Chokladfondant.
Men det blev en succé iaf och han tyckte det var jätte gott !!
Jag gjorde chokladfondant med passionsfrukts yoghurtsås och vaniljglass. Mums...
(4port)
Passionsfruktssåsen:
5passionsfrukter
1-1½dl turkiskt yoghurt
Chokladfondant:
100gram choklad
50gram smör
3msk vetemjöl
½tsk bakpulver
1krm salt
2ägg
-ev 1msk rom
{Klick Klick }
Bilderna är tagna med en galaxy sII
Börja med att dela och kröpa ur frukterna. Blanda med yoghurten och ställ i kylen.
Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från värmen och lägg i chokladen så den också smälter under omrörning.
Blanda vetemjöl, bakpulver & salt i en skål och häll sedan under omrörning ner detta i
smör&choklad blandningen. Tillsätt sedan ett ägg i taget under kraftig omrörning.
Smaksätt eventuellt med romen. (Jag hade knappt i halva matskeden...lagom smak för oss)
Fördela sedan blandningen i 4st portionsformar eller större muffinsformar som är smorda
och mjölde. Täck över dom och ställ sedan in dom i frysen minst 2timmar !
Ta fam dom igen ca 1timme innan servering.
Sätt ugnen på 225grader.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 9-10minuter.
Stjälp genast upp dom och servera med yoghurten el glass eller varför inte både och !
- Mina är stora eftersom jag bara använde mig utav 2st formar och halva satsen i varje. -