Färsbiff med varm tomat- och paprikasalsa, ris och broccoli
Detta är ifrån Linas matkasse v38.
Ingredienser:
Broccoli
Nötfärs
Persilja
Ris
Röd paprika
Rödlök
Soltorkade tomater
Tomater
Balsamvinäger
Mjölk
Olja
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Tomatpuré
För 4personer:
1, Koka 4portioner ris enligt anvisningar på förbakningen
2, Finhacka 1 rödlök, 1 röd paprika och 3 tomater. Grovhacka 1/2 burk soltorkade tomater. Fräs allt i lite olja i en stekpanna
3, Tillsätt 2msk tomatpuré, 2msk olja, 1msk balsamvinäger och 1dl vatten. Krydda med 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar. Låt puttra några minuter. Häll över salsan i en bunke/skål, torka ur pannan
4, Blanda 500g nötfärs med 1/2dl ströbröd, 1dl mjölk, 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar. Forma till 8-10 biffar och stek dom i lite olja
5, Dela 250g broccoli i små buketter och koka dom mjuka några minuter
6, Häll salsan runt biffarna i pannan och strö över blad från 1/2 kruka persilja. Servera till ris och broccoli
Hoppas det smakar !