Svamp- och fänkålsrisotto med stekt fläskkotlett
Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.Ingredienser:
Avorioris
Champinjoner
Fläskkotletter
Fänkål
Gul lök
Riven ost
Suger snaps
Kycklingbuljong
Olja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
För 4personer
1. Koka upp 9dl vatten, 2tärningar kycklingbuljong och 1msk vitvinsvinäger i en kastrull. Sänk värmen och varmhåll buljongen
2. Skala och hacka 1gul lök, skiva 250g champinjoner och skär bort rotfästet från 1fänkål och strimla tunt
3. Hetta upp lite olja i en gryta eller kastrull och fräs löken och champinjornerna mjuka i några minuter. Tillsätt lite olja igen och fräs 4dl avorioris hastigt
4. Sänk värmen och späd riset med buljongen, lite i taget. Ca 1dl åt gången och fyll på hela tiden när riset sugit åt sig all buljong. Detta tar ca 20min
5. Skär ca 600g fläskkotlett i bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dom i lite olja, några minuter på varje sida
6. Värm 100g suger snaps enligt förpackningen
7. När risotton kokat klart, rör ner 75g riven ost. Smaka av med salt och peppar
8. Servera risotton med fläskkotletter och suger snaps
Hoppas det smakar !
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .