julhelgens överblivna godis!

Fredagsmys inlägget (2neråt) var ju ett bakinlägg men resultatet la jag aldrig upp.
Och eftersom det mest bara är jag som äter godiset här hemma just nu så har jag nästan allting kvar :)
Man tar ju bara en bit i veckan typ när man har så mycket annat som händer runt omkring.

Men det blev saffransbullar, saffrans skorpor och rocky roads.
Saffransbullarna har jag ingen bild på men såhär blev iaf det andra godiset !

Rocky Roads
600
g
mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

Saffransskorpor
100
g
smör

1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel (har inte jag i mina)
Råsocker (har jag inteheller på dom)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Samma recept som jag göra de andra skorporna på !!!






NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR