Stekt fläskytterfilé och ugnsrostade rotfrukter med äppel- och rosmarinsås

Detta är ifrån Linas matkasse v38.
 
Ingredienser:
Cremé fraiche
Fläskytterfilé
Morötter
Palsternacka
Persilja
Purjolök
Rucola
Vitlöksklyfta
Åpple
Grönsaksbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
Vetemjöl
 
 
För 4personer:
1. Sätt ugnen på 225grader
 
2. Skala och klyfta 500g morötter och 500g palsternacka. Lägg rotsakerna i en långpanna och ringla lite olja över. Stek mitt i ugnen i ca 30min.
 
3. Klyfta 1äpple och strimla 1/2 purjolök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs äpplet, löken och 1 vitlöksklyfta (pressad) under omrörning.
 
4. Pudra över 1msk vetemjöl. Tillsätt 3dl vatten (lite i taget), 1 tärning grönsaksbuljong, 1/2tsk torkad rosmarin, 1krm salt och 1krm svartpeppar. Koka upp och mixa med stavmixer till en slät sås.
 
5. Tillsätt 1dl cremé fraiche i såsen och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
6. Skär ca 600g fläskyttefilé i jämnstora skivor. Hetta upp lite olja i stekpannan och stek köttet några minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.
 
7. Strö hackade blad från 1/2kruka persilja över rotfrukterna och servera till köttet, såsen och till 70g rucola
 
 
Hoppas det smakar !

Gjorde även lite klyftpotatis till J, så jag smakade på 3 :)
Detta tyckte vi var otroligt gott !!!
 
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR