Paprikasoppa med creme fraicheklick och mörkt bröd

Detta är ifrån linas matkasse v42
 
Ingredienser:
Mörk bröd
Créme fraiche
Grön chili
Gula lökar
Kidneybönor
Kikärter
Krossade tomater
Röda paprikor
Tapenade
Grönsaksbuljong
Olja
Paprikapulver
Salt
Svartpeppar
Vitlöksklyftor
 
 
För 4personer
1. Finhacka 2gula lökar. Kärna ur och finhacka 1/2grön chili och 3röda paprikor
 
2. Hetta upp 2msk olja i en rymlig gryta och fräs löken, chilin och paprikan. Tillsätt 2vitlöksklyftor (pressade) och 1tsk paprikapulver
 
3. Smula ner 2tärningar grönsaksbuljong i fräset och häll på 2burkar krossade tomater [polpa - a 228ml] och 1förp kikärter - sköljda och avrunna
 
4. Tillsätt 8dl vatten och koka upp. Låt puttra under lock i ca 10minuter
 
5. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Rör ner 1förp. kidneybönor - sköljda och avrunna. Smaka av med salt och peppar
 
6. Lägg upp 1dl creme fraiche i en skål och toppa med 4msk tapenade. Servera till soppan och mörkt bröd.
 
Hoppas det smakar !
Då jag varit dålig sedan o.p så har jag inte orkat laga alla dessa måltider och inte heller fotat alla vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .
 
 





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR