Köttfärsgryta med kantareller och pasta
Detta är ifrån linas matkasse v44.
Förlåt att det är så sent ute här, men jag har inte orkat blogga på sista tiden.Ingredienser:
Creme fraiche
Gula lökar
Gurka
Kantareller
Morötter
Nötfärs
Pasta
Suger snaps
Kinesisk soja
Köttbuljong
Olja
Salt
Socker
Svartpeppar
För 4personer
1. Koka 4portioner pasta
2. Finhacka 2gula lökar. Skala och slanta 250g morötter tunt. Häll av 1 burk kantareller och pressa ur vätskan
3. Hetta upp 2msk olja i en stekgryta eller djupare panna. Frös lök och morötter några minuter. För grönsakerna åt sidan i grytan och bryn sedan 500g nötfärs. Krydda med 3/4tsk salt och 2krm svartpeppar. Tillsätt svampen och blanda väl
4. Rör ner 1dl creme fraiche, 2dl vatten, 2tsk kinesisk soja och 1tärning köttbuljong. Koka i ca 5minuter
5. Skiva 1/2gurka tunt och blanda med en nypa socker
6. Blanda ner 100g suger snaps i grytan och servera till pastan och toppa med lite gurka
Hoppas det smakar !
vi har inte laga alla dessa måltider och inte heller fotat det vi ätit så ni får bilder från receptbladen vi fick. . .