Hjärtats söndagsmiddag.

I söndags var middagen en riktigt njuning och det var babe som hade lagat den.
Enkelt, snabbt och riktigt riktigt gott. Säger jag om allt vi gör men det mesta vi gör blir ju så otroligt gott :)

Ca 900g ytterfilé
Cantadou - Basilika och vitlök
En skvätt matlagningsgrädde
En skvätt av våran chiliolja
Lite smör
Kryddor
ca 10 potatisar
Marinerade vitlöksklyftor


* Börja med att ansa köttet.. Skär sedan köttet i så stora/små bitar som ni föredrar.
* Häll lite smör i en varm wokpanna (eller vanlig om det är det ni har) och lägg sedan i köttet.
* Vi kryddade köttet med en grillkrydda i kvarn som vi köpte på Lidl och som vi nu använder nästan varje gång vi gör något med ytterfilé.
Den är otroligt bra !
* Bryn köttet på medel-hög värme och dra sedan ner värmen och låt köttet stekas färdigt.

* När köttet nästan är färdigt så hällde han i en skvätt matlagningsgrädde (det som fanns kvar) och sedan hade han i färskosten (cantadou).
Låt detta koka ihop någon minut och sedan är det klart.

Till detta gjorde vi egna potatisklyftor som vi kryddade med salt, vitlöks pulver och grillkrydda.
* Mitten av ugnen på 200-225grader i ca 30-40 minuter.

Lägg och servera. Vi tog lite chilimarinerade vitlöksklyftor till. Middagen blev verkligen en total njutning.
Kanske borde låta honom laga middag oftare ! (:

Kryddkvarnen & själva middagen !





NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR