även 3st matlådor på denna middag.
Varför gör jag så mycket mat ?! (:
Biffarna,
500g köttfärs
1 creme bonjour
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Sås,
3dl creme fraich
1-2tsk grovmalen peppar
(t.ex. vit - svart - grön - rosé) jag tog grönpeppar.
1/2dl vatten
Blanda köttfärs, creme bonjour, chilin, vitlöken, peppar och salt till en jämn färs. Forma färsen till 10-13 biffar.
Stek biffarna ca 3minuter på varje sida. Samtidigt mortlade jag grönpeppar.
Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, pepparn och vatten i stekpannan.
Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Det blev väldigt gott om jag ska vara ärlig. Inte för att jag är jätte förtjust i ris men ville inte ha pasta till idag igen :)
Blev även 3st matlådor på denna middag.
Varför gör jag så mycket mat ?! (:
Biffarna,
500g köttfärs
1 creme bonjour
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Sås,
3dl creme fraich
1-2tsk grovmalen peppar
(t.ex. vit - svart - grön - rosé) jag tog grönpeppar.
1/2dl vatten
Blanda köttfärs, creme bonjour, chilin, vitlöken, peppar och salt till en jämn färs. Forma färsen till 10-13 biffar.
Stek biffarna ca 3minuter på varje sida. Samtidigt mortlade jag grönpeppar.
Ta upp biffarna. Rör ner crème fraiche, pepparn och vatten i stekpannan.
Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Låt koka någon min.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Mums !